Irska, gostoljubna dežela

Irska je med obiskovalci znana kot gostoljubna dežela z mešanico bogate tradicije in globalno naprednih sodobnih trendov.

Mnogi so prav presenečeni gostoljubja, ki ga občutijo, kakor, da bi bili del lokalnega prebivalstva. Otok Irska je zanimiva turistična zgodba . Ne glede na kateri del otoka se turist odpravi, ogleda vrednega je na vsakem kraju več kot dovolj. Glavni mesti se nahajata na vzhodni obali otoka, Belfast severneje, Dublin južneje. Belfast je prestolnica severnega dela otoka, velja za četrto največje mesto v Združenem kraljestvu. Svetovni sloves mu je prinesel Titanik, ki je bil pred več kot sto leti zgrajen v ladjedelnici Harlan-Wolff. Industrijska revolucija je mestu dala zagon in napredek, poleg ladjedelništva se je v mesto proslavilo še s proizvodnjo tobaka, vrvi in lanenega platna. Dublin leži več kot stopetdeset kilometrov južneje in je prestolnica irskega dela otoka. Velja kot največje mesto otoka Irska, podobno kot za bližnjo okolico vzhodnega dela velja, da ima bistveno manj padavin, najmanj v marcu in aprilu. Najbolj moker mesec je avgust, temperature pa so preko celega leta za naše razmere poglavje zase. Poleti bomo doživeli temperature okrog devetnajst stopinj Celzija, pozimi pa okrog sedem stopinj Celzija. Prestolnica Republike Irska ima svojo tipično arhitekturo, kjer boste zaman iskali visoko pod nebo segajoče stolpnice, navdušijo pa široke ulice in ceste. Zgodovinsko je Dublin najbolj znan po pivovarstvu, v sodobnem času pa so se med pomembne panoge vpisali farmacija ter IT sektor. Velja za središče otoka Irska že vse od srednjega veka, danes pa je v njem čutiti predvsem pozitiven pritok podjetništva z vseh koncev sveta. Zahodni del otoka je bolj radodaren s padavinami, kar je posledica voda Atlantika ob njem. Irska velja po prepričanju mnogih za prijetno okolje bivanja, z navdušujočimi posebnostmi, ki vplivajo na rastoči trend prebivalstva.

Irska je navdušila že mnoge obiskovalce iz širnega sveta.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>