Hiter prevod iz angleščine mora biti tudi kvaliteten

Naročniki, ki želijo, da je njihov prevod iz angleščine čim bolj hitro izdelan, želijo, da je kljub hitrosti tudi zanesljiv. Mnogi prevajalci zaradi tega, ker naročnik zahteva hitrost, zanemarijo kvaliteto. Zanesljivost prevoda pomeni predvsem vsebinsko ustreznost med originalom in besedilom, ki vsebuje prevod iz angleščine. Bolj kot je originalno besedilo specifično, strokovno ali kompleksno, težje je zagotoviti zanesljiv prevod iz angleščine. Čeprav so mnogi prepričani, da angleški jezik obvladajo že zato, ker so se ga učili na osnovni in srednji šoli, uporabljajo svetovni splet in gledajo ameriške filme, to vsekakor v praksi ne drži. Kvaliteten prevod iz angleščine zahteva od prevajalca globinsko poznavanje jezika in predvsem dolgo kilometrino prevajanja.

Kvaliteten prevod iz angleščine lahko zagotovijo izključno izkušeni prevajalci. Vsi ostali samooklicani prevajalci takšne kakovosti ne morejo zagotoviti, razen v primeru, da gre za naravne govorce jezika. Vendar pri tem predpostavljamo vsaj to, da obvladajo jezikoslovni del prevajanja, brez katerega zopet ne gre. Za prevod iz angleščine torej izberite strokovne prevajalce.

Najlažje si boste zagotovili kvaliteten prevod iz angleščine, če se boste obrnili na kakšno prevajalsko agencijo. Pri njej vam ni potrebno sproti preverjati, kako poteka prevajanje iz tujega jezika, saj je pri njih proces ustaljen. V primeru, da naročate daljši prevod iz angleščine, se lahko poskusite domeniti za kakšen količinski popust. Če vam kakšna prevajalska agencija tega ne odobri, lahko poskusite pri naslednji, zagotovo se bo našla kakšna, ki bo v vaši količini videla priložnost in bo nekoliko spustila cene.

Zavedati se je potrebno, da ni vsak prevod iz angleščine enako zahteven. Običajna besedila kot so časopisni članki, navodila za uporabo in druga poljudna literatura so precej cenejša od strokovnih, znanstvenih in drugih kompleksnih besedil. Čas, ki je potreben za prevod iz angleščine, ki se nanaša na kompleksno besedilo je neprimerljivo daljši, zaradi tega je potem tudi cena toliko višja.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>