Mariborsko Pohorje, smučišče na robu prestolnice

Mariborsko Pohorje je slovensko smučišče na robu štajerske prestolnice. Smučarjem Mariborsko Pohorje ponuja možnost smučanja na osrednjem grebenu Pohorja, sredi gozdov. Mariborsko Pohorje se nahaja na vzhodu slovenskega alpskega predgorja . Predgorje sega od nadmorske višine štiristo do preko tisoč petsto metrov.

Preko polovica površin se nahaja na nadmorski višini od štiristo do devetsto metrov, osemindvajset procentov površin je v pasu med devetsto in tisoč tristo metri, nad tisoč tristo metri se nahaja sedem odstotkov površin. Smučarji imajo na voljo preko enainštirideset kilometrov prog, kar uvršča smučišče Mariborsko Pohorje na sam vrh slovenskih smučišč po dolžini prog.

Smučanje na pobočju mariborskega Pohorja

Mariborsko Pohorje ima daljše proge od drugih slovenskih smučišč

Slovensko smučišče z največjimi smučarskimi progami

Med smučarskimi progami prevladujejo lahke proge, ki so označene z modro barvo. V to skupino so uvrščene proge, katerih prečni in vzdolžni nagib ne presega petindvajset odstotkov. Izjema so krajši odseki na odprtem trenu. Skupno je na mariborskem Pohorju preko triindvajset lahkih prog. To so Turistična, Andrejeva, proga Bellevue, Repova, Ravna proga, Glažarska, Areška pot, Cvirinova proga, Šolska proga, Mali x1 ter Mali x2 , povezava Žigart ter Žigart od 3,5 do 0,3 kilometra. Srednje zahtevne proge so označene z rdečo barvo, smučišče Mariborsko Pohorje ima skupno trinajst kilometrov takšnih prog. Gre za proge Mariborski slalom, Miranova proga A in Miranova proga B, Gradisova proga, Marinkova proga, Ruški smuk, Pisker ter Cojzerica. Dolge od 0,7 do 2,2 km.

Za ljubitelje najzahtevnejših prog pa ima Mariborsko Pohorje pet kilometrov prog označenih s črno oznako. To so Fis slalom, Jonatan ter Markova proga, dolge so od 0,8 do 1,4 km Smučišče se razteza od tristo petindvajset metrov do tisoč tristo sedem in dvajset metrov nadmorske višine. Za prevoz smučarjev na smučišču Mariborsko Pohorje skrbijo gondola, štirinajst površinskih, tri dvosedežnice, štirisedežnica ter šest sedežnica. Mestni avtobus prevaža smučarje in druge potnike do gondole, kar naredi smučišče Mariborsko Pohorje še bolj enostavno dostopno.

 

ZDA so vedno priljubljena destinacija

ZDA so vedno priljubljena destinacija zaradi naravnih in kulturnih znamenitosti ter vedno globalno pestrega in zanimivega dogajanja. ZDA obsegajo devet milijonov osemsto tisoč kvadratnih kilometrov veliko ozemlje. Večinoma se nahaja na severno ameriški celini med Atlantikom in Tihim oceanom, Kanado in Mehiko. Ozemlje je razdeljeno med zvezne države, ki večinoma ležijo na severno ameriški celini. Havaji so zveza država, ki leži zahodno od Severno Ameriške celine. Pod ozemlje ZDA spadajo tudi odvisni teritoriji Puerto Rico, Ameriški Deviški otoki, Ameriška Samoa in Guam. Skupno živi na območju ZDA preko tristo milijonov prebivalcev, triinosemdeset odstotkov prebivalstva živi v metropolitanskih območjih. Več kot tretjina mest leži ob Atlantiku, šestnajst odstotkov ob Pacifiku ter dvanajst odstotkov v Mehiškem zalivu. Najredkeje poseljeno območje ZDA je območje med reko Misisipi in Skalnim gorovjem. ZDA ima enajst od skupno petinpetdeset svetovnih mest.

Veliko jabolko

Največje mesto po številu prebivalcev je New York z preko osem milijonov prebivalcev znotraj meja mesta ter skoraj devetnajst milijoni prebivalcev na metropolitanskem območju. Drugo največje mesto ZDA je Los Angeles s skoraj štirimi oziroma trinajstimi milijoni prebivalcev. Sledijo Chicago, Houston in Phoenix. Kalifornija in Teksas sta zvezni državi z največ prebivalci, opazen pa je premik geografskega centra prebivalstva od starega industrializiranega severozahoda proti jugu in zahodu.

