Islandija je neodkrita evropska dežela

Islandija je v veliki meri neodkrita evropska dežela. Na zemljevidu Evrope se Islandija izrisuje, kot severno ležeči otok. Zahodno od nje leži Grenlandija, vzhodno od nje Norveška, jugovzhodno pa Združeno Kraljestvo ter Irska. Natančneje otoka Velika Britanija in Irska, med njimi pa se nahajajo Ferski otoki. Od Grenlandije je oddaljena skoraj tristo kilometrov, Frerski otoki so oddaljeni štiristo dvajset kilometrov, skoraj šesto kilometrov je oddaljen otok Jan Mayen, Shetland in Zunanji Hebridi ter Škotska in otok Orkney so oddaljeni okoli sedemsto petdeset kilometrov, skoraj tisoč kilometrov pa je oddaljena Norveška. Frerski otoki, otok Jan Mayen, Shetland in Zunanji Hebridi, otok Orkney so pogosto spregledani, saj ji zaradi njihove velikosti pogosto spregledamo. Izjema je otok Orkney, znan kot severni del Škotske. Ker je Islandija bliže Evropi kot Severni Ameriki ter je zaradi političnih, zgodovinskih, kulturnih in nenazadnje praktičnih razlogov del Evrope.

Dežela brez poletnega sončnega zahoda

Poleti na Islandiji klasični sončni zahod zaman pričakujemo, nudi pa se nam čisto drugačno doživetje. Sonce se sredi noči dotika obzorja ter s tem ustvarja nepopisno lepe prizore dežele na severu Evrope. Otok Islandija meri nekaj več kot sto kvadratnih kilometrov, celotna država pa ima dodatno še trideset manjših otokov. Naseljena sta Grímsey in Vestmanski otoki. Ledeniki in jezera zavzemajo preko štirinajst odstotkov površine, z vegetacijo pa je porasle manj kot četrtina ozemlja. Čeprav je pokrajina na prvi pogled pusta, ponuja Islandija obilico edinstvenih naravnih lepot. Med njimi so na prvem mestu gejzirji, slapovi, lagune s termalno vodo ter druge naravne lepote, ki jih v drugih delih stare celine zaman iščemo. Z nekaj sreče nam lahko Islandija ponudi tudi ogled kitov v naravnem okolju Severnega morja, veliko bolj domač pa je prizor neskončnih čred ovac. Surova, neokrnjena ter zato toliko lepša mati narava je tisto, po čemer se Islandija v veliki meri loči od ostalih evropskih dežel.

Oglejte si termine potovanj na Islandijo z agencijo Oskar!

Zakaj je turistična agencija najboljša odločitev, ko se odločite za potovanje?

Turistična agencija je stičišče vseh informacij, ki jih potrebujete, če se odpravljate ali na krajši oddih ali pa na daljše potovanje. Ne glede na to ali se odpravljate na krajši izlet ali pa na daljše počitnice, kadarkoli ne najdete prave ideje kam se odpraviti, je pravi čas, da poiščete kakovostno turistično agencijo, ki vam bo pri tem še kako pomagala. Najlepše in najboljše je, če lahko načrtujete dopust, ki je prav vam značajsko najbolj blizu, se sklada z vašo osebnostjo, s temperamentom in vam je kot pisan na kožo. Pred vami je kar nekaj tednov, za oddaljeno potovanje pa kar nekaj mesecev, da boste naredili svoj plan potovanja, poiskali najboljšo in, če se le da, tudi najcenejšo obliko namestitve, prevoza in urejanja najrazličnejših dokumentov, ki jih potrebujete za potovanje.

Turistična agencijaZa popolno in celovito potovanje, brez nepotrebnih nevšečnosti je turistična agencija tisti, ta pravi kraj, kjer boste dobili vse, kar potrebujete pred in med samim potovanjem. Res drži, da je v današnjem času internet tisti, na katerem lahko najdete veliko informacij, tudi v vezi s potovanjem in, da vam omogoča neposredne rezervacije številnih turističnih aranžmajev, vendar kljub temu velja določena mera pazljivosti. Vedno izbirajte turistično agencijo, ki je kakovostna in zaupanja vredna, kar pa pomeni, da je preverjena s strani vaših predhodnikov, ki so z njimi že potovali. Preverjena turistična agencija ima široko in popolno ponudbo, tako boste lahko pri njih brez velikih težav dobili pomoč ali pa nasvet, ki vam bo pomagal pri rešitvi morebitnih težav. Turistična agencija je še posebej dobrodošla takrat, ko potujete v eksotične in oddaljene dežele, med ljudi, katerih navade in običaji vam niso prav nič poznani. Turistična agencija vam bo pomagala tudi na področjih, za katere sami niti ne pomislite, a so pri potovanju zelo pomembna.

