Sodno overjeni prevodi nič dražji pri agencijah

Sodno overjeni prevodi se lahko dobijo marsikje. Že samo če boste te besede vnesli v iskalnik, boste dobili kar precej različnih podjetij, ki se ukvarjajo s takim prevajanjem. Lahko si tolmača najdete tudi sami s pomočjo iskalnika v seznamu vseh sodno zapriseženih tolmačev, lahko pa pri agencijah tudi. Da bi poiskali po imeniku na telefonu in poskušali najti nekoga, ki se občasno ukvarja s prevajanjem, tudi gre, vendar mora biti ta nekdo tolmač, da so sodno overjeni prevodi sploh pravno formalno veljavni. V nasprotnem primeru vam drugega ne preostane, kot da poiščete tolmača.

Bolje, da se sodno overjeni prevodi naročijo v agenciji

Se vam to v vsakem primeru zdi veliko dražje, kot če bi prevod naročili direktno pri tolmaču? Morda se zdi, ker je tu agencija dodaten člen, ampak prepričani ste lahko, da ne boste plačali nič več, prej manj. Tolmač da agenciji čisto drugačno ceno kot pa direktni stranki, kar je logično. Zakaj bi posamezniku dal ugodno ponudbo, če pa ga vidi zdaj in po vsej verjetnosti ne več, medtem ko agencija naroča pri njemu ves čas in mu zagotavlja sprotno delo. Zato res razmislite, če bi se sodno overjeni prevodi naredili direktno pri tolmaču, ki po možnosti nima niti odprtega podjetja in mu plačilo lahko izstavi le društvo, kar lahko strošek na koncu še precej poveča, saj je zadaj ogromno enih stroškov.

Sodno overjeni prevodi pri Poliglotu

Razlike med cenami so za jezike med posameznimi agencijami kar velike, zato najdite podjetje, ki ima sprejemljive cene. Pri hitri raziskavi trga smo ugotovili, da ima Poliglot čisto normalne cene, naredili pa smo primerjavo tudi med direktnim naročilom pri tolmaču in ugotovili, da ima Poliglot nižje cene od direktnega kontakta s tolmačem, tako da lahko z gotovostjo priporočamo, da se raje dogovorite z agencijo kot pa s tolmačem, saj bo tudi prevzem veliko bolj enostaven, prav tako pa tudi plačilo.

Biti samostojni podjetnik je lahko usodno

Samostojni podjetnik posameznik (s.p.)

Pod tem imenom poznamo t. i. s.p., ki ga vsi poznamo kot pridobitno dejavnost, s katero se ukvarja posameznik in pomeni korist v njegovo dobro.  Z vpisom v AJPES, ki pomeni vpis v poslovni register naše države. S svojim premoženjem odgovarja za vse stvari, ki se zgodijo njegovemu podjetju. Ob težkih časih mu na pomoč priskoči odvetniška pisarna.

Denimo, da se zgodi, da zaide v težave, iz katerih se bo težje izkopal. Govorimo o dolgu, ki zavzema polovico ali tretjino vrednosti njegovega imetja. Odgovarjal bo s svojim denarjem, svojo hišo, svojim avtomobilom in ostalim premoženje, dokler ne bo poplačal vseh upnikov.

Odvetniška pisarna je včasih edina stvar, ki ga loči od temne prihodnosti zaradi morebitnih težav. Kako pa se znebimo odgovornosti s svojim premoženjem?

Družba z omejeno odgovornostjo (d.o.o.)

Z ustanovitvijo družbe z omejeno odgovornostjo pa se lahko znebimo odgovarjanje z lastnim premoženjem. Zaradi osnovnih vložkov družbenikov vsebuje že nek kapital, s katerim se opravlja  tekoče posle in posle, ki zaostanejo. Ta družba je ustanovljena, ko podjetje ni še tako veliko, da bi se spremenilo v delniško družbo in razporedile svoje kapital v delnice. Pri tem nam lahko pomaga posvetovanje z odvetniško pisarno.