ZDA so za vsakega obiskovalca velik izziv, saj gre za veliko in raznoliko deželo. Mlajše generacije so si sposobne s pomočjo sodobnih komunikacij zagotoviti dostopna potovanja. To je mogoče doseči z iskanjem najbolj ugodnih ponudb ter njihovim združevanjem v celoto. Na tak način obiščemo največ znamenitosti po najbolj dostopni ceni ter v najkrajšem času.

Kdor ima več časa si bo zagotovil zgolj vozovnico do ZDA ali kvečjemu povratno vozovnico. Vse ostalo je mogoče sproti prilagajati zahtevam, željam in ponudbi. Zgolj dovolj kumunikativen je treba biti. Obstajajo letalske, železniške, cestne in druge odlične povezave, ki vodjo na praktično vse konce ZDA.

Terme Zreče, raj za aktivne obiskovalce

Terme Zreče so pravi raj, ki ga aktivni obiskovalci cenijo.

Terme Zreče nikogar ne pustijo ravnodušnega, rekreacijsko aktivni obiskovalci bodo tu lahko izvajali številne rekreacijske aktivnosti. Dodaten plus bivanja v termah so storitve, ki znajo poskrbeti za dobro regeneracijo pred aktivnostmi naslednjega dne. Omogočeno pa jim je tudi razvajanje na tisoč in en način v wellness centru. V poletni sezoni je mogoče za zdravje izbrati številne skupinske ali individualne vadbe, aktivnosti v termalnih bazenih, v okolico se je moč podati s kolesom, veliko možnosti je za pohodništvo in nordijsko hojo, igrati je mogoče odbojko na mivki, v dolini potoka Koprivnica so možnosti za ribolov, od marca do novembra je v bližini odprto golf igrišče. V zimski sezoni je dogajanje aktivnosti na prostem strnjeno okrog smučišča Rogla, kjer pridejo na račun smučarji, tekači, deskarji ter pohodniki. Aktivnosti so možne tudi pod streho, v ta namen so na voljo športne dvorane, fitnes centri in druge možnosti. Vse možnosti terme omogočajo izbirati in izkoriščati individualno, zelo zanimiva po je ponudba raznih paketov. Paketi luštna cena, modre počitnice, kratek oddih, nepozabna doživetja štirih letnih časov, pomladni najem apartmajev Vile Terme Zreče ali njen večdnevni najem apartmajev Vile Terme Zreče, tekaški paket s Konjiškim maratonom, Razvajanje v dvoje, wellness odklop, zdrav oddih in drugi paketi so na temo osnovne oblikovane popolne ponudbe. Edinstvena in osnovna ponudba ostaja izvir zdravilne vode, s katerim je po izgradnji prvega bazena vse skupaj tudi začelo. Terme Zreče so pred skoraj štirimi desetletji odprle prvi bazen, danes imajo več zunanjih in notranjih bazenov s skupno površino tisoč šesto kvadratnih metrov. Danes so terme Zreče sodoben zdraviliško športno-rekreacijski center, v sklop ponudbe danes sodi tudi wellness in spa center ter številne druge storitve zdraviliške dejavnosti ter objekti in naprave za športno rekreacijske dejavnosti.

Terme Zreče iz sezone v sezono navdušujejo vedno več aktivnosti željnih obiskovalcev.

Prvomajske počitnice – prvi dopust leta 2017

Prvomajske počitnice 2017 so lepo doživetje, ko temperature zraka ustrezajo našim pričakovanjem.

Dobre prvomajske počitnice leta 2017 morajo upoštevati vremenske razmere na izbrani destinacij. V Sloveniji težav ne bo, izdatne razlike bomo doživeli predvsem na višje ležečih območjih. Sicer pa bodo prvomajske počitnice letnika 2017 v večini drugih predelov Slovenije nudile primerljive temperature. V visokogorju so območja na prvi pomladanski dan pogosto prekrita s snežno odejo, veliko ga ostane še do začetka meteorološkega ali celo koledarskega poletja. Za prvomajske počitnice leta 2017 v gorah je zato potrebno računati s snežno odejo, ki se topi in postopoma izginja. S tem pa tudi izgublja stabilnost, mnoge poti so dodatno tudi prekrite z ostanki večjih ali manjših snežnih plazov. Po klasični in označeni poti ne moremo, zato moramo najti alternativne prehode. Na nižje ležečih območji sredogorja so prvomajske počitnice priložnost za opazovanje začetka pomladi z zamudo. V dolini je začetek že marca ali celo februarja v najbolj ugodnih primerih. Na nižje ležečih območjih sredogorja bomo zato deležni vseh prijetnih prizorov, ki so v dolini že pozabljeni. Čisto drugačno izkušnjo nam nudi obmorski pas, ki je za najbolj pogumne priložnost za prvo plavalno izkušnjo novega leta. Če zanemarimo novoletni skok v morje, ki pa je dobesedno to. Skok, nekaj zamahov ter povratek na kopno. Prvomajske počitnice na drugi strani lahko nudijo že prijetno plavanje v temperaturah primernih za najbolj neučakane. Drugim pa je dovolj, če pomočijo noge v vodi ter uživajo ob prijetnem vremenu ob obali. Uživanje v večjih spremembah nam bodo nudile prvomajske počitnice na drugih kontinentih. Meseca maja se začnejo temperature spuščati, ter nudijo obiskovalcem starega kontinenta znosnejše potovanje. Predvsem za tiste, ki ne marajo pretirano visokih temperatur. Takšne izkušnje lahko pričakujemo na nekaterih območjih Avstralije, Južne Amerike ter drugih kontinentih.

