Kako sestaviti informativni izračun zavarovanja (1/3)

Danes vam večina zavarovalnic omogoča, da naredite informativni izračun zavarovanja. Tako lahko recimo izračun zavarovanja naredite na zelo preprost način prek pogovornega okna na spletni strani zavarovalnice. V primeru, da bi radi zavarovali svoj avtomobil, boste lahko korak za korakom vnesli razne relevantne podatke. Najprej boste izbrali znamko vozila, nato model, datum prve registracije, rojstni datum lastnika in nato boste dodajali različne dodatne opcije, ki jih bo izračun zavarovanja upošteval pri končni ceni. Standardni paketi vključujejo zavarovanje voznika, nimajo pa vsi paketi recimo kasko zavarovanja. V izračun zavarovanja za avtomobil lahko pri nekaterih zavarovalnicah vnašamo elemente tako imenovanega delnega kaska. To pomeni, da izbiramo možne škodne dogodke, za katere bo avtomobil zavarovan. Tako lahko izberemo, da izračun zavarovanja upošteva naravne in tako imenovane elementarne nesreče, škodo, ki jo povzroči divjad ali pa domače živali, škodo, ki nastane na parkirišču, primer kraje, posebej se lahko zavarujejo zunanja svetlobna telesa in stranska ogledala itn.

 

V izračun zavarovanja lahko vključite tudi asistenco. Gre za storitev, ki jo jamči zavarovalnica, s katero poskrbi, da lahko kadarkoli pokličete pomoč. Če se vam pokvari avto, vam zmanjka bencina v rezervoarju, vam pregorijo žarometi itn., lahko pokličete asistenco, ki vam ponudi brezplačno pomoč, če seveda uveljavljate pravico do pomoči, za katero ste zavarovani oziroma prek zavarovanja upravičeni.

 

Številne zavarovalnice pri avtomobilskem zavarovanju, ko delate izračun zavarovanja, upoštevajo določene popuste in bonuse. Mnogokrat dobijo popust mlade družine, saj spadajo med manj rizične voznike na cesti. Če je v avtomobilu majhen otrok, to poveča odgovornost voznika in zaradi tega je tudi vedenje na cesti veliko bolj varno in s tem je toliko manjša verjetnost, da nastane škodni dogodek. V izračun zavarovanja lahko vključite tudi pravno zaščito, s katero si zagotovite dodatno pravno varnost v primeru takšnih ali drugačnih nezgod. To pomeni, da vam ni potrebno skrbeti za pravne zastopnike in postopke, ki so nastali v povezavi s predmetom zavarovanja.

 

Več informacij poiščite tukaj.

 

Comments are closed.