Dodatno zavarovanje Triglav je v obdobju virusov nujno potrebno

Potrebno se je zavedati, da so stroški zdravstvenih storitev lahko enormni, zato je potrebno še pravočasno poskrbeti za obvezno in dodatno zavarovanje. Medtem ko za obvezno zavarovanje poskrbi naš delodajalec, pa moramo dodatno zavarovanje skleniti pri eni od zavarovalnic. Eno od teh je tudi dodatno zavarovanje Triglav, s katerim bodo nepredvideni obiski pri zdravniku zagotovo brezskrbnejši.

V obdobju epidemije s koronavirusom je dodatno zavarovanje Triglav toliko bolj pomembno, saj se lahko zaradi težkega razvoja bolezni zdravimo v bolnišnici tudi po več tednov. Če dodanega zavarovanja ne bi imeli sklenjenega, nas bi takšno zdravljenje stalo ogromno denarja in mnogi si tega niti ne bi mogli privoščiti.

 

Kakšna je cena dodatnega zavarovanja Triglav?

Tisti, ki redko obiskujete svojega zdravnika se verjetno sprašujete, ali se dodatno zavarovanje Triglav splača. Povsem logično je, da so zaradi tega vaši mesečni stroški večji, vendar je vplačana premija bistveno manjša od cene zdravstvenih storitev, ki ste jih koristili v vsem svojem življenju. Zavedati se moramo, da premijo dodatnega zavarovanja Triglav plačujemo tudi za kasnejše obdobje starosti, ko so zdravstvene težave običajno pogostejše.

 

Ko je govora o ceni dodatnega zavarovanja Triglav, je pomembno vedeti, da je za vse prebivalce enaka in se med posameznimi zavarovalnicami razlikuje minimalno. Pomembno je le, da ga sklenemo pravočasno, saj se nam premija za dodatno zavarovanje Triglav dvigne za vsako leto, ko nismo zavarovani. Ob sklenitvi dodatnega zavarovanja Triglav pa ste deležni nekaterih ugodnosti v obliki bonov in drugih paketnih popustov.

triglav zavarovanje

 

Sklenitev dodatnega zavarovanja Triglav je hitra in preprosta

V obdobju interneta je tudi sklenitev dodatnega zavarovanja izjemno preprosta in hitra. Zato, da sklenete dodatno zavarovanje Triglav, ne potrebujete obiskovati poslovalnic, ampak lahko vse storite kar iz domačega naslonjača. Na ustreznih povezavah, ki ponujajo tovrstno zavarovanje izpolnite spletni obrazec, za kar boste potrebovali le osebne podatke, matično številko in številko kartice zdravstvenega zavarovanja.

Ob oddaji obrazca prejmete na elektronski naslov potrdilo o sklenitvi dodatnega zavarovanja Triglav, nekaj dni zatem pa še originalno zavarovalno polico. Ob menjavi zavarovalnic velja nekoliko več pozornosti nameniti 3 mesečnemu odpovednemu roku in dejstvu, da lahko menjavo opravite šele po 12 mesecih od sklenitve.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vzajemna dodatno zavarovanje je pogost vpis v splet

Vzajemna dodatno zavarovanje uporabniki spleta velikokrat vpišejo v svoje domače spletne brskalnike, saj si želijo izvedeti, pri kateremu od ponudnikov bodo dobili najugodnejšo ponudbo za svoje dodatno zdravstveno zavarovanje. Vsakdo mora imeti urejeno tudi dodatno zdravstveno zavarovanje, če si želi koristiti vse storitve, ki jih ponuja nas brezplačni zdravstveni sistem. V kolikor dodatnega zdravstvenega zavarovanja nimamo, si bomo morali večino storitev doplačati.

Vzajemna dodatno zavarovanje je tako vpis, ki nam poda podatke o tem, koliko bomo za dodatno zdravstveno zavarovanje plačevali pri Vzajemni. Seveda moramo vedeti, da imajo skoraj vse zavarovalnice, ki nudijo dodatno zdravstveno zavarovanje, podobne cene in da izbor enega ali drugega ponudnika ne bo naredil velike razlike.

