Kako shujšati?

Kako shujšati se v današnjem času sprašuje vedno več žensk, pa tudi moških, ki se borijo s prekomerno težo. Hujšanje je dolgotrajen proces, ki se ne zgodi kar čez noč, ampak počasi, korak po korak do želenega cilja. To, da je treba manj jesti in se več gibati je tisto, česar se verjetno zavedamo vsi, a kaj, ko je realnost popolnoma drugačna, kot so sanje in predvsem razmišljanje o tem, kako zmanjšati svojo težo na idealno. Vrtenje v začaranem krogu, danes shujšam kilogram, jutri se zredim za tri, je poznano številnim ljudem. Če zares želimo shujšati, ne smemo začeti v smislu novoletne zaobljube, ampak si je treba narediti načrt. Takoj, ampak res takoj je treba začeti delati na menjavi stila življenja. Za zdravo hujšanje je potrebno gibanje, kjerkoli in kadarkoli le utegnemo.

Pa to ni nujno tek na dolge proge, tudi hoja po stopnicah prinese v naš mozaik pomemben košček. Kako shujšati, če nimamo prave volje za kaj takega? Prazen načrt, ki je naključni del današnjega dneva je veliko premalo, saj se vse začne v glavi. Prigrizki, ki jih imamo tako radi, še posebej med gledanjem televizorja je napaka, ki jo je treba takoj popraviti. Če že ne gre brez čipsa, čokolade in podobnih sladkih in slanih pregreh, jih lahko tudi nadomestimo z zdravimi prigrizki, kot so narezan ananas, kandiran ingver, pokovko posujmo z začimbami, najbolje s česnom ali s čilijem. Poskusimo petnajst minut pred obrokom popiti kozarec vode, le ta nam bo namreč pregnala hud občutek lakote. Večkrat se zamislimo, kakšni bi bili z vitko postavo, prav tako pa pišimo dnevnik. Zapisujmo si uspehe in zapisujmo si cilje, ki morajo biti stvarni in določni. Vse kar delamo, moramo delati zmerno. Torej, če se sprašujemo kako shujšati, imejmo v mislih, da zmerno, z zdravim načinom življenja in ne s pretiravanjem.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>