Hbo program brez reklam

Hbo je program iz katerega je izključena komercialna vsebina. Slovenski Hbo ima dodatno prednost, saj so slovenski podnapisi prisotni pri vseh filmih, dokumentarcih ter vsem ostalem programu. Zato je za slovenske gledalce toliko bolj zanimiv. Slovenski jezik je v mnogih drugih medijih zapostavljen, kar je nadležno predvsem za starejše generacije. Mlajše generacije so obratno veliko bolj prilagojene zapostavljenosti slovenskega jezika. Obvladajo tuj jezik, ter se s tem dodatno učijo tujega jezika. Toliko bolj, kolikor bolj neposreden program je na sporedu.

HBO tv program lahko spremljamo na TV sprejemniku ali mobilnih napravah.

Filmske premiere dobesedno

Dodatna prednost Hbo programa je svež filmski repertoar iz dežele filma in filmske zabave. Na mesec nudi dvajset premier ter sto petdeset filmov novejšega datuma. Kar je več kot odličen razlog za izbiro Hbo filmskih navdušencev. Filmske navdušence zanimajo tako novi filmi, kot tudi vsi starejši kultni filmi. Odvisno od želja, razpoloženja v času namenjenemu ogledu televizijskega programa ter od odvisno od drugih dejavnikov. Vendar je zanje Hbo edina prava izbira, saj imajo mnoge filme novejšega datuma na sporedu ekskluzivno. S filmi starejšega datuma ni nobena težava, imajo jih vsi bolj pomembni televizijski programi.

HBO tv program za ogled filmov in serij brez reklam

HBO tv kanali prinašajo sveže filme in popularne serije

 

Tudi njihov izbor je pogosto kakovosten, saj si pomembni televizijski programi ne privoščijo cenenosti in slabega izbora. Na žalost pa filmski premier v pravem pomenu besede ni. Pojem filmska premiera je namreč zelo širok. Prava filmska premiera se odvija v kino dvoranah, televizijski programi kot je Hbo nudi televizijske premiere v pravem pomenu besede. Drugi televizijski programi pojem filmska premiera malce po svoje priredijo. Zanje je filmska premiera takrat, ko premierno predvajajo film ali drugo vsebino. Vendar je od premiere v kinodvoranah minilo že toliko časa, da gre praktično za star film. Časovno gre za razliko izraženo v treh, štirih, petih ali ustrezno več letih, kar pa je v sodobnem času že staro. Toliko bolj postanejo stari dokumentarni filmi, kar pa ni značilnost programa Hbo.

 

Najboljše grozljivke, ogleda vredni nenavadni dogodki

Najboljše grozljivke so vsebine v katerih so prisotni nenavadni dogodki in drugo ogleda vredno.

Vse najboljše grozljivke sodijo v filmski žanr, ki ga zaznamuje želja po vzbujanju strahu, odpora in nelagodnosti. Ta filmski žanr se je razvijal podobno kot drugi skozi čas in z razvojem tehnike, družbe in drugih dejavnikov. Če pogledamo najboljše grozljivke iz preteklosti, nam so nam v marsikaterem primeru vsebina in druge značilnosti celo smešne. Nekoč strašne pošasti se zaradi zastarele tehnike in drugih dejavnikov zdijo primitivne, lahko bi rekli tudi otročje. Le redki jih razumejo kot najboljše grozljivke, večina prej kot zbledele grozljivke. Pomemben prispevek pri tem imajo tudi najboljše grozljivke aktualnega časa. Če želi filmski žanr vzbuditi pri gledalcu strah, odpor in nelagodje, potem ne mora računati na preživelo, ampak mora ustvarjati vedno novo. Eden ključnih elementov za dosego tega cilja je pošast, ki ima vse potrebno za vzbujanje strahu in nelagodja. Imajo pa pri pošasti ustvarjalci najboljše grozljivke zelo široko paleto možnosti, kako jo narediti či bolj strašljivo, nagnusno, iznakaženo. Pošast tudi ni nujno neko bajno in neresnično bitje, ampak je lahko tudi na prvi pogled povsem navaden človek. Pošasti pa poleg strahov služijo tudi kot prikladna žrtev, preko katere se film lahko zaključi z ponovno vzpostavitvijo pričakovanega reda in miru. Zanj najboljše grozljivke angažirajo junaka, ki red in mir brani ter ga na koncu tudi vzpostavi. Podobno kot pri pošasti, so možnosti za ustvarjalce najboljše grozljivke različne. Vendar je z vidika pestrosti izbor omejen. Največkrat je to oseba, ki naj bi predstavljala v družbi ideal dobrega. Da lahko dobra grozljivka obstaja mora motivirati človekov strah do življenja in obstoja. To je v osnovi zelo primaren strah, ki pa ima danes že neštete sodobne interpretacije.

Človeka je v osnovi strah smrti, najboljše grozljivke jo kot potencialno možnost in nevarnost predstavijo na tisoč in en način.

www.t-2.net/novice/ste-za-grozljivke