Vzajemna dodatno zavarovanje je vsekakor odličen način, za iskanje vseh želenih informacij, ki si jih želimo pridobiti, ko sklepamo dodatno zdravstveno zavarovanje. Le če bomo imeli vse informacije, ki so na voljo, bomo točno vedeli, kaj nam zdravstveni sistem nudi in kaj lahko koristimo v primeru bolezni ali v primeru poškodbe

Vzajemna dodatno zavarovanje

Triglav dopolnilno zavarovanje po ugodni ceni

Triglav dopolnilno zavarovanje nudi odlične premije, s katerimi si zagotovimo vse storitve, ki jih naše zdravstvene in zobozdravstvene ustanove nudijo. V kolikor nimamo sklenjenega dopolnilnega zavarovanja, je namreč nemogoče brezplačno dobiti vso potrebno oskrbo. Če si ne želimo med boleznijo nakopati dodatnih stroškov, je nujno potrebno, da si uredimo dopolnilno zavarovanje, ki nam ga nudijo tudi pri zavarovalnici Triglav.

Triglav dopolnilno zavarovanje nas ne bo stalo več kot pri ostalih ponudnikih. Vsekakor moramo vedeti, da se je dopolnilno zdravstveno zavarovanje v zadnjih letih malce podražilo, vendar pa se je dvignil tudi življenjski standard, ki ga imamo.

Triglav dopolnilno zavarovanje je ključno za obisk zobozdravnika, ki nam bo v primeru, da bo opazil pomankanje dopolnilnega zavarovanja, za zobno plombo ali za puljenje zoba, zaračunal znaten znesek, ki ga bomo morali poravnati.

Dopolnilno zavarovanje pri izbrani zavarovalnici

Dopolnilno zavarovanje lahko sklenemo pri različnih zavarovalnicah, ki jih lahko najdemo tudi na spletu. Seveda vsi poznamo naše največje zavarovalnice, ki nudijo tudi zdravstvena zavarovanja. Tako lahko izbiramo med zavarovalnico Vzajemna, Adriatic, Triglav ali celo Generali. Če ne bomo vedeli, katero izmed omenjenih zavarovalnih kontaktirati, se lahko obrnemo tudi na zastopnike, ki nam bodo razložili, kje so prednosti določene zavarovalnice.

Dopolnilno zavarovanje ima pri konkurenčnih zavarovalnicah izredno podobno ceno, zato se ljudje odločajo na podlagi ugodnosti, ki jih ponuja posamezna zavarovalnica. Veliko posameznikov se običajno odloči za dodatno zavarovanje kar pri zavarovalnici, kjer ima sklenjena tudi ostala zavarovanja. Tako ji agentje lahko priskrbijo še kakšno dodatno ugodnost, saj imajo pri njih sklenjena vsa zavarovanja.

Dopolnilno zavarovanje nas tako lahko sploh ne bo veliko stalo, saj nam bo naš izbrani agent pripravil posebno ponudbo,  v kateri bomo dodatno zdravstveno zavarovanje dobili po izjemno ugodni ceni. Tako vsak mesec niti opazili ne bomo, da so nam na trajniku trgali tudi dodatno zavarovanje.

Dopolnilno zavarovanje

Obvezno zdravstveno zavarovanje je pogost vpis v splet

Obvezno zdravstveno zavarovanje je izredno pogost vpis v splet, saj se veliko ljudi sreča s situacijo, ko lahko ostane brez obveznega zavarovanja. Naše zdravje mora biti vedno na prvem mestu. Če si želimo, dobro živeti in ohranjati zdravo ter čvrsto telo, bomo morali poskrbeti tudi za ustrezno zdravstveno zavarovanje, ki nam bo zagotavljajo zdravstveno oskrbo v primeru bolezni.

Obvezno zdravstveno zavarovanje v splet običajno vpišejo mladi, ki po študijo še nimajo službe. Po končanem študijo se namreč zgodi da mladi izgubijo zdravstven zavarovanje. Tako si ga morajo začeti plačevati sami, vsaj dokler ne dobijo prve zaposlitve. Nato pa se bo osnovno zdravstveno zavarovanje preneslo tja.

Obvezno zdravstveno zavarovanje je obvezo zato, da nas lahko zdravniki oskrbijo, ko resno zbolimo, saj bomo brez zavarovanja le težko koristili to kar nam nudi zdravstveni sistem.

