Hrvaška Istra in njene znamenitosti

Hrvaška je država, ki že stoletja privablja obiskovalce iz celega sveta. Vsakdo, ki jo je v preteklosti že obiskal, se bo strinjal, da je to ena izmed geografsko najbolj raznolikih in kulturno najbolj zanimivih držav v Evropi. Eden izmed njenih najlepših delov je nedvomno hrvaška Istra. Nekateri jo imenujejo tudi Terra Magica ali čarobna zemlja. Gre za območje, ki ima dolgo dediščino, na njej so se srečevale različne kulture, ki so pustile svoj pečat. Na hrvaški Istri so se srečevali Rimljani, Kelti, Bizantinci, Slovani, Benečani in Histri. Ne smemo pa pozabiti, da je bila hrvaška Istra tudi del Avstro-Ogrske. Ne glede na to, kateri del Istre boste obiskali, povsod boste naleteli na kulturna in naravna čudesa.

Med največje znamenitosti, ki jih ponuja hrvaška Istra, spada rimski amfiteater, ki se nahaja v Pulju. Tudi mesto Rovinj je posebnost zase. Zagotovo ste že slišali, da ga mnogi imenujejo kar male Benetke, kar je izjemno laskav naslov, ki si ga zaradi svojih znamenitosti in posebne arhitekture nedvomno zasluži. Prav tako je nujen obisk mesta Poreč. V njem si boste lahko ogledali Evfrazijo in druge znamenitosti. Tudi za bolj umetniške duše ima hrvaška Istra kaj ponuditi. Ustavite se v Grožnjanu in videli boste zakaj. Vsi naravoslovci in posamezniki z zanimanjem za naravno zgodovino, pa se boste navdušili na krajem Bale. Tam so pred petnajstimi leti odkrili prvo okostje pravega dinozavra na območju Sredozemlja. To je doslej tudi edino takšno odkritje, tako da je Hrvaška posebnost tudi na tem področju.

Kulturni turizem, običajni turizem, naravne znamenitosti, neokrnjena narava in najlepše plaže v evropskem in svetovnem merilu se tiste značilnosti, ki vsako leto znova privabljajo obiskovalce iz celega sveta. Hrvaška je dežela prijaznih ljudi, ki veliko investirajo v izboljševanje turistične ponudbe, raven storitve je vsako leto višja in boljša, prav to pa je razlog, da se gostje tako radi vračajo.

http://www.campingrovinjvrsar.com/sl/Destinacija/Istria

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>