Garažna vrata morajo biti prilagojena (2/5)

Kadar izbiramo garažna vrata, moramo najprej preučiti kakšna je oblika odprtine v steni, kako velika je prostornina garaže in kakšno je stanje pred vhodom. Glede na vse to se lahko nato odločimo, katera garažna vrata bi bila najbolj primerna za naše okoliščine. Oblika in velikost odprtine vedno določata izbiro, kakšen tip lahko montiramo. Standardne dimenzije in oblike seveda dopuščajo široko izbiro, manj standardne pa zahtevajo izdelavo, ki je osredotočena na specifične mere. Običajno pri netipičnih odprtinah strokovnjaki priporočajo sekcijska garažna vrata. Gre za izjemno priljubljen sistem, ki je tudi zelo prilagodljiv. Sekcije vrat so običajno izolirane s kakovostnim polnilom, ki preprečuje uhajanje toplega zraka in vdor ropota iz zunanjosti v notranjost. Sekcijska garažna vrata so primerna tudi takrat, ko se pred garažo nahajajo ovire, saj se jim sistem odpiranja elegantno izogne.

Če nas ne omejujejo ne standardna odprtina in pogoste ovire pred garažo, potem lahko izberemo krilna garažna vrata – http://www.mke.si/vrata/. Gre za najbolj tradicionalno obliko pri nas. Preprost odpiralni in zapiralni sistem ne predstavlja visokih stroškov, zato je ta model primeren tudi takrat, ko želi stranka nekoliko privarčevati. Zavedati pa se moramo, da lahko krilna garažna vrata postanejo hitro precej okorna. V primeru recimo, da je vozilo parkirano zelo blizu vrat, nastane težava pri odpiranju, zato je potrebno avto dodatno premikati.

Ves čas pa je potrebno imeti v misli tudi to, da morajo biti garažna vrata robustna, zato da nudijo tudi nekaj protivlomne zaščite. Tatovi namreč vedno poiščejo najšibkejšo točko, skozi katero lahko vlomijo, zato poskrbite, da ne bodo to vaša stara garažna vrata.

Comments are closed.