Coris zavarovanje za varno in brezskrbno potovanje v tujino

Nesreča nikoli ne počiva, zato moramo biti nanjo vedno pripravljeni, ne glede na to ali smo doma, v službi, na počitnicah ali pa na potovanju v tujini. Obisk zdravnika je v takšnih situacijah skorajda nujno potreben in če smo doma, to ne predstavlja večjega problema, saj nam stroške zdravljenja krije naše obvezno zdravstveno zavarovanje. Nekoliko drugače pa je v primeru, če se nahajamo v tujini. V tem primeru nam obvezno zdravstveno zavarovanje ne velja, ampak nam stroške zdravljenja krije coris zavarovanje za tujino. Tovrstno zavarovanje je namenjeno vsem, ki se odpravljajo v tujino zgolj na enodnevni izlet, počitnice, daljša potovanja, službeno pot ali študij. Ker je coris zavarovanje popolnoma prostovoljno, se nekateri še vedno zanj ne odločajo, kar pa je v primerjavi s posledicami dokaj rizično. V primeru nastanka bolezni ali poškodbe nam coris zavarovanje ne pokrije zgolj nujnega zdravljenja, ampak smo deležni tudi pomoči asistenčnega centra.

coris zavarovanje za tujino

Coris zavarovanje ne krije zgolj stroškov zdravljenja

Za vse tiste, ki odhajajo v tujino na počitnice kot je na primer smučanje, je coris zavarovanje prva stvar na katero bi morali pred odhodom pomisliti. Verjetnost pojava nesreče je v tem primeru toliko večja, prav tako pa tudi resnost poškodbe. Glede na to, za kakšno kritje smo se odločili, nam coris zavarovanje med drugim krije stroške zdravljenja in medicinske oskrbe, potrebna zdravila, prevoz do bolnišnice in po potrebi tudi prevoz domov v Slovenijo. Vendar pa nam coris zavarovanje ne krije zgolj stroškov zdravljenja. Ker se nam na potovanju lahko zgodi marsikaj, si lahko s tovrstnim zavarovanje zavarujete tudi izgubo ali krajo prtljage, zamudo rednega prevoza, izgubo ali krajo osebnih dokumentov, pravno pomoč in še marsikaj drugega. Sklenitev coris zavarovanja je zelo enostavna. To lahko storimo v eni izmed poslovalnic ali pa kar preko spleta, kjer nam je na voljo tudi informativni izračun.

Izračun zavarovanja, analiza ponudb

Izračun zavarovanja je največkrat analiza ponudb različnih zavarovalnic ali iste zavarovalnice.

Izračun zavarovanja je analiza ponudb različnih zavarovalnic, ko želimo izbrati najboljši primerljiv zavarovalniški produkt. Analiza ponudb iste zavarovalnice pa ob izbiri primerljivega ali različnega produkta. Primerljiv produkt je lahko zavarovanje osebe, primerjamo pa zavarovanje preteklega leta ali preteklih let z aktualnim. Različni produkt pa, ko primerjamo osnovno različico zavarovanja s izboljšani zavarovanjem ali druge različne ponudbe. Izračun zavarovanja lahko temelji na različnih osnovah, ki jim hkrati dajemo različno težo. Pri osnovnem zavarovanju oseb so osnove lahko cena zavarovanja, plačilni pogoji, hitrost reševanja škodnega primera, poštenost obravnave škodnega primera, izpolnjevanje pravic zavarovanca in podobno. Različna teža za izračun zavarovanja pa je lahko večji pomen ugodne cene zavarovanja proti drugim osnovam za izračun. Ali večja teža poljubne druge osnove v primerjavi z drugimi. Izračun zavarovanja lahko izvedemo na več načinov. Izračun zavarovanja nam lahko izvede zavarovalnica ali njen predstavnik, lahko se odločimo za spletno obliko izračuna, možno je na več zavarovalnic poslati zahtevek za ponudbo ter na različne druge načine izvesti izračun. Spletni izračun je najbolj enostaven in hkrati najbolj pregleden. Ker sami vnašamo spremenljivke tudi natančno vemo, kako je sestavljen izračun zavarovanja. Če izračun izvede druga oseba je možnosti manj, ker so lahko namenoma ali ne namenoma izpuščene določene spremenljivke. Pri takem izračunu je potrebno takoj razjasniti vse zaznane nejasnosti. To je lahko bistveno odstopajoča cena zavarovanja od preteklih obdobji ali kakšne podobne nejasnosti. Bolj ugodna cena nas pri tem ne sme zavesti, ampak moramo takoj vprašati po razlogih in nejasnosti razčistiti. Ugodna cena je lahko uveljavljena boniteta, popust ali kaj podobnega. Vendar v tem primeru ohranjamo iste pravice. Lahko pa gre za izpuščeno pravico, kar lahko pomeni razočaranje in večje stroške ob uveljavljanju.