Prvomajske počitnice 2017 so lahko priprava na letni dopust.

agencija-oskar.si/prvomajska-potovanja/

Zimske počitnice 2017, doma ali v tujini

Zimske počitnice 2017 so termin v katerem lahko obiščemo tuja ali slovenska smučišča .

Obstajajo tudi zimske počitnice 2017 , v katerih so cilji našega izbranega potovanja eksotični kraji . Vendar so redki primeri, temu primerno je naziv eksotika ustrezno. Takšne zimske počitnice 2017 si omogočijo predvsem pravi popotniki, ki jim je teden dni dovolj za obisk tujih krajev. Veliko več pa je takih , ki so v dilemi ter se ne morejo odločiti za takšne eksotične zimske počitnice 2017. Motivacijo lahko iščejo preko raznih virov, možnosti je veliko. Odkar imamo cenovno ugodne letalske povezave je ovir z oddaljenostjo bistveno manj. Z kratkim letom smo lahko na drugem koncu regije, cenovno ugodno pa pomeni dobesedno nizko ceno letalske karte. Mnogi si zato zimske počitnice 2017 predhodno rezervirajo, ter pridobijo letalske karte po zares ugodnih cenah. Dejansko to večkrat pomeni, da porabijo več za gorivo do letališča kot jih veljajo letalske karte za celotno družino. V kombinaciji z raznimi last minute ponudbami ali kakšnimi podobnimi aranžmaji, lahko hitro najdemo dostopne in eksotične zimske počitnice 2017. Obstajajo pa seveda tudi številne klasične možnosti, kot je daljši ali krajši obisk smučišča. Slovenija je dežela s številnimi smučišči, ki so razporejena po celotnem ozemlju. Večja smučišča so na območju Pohorja, Karavank, Kamniško-Savinjskih Alp, Julijcev ter na nekaterih drugih območjih. Poleg njih pa obstajajo številne možnosti za smučarske zimske počitnice 2017 v alternativnih krajih. To so srednje velika in manjša smučišča, ki pa niso nič manj zanimiva. Njihova lokacija je lahko celo bolj zanimiva in eminentna, skladno z varovanjem narave in temu primernimi zakoni. Takšna smučišča so velikokrat urejena tudi poleg znanih letovišč, z njimi pa gostom ponudijo tudi možnost za klasične zimske počitnice 2017. Preko meje možnosti tudi ne primanjkuje, za krajše obiske je veliko možnosti že v bližini meje.

Zimske počitnice 2017 so priložnost za oddih.

Zimske počitnice 2017, počitniško razpoloženje

Zimske počitnice 2017 nudijo počitniško razpoloženje .

V Sloveniji zimske počitnice 2017 sledijo običaju, ki šolske počitnice v zimskem času razdeli na dve območji. Oddih v zimskem času je dobrodošel, v nadaljevanju otroke čakajo še prvomajske in poletne počitnice. Dve območji ter dva termina za zimske počitnice 2017 so podobno kritično obravnavana, kot je to veljalo za pretekla obdobja. Dobre lastnosti razdelitve na dva termina in dve območji so predvsem možnost daljšega povečanja števila obiskovalcev na smučiščih ter povsod drugod, kjer bodo otroci in družine preživljale zimske počitnice 2017. Zaradi tega lahko smučišča v drugi polovici februarja ter v začetku marca pričakujejo dodatno število obiskovalcev. Vendar to velja zgolj za večja in širše dostopna smučišča, manjša lokalna smučišča bodo zaradi tega izraziteje obremenjena. Po koncu počitnic pa bodo praktično samevala, saj se bodo zimske počitnice 2017 zaključile. Razdeljenost pa marsikomu povzroča težave, posebno to velja za nekatera posebna področja. Počitnice velikokrat združijo družine, ki si termin vzamejo za prvi skupni oddih po novem letu. Potrebno pa je računati ustrezno prej na termin za zimske počitnice 2017. Samozaposleni teh težav nimajo, tudi večje organizacije zlahka dobijo nadomestilo. Več težav je v organizacijah, ki morajo računat z željo po prostih dnevih večjega deleža zaposleni. Možnosti za dobre zimske počitnice 2017 je veliko, večina se veseli snega in radosti na smučišču. Vendar to ni edina možnost, konec februarja in začetek marca znata biti v obmorskih krajih prav prijetno topla. Vse je seveda odvisno od vremena, vendar pogosto v tem odboju potekajo številne priprave športnikov ter rekreativcev v toplejših obmorskih krajih. Temperature lahko ob pravem vremenu postanejo za druge dele države pomladanske, kar lahko deluje zelo blagodejno na zdravje in počutje.

