Kaj obiskati, če se odpravljate v Vietnam?

VietnamVietnam je dolga in ozka država, ki leži med Južno-kitajskim morjem, Laosom in Kambodžo. Je dežela presenetljivih pokrajin, riževih teras in z gozdom poraslim hribovjem na severu države, pa do slikovitih dolin osrednjega višavja in rodovitne delte tja do prelepih plaž na jugu države. Vietnam ima dolgo in bogato zgodovino in tradicijo, ki ponuja svojemu obiskovalcu skupaj s slikovito pokrajino številne kulturne in zgodovinske ostanke. To je dežela ljudi, z večnimi nasmehi na obrazih in s preprostimi in hkrati zelo okusnimi jedmi. V osrednjem delu države leži provinca Quang Nam, v njem pa slikoviti Hoi An, imenovan tudi vietnamske Benetke, ki je eno izmed najstarejših mest v tem delu Azije sploh. Nekoč je bilo mesto stičišče vzhoda in zahoda, z edinstveno harmonično mešanico vietnamske, kitajske in japonske arhitekture, ki se je uspela ohraniti vse do današnjih dni v skoraj neokrnjeni podobi in je na seznamu Unesca.

Eno izmed naravnih čudes sveta pa je tudi Halong Bay, naravno čudo v severnem delu Vietnama blizu meje s Kitajsko. Vožnja mimo stožčastih otočkov, ki se strmo dvigajo iz morja in številnih hišah na splavih, je nekaj neverjetnega. Otočki so porasli, v njihovi notranjosti pa se skrivajo kraške jame, izmed katerih jih je kar nekaj za turiste tudi osvetjenih. Ta izjemen del Vietnama je od leta 1994 na Unescovem seznamu kulturne dediščine. Za številne turiste je ta kraj, kot nadrealistična pokrajina, ki jo lahko vidijo le še v filmih. Glavno mesto Vietnama je Hanoi, pisano, živahno in drugačno mesto, ki je nekoliko hrupno, a kljub temu prav prisrčno. Hanoi je dobro izhodišče za obisk gorate Sape na severnem delu države. Sapa je turistična vasica, ki leži na približno 1500 metrih nadmorske višine, obdana z ošiljenimi in bujno poraslimi dvatisočaki. Vietnam je primerna država za treking po čudovitem gorskem svetu.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>