Kitajska, dežela kjer se te dotakne vrtinec drugačnosti

Kitajska je bila še do nekaj desetletij za turiste izredno zaprta država, danes je ena najbolj obiskanih turističnih ciljev. Turistično infrastrukturo najdemo tudi v najbolj odročnih predelih te zgodovinsko zelo bogate države in ne le v velikih velemestih. Kitajska je turistično izjemno zanimiva država z bogatimi naravnimi lepotami, ki vključujejo visoke planine, lepe reke, izvire in slapove, umetnost zgodovinskih gradenj, izjemno zanimive avtohtone živali (na prvem mestu je to prav gotovo panda), zanimiv rastlinski svet in številne druge znamenitosti. Do sedaj je bilo že več kot trideset zanimivosti vpisanih v UNESCO seznam svetovne dediščine. Kitajska je ena izmed najstarejših civilizacij na svetu, danes pa četrta po vrsti med največjimi državami sveta. S svojo skrivnostno religijo, filozofijo že skozi stoletja fascinira celotni zahodni svet, hkrati pa njihova kultura nehote povzroča v nekaterih deželah številna negodovanja in predvsem nerazumevanje. Na svojo bogato tradicijo je Kitajska izjemno ponosna in življenje tako v mestih, kakor tudi na deželi poteka v tradicionalnem stilu in duhu.  Kitajska je svojevrsten svet in, ko enkrat vstopimo vanj smo kratko malo presenečeni in presenečenja nas čakajo tako rekoč za vsakim vogalom. Življenje Kitajcev je že več kot štiri tisočletja tesno povezano s vsakodnevnim pitjem čaja. Njihov običaj je prirejanje čajank, predvsem ob praznikih. Kultura pitja, pa tudi samo kuhanje čaja je pri njih nekaj posebnega in se smatra kot prava umetnost. Obstajajo različni načini pitja čaja, pa tudi različne vrste. V Pekingu boste na primer deležni v veliki meri čaja iz jasmina, v Šanghaju postrežejo s zelenim čajem, v pokrajini Fujijan pa s črnim. Prav tako poznajo različne priprave čaja in načine serviranja. Peking leži v idiličnem okolju ob jezeru, kjer je turistom na ogled en del znamenite cesarske Poletne palače. Kitajski zid, vojska glinenih vojščakov tradicionalne kitajske vasi, vse to je Kitajska.

Potovalna agencija, agencija, ki ji lahko popolnoma zaupamo

Potovalna agencija so strokovnjaki za drugačnost, saj razumejo svojega sopotnika tako doma, kot na potovanju. Potovalna agencija se v celoti posveti svojim strankam in jih jemlje kot svoje sopotnike, kar nam daje dober občutek, ko se odločamo, da jih bomo izbrali kot pomoč za potovalne podvige. Izberite najboljšo agencijo za svoje potovanje. To je agencija, ki je narejena po naši meri, njen specialističen pristop pa je njihov osnovni temelj. To je pomembno za vse doživetja željne popotnike, ki potovanja v tuje dežele ne sami ne znajo ali pa preprosto nimajo časa načrtovati.

Njihova prednost je v tem, da dežele predhodno raziščejo, sami spoznajo najbolj pomembne kulturne in zgodovinske znamenitosti, obenem pa na lastnih izkušnjah svetujejo česa preprosto ne smemo izpustiti. Potovalna agencija iz določene dežele v popolnost izlušči najbolj pomembne stvari, celovito edinstvenost dežele, pa tudi njeno drugačnost. Le na takšen način nam lahko pomagajo z najboljšimi nasveti in nas pripravijo na vse skrivnosti, običaje, šege in navade tuje dežele. Potovalna agencija nam stoji ob strani vse od načrtovanja, pa do končne izvedbe potovanja, oni so del nas, s srcem in dušo se nam posvetijo in skupaj z nami ustvarijo nepozabno avanturo. Ustvarite svojo najboljšo avanturo! V kolikor se odločimo za potovalnega zastopnika izbrati potovalno agencijo, bomo uživali v vseh prednostih, ki jih s tem dobimo. S tem je ustvarjeno najboljšo medsebojno sodelovanje in zaupanje, ki ga krasi dolgoročno zadovoljstvo. Potovalna agencija organizira vsa mogoča potovanja, od skupinskih, do potovanj, prirejenih po merah vsakega posameznika. Potovalna agencija ima posluh za naše želje.