Zimske počitnice 2017 večinoma povezujemo s snegom in snežnimi radostmi, vendar nudijo obilo dobro preživetega časa tudi nekateri drugi deli domovine in tujine.

 

Več

Krompirjeve počitnice preživimo prijetno

Krompirjeve počitnice nudijo možnost preživeti prosti čas prijetno.

V Sloveniji smo krompirjeve počitnice uvedli pred več kot dvema desetletjema, izraz pa je prevod nemškega Kartoffelferien. Počitnice so bile dejansko povezane s krompirjem, v nemških deželah so s tem pripomogli k spravilu pridelkov z njiv. V Nemčiji imajo krompirjeve počitnice že nekoliko prej, nekje konec septembra. Šolsko leto se pri njih začne prej, po petnajstem avgustu. V Sloveniji je vse skupaj pomaknjeno za pol meseca oziroma mesec dni. Pouk se začne septembra, krompirjeve počitnice pa konec oktobra. Kaj početi v prostem času je zelo dobro vprašanje, ki pa ima tisoč odgovorov. Vsaka družina si po svoje omisli preživeti krompirjeve počitnice, potovanja željni se odpravljajo na krajše počitnice v različne kraje. Ena od možnosti so rekreacija v naravi ali sprostitev v zdraviliščih, termah in drugo sprostitev. Rekreacija v naravi je možna tudi v okolici Rogle, terme Zreče pa ponujajo številne možnosti za krompirjeve počitnice v športno rekreacijskem centru. Rogla je naselje na Pohorju, nahaja se na nadmorski višini okrog tisoč petsto metrov. Bolj kot naselje je Rogla znana kot naravno klimatsko zdravilišče in rekreacijski center. Ime je dobilo po bližnjem vrhu, na katerem se nahaja razgledni stolp. Vzpon na razgledni stolp obiskovalca obdari s čudovitim razgledom na okolico. Potreba po razglednemu stolp v središču Pohorja je bil želja že pred stoletjem. To željo so uresničili v tridesetih letih minulega stoletja. Na najbolj ustrezni točki so postavili lesen stolp v tridesetih letih dvajsetega stoletja. Zaradi neustreznosti je sredi petdesetih let minulega stoletja star leseni stolp zamenjal nov jekleni. Stolp je visok trideset metrov, z njega je mogoče videti Julijske Alpe, Visoke in Nizke Ture, Svinško Planino, Golico, Kobansko, Boč, Donačko Goro, Paški kozjak, Mozirske planine, Konjiško goro in številne druge zanimivosti.

Krompirjeve počitnice velja izkoristiti za pridobivanje novih moči in sprostitev v naravnem okolju.

http://www.rogla.eu/en/

Hotel Hrvaška, doživetje dopusta

Hotel Hrvaška je doživetje dopusta .

