Izdelava fasade po vaših željah

Nevsakdanja opravila, kot je izdelava fasade, zahtevajo upoštevanje točno določenih pravil in postopkov. Izbira najdražjega ponudnika nam ne bo nujno prinesla najbolj kvalitetno izdelane fasade. Prav tako učinkovito delovanje fasadne obloge ni pogojeno z izbiro najdražjih vgradnih materialov. Samo ustrezna strokovna vgradnja nam bo ob izbiri pravih materialov prinesla najboljše rezultate.

Pri sami izdelavi fasade ne smemo pozabiti na vremenske vplive. Pametno se je izogibati vgradnji ob ekstremnih vremenskih pogojih, kot so neposredno osončenje, močan veter, dež in prenizke temperature. Zaradi zagotavljanja vezave vdelanih materialov in učinkovitega sušenja, moramo zagotoviti čimbolj enakomerne pogoje.

Zelo pomembna za izdelavo fasade je sama priprava podlage. Izbrati je potrebno primerno lepilo, predhodno pa moramo zagotoviti zadostno trdnost in vpojnost. Sanirati je potrebno vse podlage, ki ne omogočajo zadostne nosilnosti, so poškodovane, umazane ali vlažne. Na podlagi priložene tehnične dokumentacije izberemo ustrezno lepilo.

Vsa notranja dela, kot so izdelava notranjih ometov in estrihov, morajo biti zaključena pred izdelavo fasade. Prav tako morajo biti zaključena vsa dela na strehi. Izdelane morajo biti odtočne cevi, zaključne obrobe, žlebovi ter vgrajena vsa vrata in okna, zunanje vgradne omarice, inštalacije in priključki. Zaščititi moramo vse površine, ki ne bodo prekrite s fasadno barvo.

Ustrezna izdelava fasade je zagotovljena predvsem z izbiro pravega izvajalca del. Če ta upošteva navodila za vgradnjo materialov, se izognemo marsikateri težavi, ki lahko nastopi kasneje. Z izbiro našemu objektu najprimernejšega fasadnega sistema si lahko prihranimo ogromno stroškov. Pretirano varčevanje in izbira materialov vprašljive kvalitete nam lahko v prihodnosti povzroči veliko nevšečnosti in dodatnih nepotrebnih stroškov. Izberimo in se odločimo pametno in preudarno.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>