Delniška družba

Je kapitalska družba. Njeno premoženje, glavnica, je razdeljeno na kose. Ti kosi so kupljeni s strani zunanjih ljudi. Večinski delež pa odloča o tem kdo upravlja s podjetjem. Tisti, ki ima največ delnic lahko sestavi upravni odbor. Biti delniška družba pomeni imeti ogromen kapital, ki jo loči od družbe z neomejeno odgovornostjo in še bolj od pravno formalnega statusa samostojnega podjetnika.

Najvišji organ, katerega sestavljajo največji lastniki delnic se imenuje nadzorni svet, ki skrbi za nastavljanje primernih direktorjev, ki so del upravnega odbora.

Od samostojnega podjetnika do delniške družbe je pot zelo dolga, do družbe z omejeno odgovornostjo pa morda ne tako zelo.

Odvetnik za dedno pravo ima pri nas veliko dela

Slovenci smo znani kot narod, ki se mnogokrat spusti v spore glede zemljišča, sosedskih odnosov, dedovanja in še marsičesa, kar je povezano z našim koščkom zemlje.

 

Odvetnik za dedno pravo ima pri nas vedno dovolj dela. To je človek, ki mora dobro poznati zakone dedovanja, saj ljudje po navadi pri dosegu svojega cilja želijo dokazati svoj prav in iščejo luknje v zakonu.

 

Pravila dedovanja so zapisana v Zakonu o dedovanju. Odvetnik za dedno pravo mora vedeti, da se dediče uvršča v tri dedne razrede. Ti določajo, kdo v različnih situacijah podeduje neko lastnino. Kadar je napisana oporoka, velja tisto, kar je napisano v njej. Mora pa biti pravilno napisana, da je sploh pravno veljavna. Tisti, ki napiše oporoko, mora navesti, komu in v kakšnem deležu se naj razdeli lastnina. Obstaja več vrst oporok, za katero se odločite po nasvetu odvetnika za dedno pravo.

 

Dediča, ki je po zakonu upravičen do neke lastnine, se lahko razdedini, vendar morajo za to obstajati utemeljeni razlogi. Obstaja tudi pojem nujni dedič, ta lahko v nekaterih primerih zahteva svoj delež, čeprav je bil v oporoki razdedinjen. Nasvet, ali je do njega upravičen ali ne, mu lahko poda odvetnik za dedno pravo.

 

Čeprav se morda sliši odlično, da lahko podeduješ lastnino nekoga in do premoženja prideš na lahek način, pa se je treba zavedati, da je treba, razen če si dedič prvega reda, plačati davek na dediščine in darila. Dedič si lahko na glavo nakoplje tudi dolgove preminulega, ampak le do višine podedovane lastnine.

Odvetnik za gospodarsko pravo

Dandanes se svet tako hitro obrača, da mu komajda sledimo. Podobno je tudi v poslovnem svetu, kjer pa se vse odvija še hitreje, saj je obstoj podjetja oziroma nekega posla dostikrat pogojeno s hudo konkurenco. Ker se ta svet zelo hitro vrti, je potrebno biti na vsakem koraku zelo previden. Še posebej kadar gre za visoko tvegane in neznane posle.

V kolikor niste ravno nagnjeni k tveganju, si boste, tako kot večina drugih podjetnikov, managerjev in ostalih poslovnežev, poiskali pomoč oziroma nasvet glede raznoraznih poslovnih zadev že kar bistveno prej, preden se problem sploh pojavi. Saj veste kaj pravijo, bolje preventiva kot kurativa, bi se strinjali, kajne?

Odvetnik za gospodarsko pravo pa je pravi naslov za tovrstno pomoč in nasvete. Ne le, da vam pomaga rešiti kakšen poslovni problem, ampak vam lahko, kot smo že dejali, vnaprej pomaga preprečiti neželeno težavo oziroma vas lahko vsaj dodobra pripravi na njeno posledico in vam pomaga pri soočenju z njo.

Takšen odvetnik vam lahko pomaga pri vsem kar se tiče vašega podjetja in sicer pri: pravnemu statusu, poslih, vrednostnih papirjih (v kolikor jih seveda imate), industrijski lastnini, transportu, zavarovanju in pa tudi kar se tiče samega trženja in konkurenčnosti. Ker je gospodarstvo torej kar precej obsežno, je dobro, če si za pomoč poiščemo tovrstnega odvetnika, ki je za to tudi specializiran oziroma usposobljen.