Izračun zavarovanja velja razumeti in poznati v vseh postavkah, napačno pa je presojanje ter kasnejše odločanje zgolj na podlagi ugodne cene.

Obiščite spletno stran Vzajemne in opravite izračun zavarovanja.

Dodatno zdravstveno zavarovanje nudi zavarovancem več pravic

Dodatno zdravstveno zavarovanje zagotavlja večje pravice bolnikov.

Seznam dodatnih pravic, ki jih nudi dodatno zdravstveno zavarovanje, je obsežen. V osnovi bi lahko rekli, da gre za boljšo zdravstveno oskrbo v splošnem pomenu besede. Osnovno ali prostovoljno zdravstveno zavarovanje je namenjeno zagotavljanju osnovne zdravstvene oskrbe. Z boljšo oskrbo so povezani večji stroški oskrbe. Gre za stroške, ki nastanejo v celotnem obsegu, od prvih zaznanih težav do popolne ozdravitve. Danes so ti stroški zaradi času primernega načina življenja velikokrat višji, čeprav se tega ne zavedamo. Primer so potovanja, ki pogosto vodijo v dežele preko meje. Prehod državne meje je enostaven, vendar s tem tudi vstopimo v deželo, ki ima lahko drugačen zdravstveni sistem. Težave z zdravjem, pa pogosto ne izbirajo časa in kraja. Nastanejo lahko doma, lahko pa tudi preko državne meje. Pri tem si ne smemo očitati, če bi ostali doma težav ne bi bilo. V takem primeru je dodatno zdravstveno zavarovanje zelo sprejemljiv strošek, ki nam nudi ustrezno zdravstveno oskrbo v tujini. Kdor veliko potuje, dodatno zdravstveno zavarovanje jemlje kot nekaj vsakdanjega. Tako kot se pripravi na številne druge stvari v tujini, enako poskrbi za zdravstveno oskrbo v primeru nastalih zdravstvenih težav. Toliko bolj pomembno pa je dodatno zdravstveno zavarovanje za osebe, ki manj potujejo v tujino. Osebe, ki več potujejo v tujino, imajo tudi izkušnje z vsakdanjim življenjem preko meje in znajo v veliko večji meri poskrbeti zase v primeru nastalih nepredvidljivih težav. Kdor potuje prvi, dodatno zdravstveno zavarovanje lahko razume tudi kot pomoč pri reševanju nastalih nepredvidljivih težav. Zdravstvena oskrba v tujini je zgolj ena od ugodnosti, ki jih nudi dodatno zdravstveno zavarovanje. Doma nam omogoča povračilo raznih stroškov v zvezi z zdravljenjem in oskrbo, višji standard storitev, hitrejšo oskrbo in številne druge ugodnosti.

Dodatno zdravstveno zavarovanje imajo sklenjeno vsi, ki se zavedajo pomena zdravja in dobre zdravstvene oskrbe v sodobnem načinu življenja.

https://www.wiz.si/wiz-zdravje

Možganska kap, prva pomoč

Možganska kap zahteva takojšnje posredovanje, prva pomoč ni posebej zahtevna .

Simptomi zanjo se pokažejo različnem času, od nekaj sekund do minut. Od primera do primera se možganska kap kaže v drugačnih znakih. To je odvisno od tega, katero možgansko območje je možganska kap prizadela. Najpogosteje se kaže kot : ohromelost, nesposobnost premikanja ene strani telesa, nejasen govor, nezmožnost govora, dvojni vid, enostranske motnje vida. V hujših primerih se možganska kap kaže v izgubi zavesti. Poleg naštetih simptomov se lahko pojavljajo tudi težave z ravnotežjem, slabost z bruhanjem, prizadetim se vrti v glavi ter na druge načine. V množici ljudi se lahko takšni primeri zgodijo čisto vsakemu. Ura, datum, kraj dogodka ter druge stvari so praktično nepomembne, možganska kap se enostavno zgodi in kaže v zgoraj navedenih simptomih. Pri takih dogodkih je predvsem pomembno ohraniti mirno kri, ter pravilno delovati. Če gre za množico ljudi je najbolje, da posreduje ena strokovno usposobljena oseba ali oseba z izkušnjami. Več oseb hkrati lahko prizadetega zmede. Vsi ostali naj se ne drenjajo okrog prizadete osebe, ampak naj se po možnosti umaknejo. Tako bodo imeli sposobni za pomoč prost dostop, pa tudi prizadetega ne bomo dodatno obremenjevali. Včasih je dobro, da se osebo odstrani iz prostora. V notranjih prostorih ni toliko svežega zraka kot na prostem, dodatno se prizadeta oseba znajde v bolj sproščujočem okolju. Množica pa lahko nadaljuje svoje aktivnosti in ne obremenjuje po nepotrebnem prizadeto osebo ter tiste, ki pomagajo. Prizadeto osebo je v vsakem primeru pregledati ter ugotoviti, ali jo je prizadela možganska kap. Govor preverimo z izrečenim preprostim stavkom, od prizadete osebe zahtevamo ponovitev. Kap se kaže nesposobnosti ponovitve ali ponovitvijo s težavo. Poleg govora o kapi jasno in nedvoumno govorijo roke ter obraz prizadete osebe.

