Čas za električno ogrevanje

Najbolj enostaven način ogrevanja in, če je pravilno nastavljen tudi eden izmed cenejših ogrevanj je gotovo električno ogrevanje, če smo bolj natančni, električno talno ogrevanje. Izkoristek tega ogrevanja je kar 100%, saj toplota ne uhaja. Talno električno ogrevanje pa ustvari tudi idealno porazdelitev temperature v vaših prostorih. Katere so še prednosti električnega ogrevanja?

Električno talno ogrevanje je nevidno, veliko bolj prilagodljivo kot klasično in hitro odzivno. To ogrevanje lahko uporabljamo v katerem koli letnem času, vedno, kadar želimo ogreti svoj prostor. Prostor je ogret hitro, kar pa pomeni tudi nižjo porabo energije. Poleg vsega tega pa električno talno ogrevanje ne potrebuje servisa, je lažje za vgradnjo, ne pušča in je cenejše. Električno ogrevanje vam torej prihrani kar nekaj živcev in pa tudi denarja.

Na splošno velja, da je električna energija preveč dragocena za ogrevanje, ampak je v določenih primerih uporaba le te ekonomsko upravičena. Pomembni so investicijski stroški, ki pa so v primerjavi z drugimi sistemi ogrevanja cenovno ugodni, poleg tega pa se tudi povrnejo v kratkem času. V Sloveniji večji del električne energije pridobivamo z vodnimi hidroelektrarnami, ki pa sodijo med obnovljive vire energije. Še vedno se večina gospodinjstev pri nas odloča za ogrevanje s pomočjo električnih peči, ki pa ima ravno tako veliko prednosti. Električna energija nam omogoča ogrevanje z električnim kotlom, električnimi grelniki, električnimi radiatorji in ploskovniim sevalnim ogrevanjem.

Kakšno ogrevanje si boste to zimo privoščili vi, je povsem vaša odločitev. Posvetujte se s strokovnjaki in razmislite o tem, kaj najbolj ustreza vašim željam in potrebam. Poskrbite za ogrete prostore tudi vi!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>