Možganska kap prizadene nemalo oseb, zato moramo biti vedno pripravljeni na pravilno in hitro posredovanje.

https://www.vzajemna.si/sl/zavarovanja/zavarovanje-za-primer-raka-in-za-primer-bolezni-srca-in-ozilja/zavarovanje-preventiva/

Prostovoljno zavarovanje upoštevajmo izkušnje

Prostovoljno zavarovanje je želja vsakega, ki želi imeti zagotovljeno varovaje zdravja .

Z zavarovalniškimi posli ima osebne izkušnje že vsaka odrasla osebe. Veliko produktov namreč sodi v skupino obveznih, kar pomeni, da izbire praktično ni. Izkušnje ne le imamo, ampak jih moramo imeti. Že sama obveznost mnoge spravlja ob živce in se počuti v osnovi prikrajšanega za dobro odločanje. V primerih kot je prostovoljno zavarovanje, se stvari obrnejo na glavo. Te za razliko temeljijo na samostojni odločitvi. Za prostovoljno zavarovanje se oseba lahko odloči po tehtanju pravic in pridobitev, ki jih prinese sklenitev. Ob tem so osebne izkušnje neprecenljive vrednosti. Mnogim poleg same ponudbe velja profesionalen odnos, ki ga ima zavarovalnica oziroma njen predstavnik. Začne se s točnostjo, dostopnostjo ter poštenostjo. Točnost je vrlina, ki jo mnogi cenimo bolj kot marsikatero drugo vrlino. Že po zamudi dobimo slab občutek, takoj pridobimo vtis, da bo prostovoljno zavarovanje prav tako imelo izkušnjo zamude. Torej bo obravnava, ocena, izplačilo ter vse, kar sodi pod pravice zavarovanca imelo zamudo oziroma bo pridobljeno z zamudo. Podobno velja za dostopnost. V primeru, da zavarovalnica oziroma njen predstavnik že pred sklenitvijo, v času pridobivanja informacij koristnih za dokončno odločitev ni dostopen, dobimo vtis, da bo prostovoljno zavarovanje nedostopno, ko bomo uveljavljali svoje pravice. Verjetno ni treba poudarjati, da obstaja velika verjetnost zavrnitve. Poštenost je vrlina stare šole, mnogi na njej temeljijo celotno storitev. V poslu si ustvarijo krog poštenih poslovnih partnerjev, vse ostalo jih ne zanima, ne mislijo z njimi izgubljati čas, po tekočem traku zavračajo vse, kar ne daje vtisa poštenosti. Za prostovoljno zavarovanje velja isto, ima pa toliko večjo težo. Pri njem ne gre zgolj za uveljavljanje pravic iz zavarovalne pogodbe, ampak pomemben občutek varnosti. Ko je človek prepričan v pridobitev pravic, lahko bolje in uspešneje opravlja svoje profesionalne ali prostočasne aktivnosti.

Prostovoljno zavarovanje je dober produkt.

https://www.vzajemna.si/

Zavarovanje v tujini, dober sopotnik

Zavarovanje v tujini je dober sopotnik na potovanjih izven meja naše domovine.

V tujino potujemo z različnimi razlogi, predvsem pa so potovanja v tujino bolj pogosta kot nekoč. Temu primerno je zavarovanje v tujini bolj upravičeno. Potovanje lahko traja razmeroma kratek čas, vendar je kljub temu lahko povezano s številnimi nevarnostmi. Že samo gibanje v prometu je kot vsi vemo povezano s številnimi dogodki, med katerimi imajo posebno mesto prometne nezgode. V primeru, da se prometna nezgoda pripeti doma, znamo z prisotnimi uradnimi osebami komunicirati, znamo poiskati morebitno pomoč ter si znamo preprosto povedano pomagati. Pri potovanju v tujino postane vse skupaj težje, pomoč nam lahko nudi zavarovanje v tujini. Gre za pomoč v obliki asistence, zdravstvenih storitev, prevoza, komunikacije, odvetniških in drugih storitev. Vse to je dosegljivo na enostaven način. Kako pomembno je v takih primerih zavarovanje v tujini lahko spoznamo tako, da se postavimo v vlogo osebe, ki je pravkar bila udeležena v prometni nezgodi. Ko se zgodi, najprej želimo biti oskrbljeni tako z zdravstveno pomočjo, če gre za telesne poškodbe, kot tudi pravno pomočjo, v primeru težav z urejanjem dokumentacije in drugih formalnosti. Pomembno je tudi, da imamo zagotovljen prevoz, tako sebe, kot tudi našega poškodovanega prevoznega sredstva. Marsikdo je zavarovanje v tujini sklenil že zaradi slabih izkušenj iz naštetih oblik pomoči. Pri zdravstveni oskrbi se lahko zaplete pri uveljavljanju pravic, kritju stroškov in podobno. Pravna pomoč je koristna, ker lahko že v prvem koraku vse naredimo prav in ni potrebno kasneje karkoli spreminjati zgolj zaradi tega, ker nismo poznali postopkov, pravic in podobnega. Podobno nekateri zavarovanje v tujini sklenejo v primerih, da so veliko na tujih cestah, ter se zavedajo težavnosti pomoči pri okvarah ali nezgodah. Težavnosti so v komunikacijah, formalnostih in nastalih stroških.

Zavarovanje v tujini je več kot koristna pridobitev, za mnoge že kar samoumevna.

Zdravstvena zavarovalnica, pametna investicija

Zdravstvena zavarovalnica je pametna investicija v osebno človekovo zdravje .

Pametna investicija je zdravstvena zavarovalnica, ker prinaša ugodnosti za največjo človekovo vrednoto. Zato je zdravstvena zavarovalnica je namenjena osebam, ki izpolnjujejo točno določene pogoje. Kar pomeni, da zdravstvena zavarovalnica ni namenjeno vsakomur. V osnovi se zdravstveno zdravstvena ne razlikuje od drugih zavarovalnic na zavarovalniškem trgu. Zdravstvena zavarovalnica prinaša pravice do zdravstvenih storitev ter vsega kar zdravstvena oskrba zahteva. Kakovostna zdravstvena oskrba je predvsem tista, ki pravočasno prepreči nastanek zdravstvenih težav ali pa zdravstvene težave učinkovito odpravi. Za kakovostno zdravstveno oskrbo potrebujemo kakovostne zdravstvene storitve. Poleg storitev pa so za kakovostno zdravstveno oskrbo potrebne še številne druge pravice, ki jih ima oseba, katera sklene zavarovanje. Izbira je danes omogočena v nekaterih primerih. Ker je s tem omogočena konkurenčnost, se lahko bodoči zavarovanec dobro odloči. Ob tem mu lahko koristi vse, kar je v preteklosti izkusil s tega področja. Mlade osebe načeloma nimajo veliko izkušenj, več jih imajo starejši. Oziroma imajo mlade osebe manj izkušenj s tega področja kot njihovi starši. Zato so starši lahko dobrodošla pomoč mladim pri odločitvi. Največkrat so njihove izkušnje pri določeni zavarovalnici tisti pogoj, ki odloča. Poleg tega je veliko ljudi zavezanih določeni zavarovalnici zaradi vedno aktualnih sprememb in izboljšav njihovih zavarovalniških aktivnosti. zavarovalniške aktivnosti niso le sklenitev zavarovanja, ampak tudi uveljavljanje pravic, ki so navedene v zavarovalni pogodbi. Pri uveljavljanju pravic zavarovanca se lahko pojavijo razlike od zavarovalnice do zavarovalnice. Zato je modro, da imamo dober pregled nad razlikami ter morebitnimi izkušnjami ostalih zavarovancev, ki jih poznamo. Dobro mnenje večjega števila zavarovancev je dobra motivacija za sklenitev zavarovanja pri točno določeni zavarovalnici. Zavarovanje je dobro predvsem takrat, ko se obe pogodbeni stranki držita dogovorjenega ter dogovorjeno izpolnjujeta skladno s pogodbo.

Zdravstvena zavarovalnica zahteva od pogodbenih strank, da se dogovorjenega držijo skladno z vsemi dobrimi poslovnimi običaji.