Ljudje doživljamo dopust na različne načine. V velikim meri je doživetje dopusta odvisno o zahtev in želja. Turistične storitve so prilagojene zelo različnim zahtevam in željam. Hotel Hrvaška je modra odločitev za vse, ki želijo imeti izpolnjene zelo raznolike želje in zahteve. Zahtevni gostje imajo s ponudbo hotel Hrvaška že bogate izkušnje. Hotel Hrvaška v mnogih primerih priporočijo tudi vsem, ki želijo od njih pridobiti koristno informacijo. Mnogi tako
hotel Hrvaška spoznajo preko dobrih informacij ljudi z izkušnjami. Hotel Hrvaška zato ni presenetljivo vedno bolj priljubljen. Gostje hotel Hrvaška izberejo tudi po mnogih drugih načelih izbire. Počitnice so lahko zelo različne. Nekateri počitnice izbirajo po znanih načelih iz preteklosti, drugi pa se raje odločijo za počitnice, ki so različne glede na preteklo izkušnjo. Gre za ljudi, ki željo vedno izkusiti kaj novega. Počitnice pri tem niso izjema. Njihove počitnice so zato iz leta v leto različne. Počitnice aktualne sezone se od preteklih razlikujejo v mnogih novostih. Nekatere novosti so splošno znane, druge pa so posebna ponudba kraja, kjer letujejo. Z zanimanjem si ogledajo ponudbo, navdušenje se dopolni z izkušnjo ponudbe. Šport je velikokrat pogoj za izbiro. Ljudje danes šport jemljejo kot način življenja. Podobno, kot jim je šport način življenja v vsakdanjiku, tako želijo imeti šport tudi v času počitnic. Šport jim predstavlja kakovost življenja ter skrb za zdrav način življenja. Odločitev ni težavna, ko imamo dobre informacije na voljo. Informacije lahko dobimo na različnih virih. Sodobni viri so priljubljen način odločanja. V primeru iskanja primerne ponudbe letovanja ni nič drugače. Tako kot na sodoben način iščemo veliko stvari iz vsakdanjika, si tudi dopust poiščemo na enak način. Obstajajo seveda tudi klasični načini iskanja informacij. Imajo svoje prednosti, nekaterim preprosto odtehtajo sodobne načne iskanja.

Hotel Hrvaška lahko nudi čudovito izkušnjo bivanja za vse turiste.

Nudistični kamp, letovanje brez meja

Nudistični kamp je letovanje brez meja . Obiskovalcem nudistični kamp nudi možnost osvoboditve od zadnje krpice oblačila. V Sloveniji je teh možnosti veliko, ponudbo dopolnjuje ponudba v severnem Jadranu in Kvarnerju. Sam nudistični kamp je območje, ki ima posebna pravila bivanja in obnašanja. Pri tem lahko izberejo gostje nudistični kamp, nudistični kamp v kombinirani obliki z klasičnim kampom ali pa kampi, ki so namenjeni oblečenim gostom ter plažam za naturiste. Nudistični kamp v veliki meri odraža življenjski slog oseb, ki se odločijo za takšno obliko življenja oziroma bivanja v kampu.

Pozitivne učinke gole kože so znanstveno potrdili že v devetnajstem stoletju. Podprla jih je množica napredno mislečih ljudi. Predvsem so to bili zdravniki, znanstveniki in drugi napredno misleči ljudje. V nekaterih primerih je nudistični kamp svojega obdobja nastal z življenjsko izkušnjo in potrebo. Slovenska zgodovina nudističnega kampa je takšna. Švicarski podjetnik in zdravilec je ob širjenju in izvajanju proizvodnih aktivnosti, ki so imele negativne posledice zbolel. Ker je bil naprednega uma in je poznal razne zdravilne učinke, je v bližini iskal kraj, ki bi mu s klimo in naravnimi danostmi pomagal premagovati posledice bolezni. Kraj primeren za izvajanje terapij je našel na današnjem ozemlju Slovenije. Njegova terapija je obsegala sončenje, vodne in zračne kopeli. Danes imamo na ozemlju Slovenije kar nekaj možnosti za predajanje naturizmu.

Imamo kampe, društvene prostore, kopališča, savne, prostore za sončenje ter razne druge turistične zmogljivosti, ki nudijo možnost vsega kar s skupnim imenovalcem razumemo kot naturizem. Poleg tega je naturizem postalo gibanje, ki enako misleče ljudi združuje v društvih, širše pa tudi v mednarodni naturistični zvezi. Po ocenah turističnih statistik je v Sloveniji sto tisoč ljudi, ki imajo izkušnjo naturizma oziroma bivanja v nudističnih kampih. Nudistični kamp lahko gostje izberejo na številnih lokacijah v bližnji in daljni okolici, številne pa so tudi možnosti različnih spremljajočih aktivnosti.

http://campingrovinjvrsar.com/Campsites/Naturizam_Koversada_Camp_Vrsar

Vreme Istra in lep dopust

Vreme Istra in lep dopust je slogan, ki si ga velja zapomniti. Slogan vreme Istra in lep dopust si velja zapomniti, ko načrtujemo letne ali druge počitnice. Vreme Istra in lep dopust je v veliki meri zagotovilo, da bodo naše počitnice prijetne. Z veseljem se bomo na vreme Istra spomnili predvsem v zimskih delih leta. Slogan vreme Istra je dobrodošlo upoštevati v vseh obdobjih leta.

Sonce in sončni žarki so tu bilj prijazni kot v drugih, predvsem celinskih delih regije, zato slogan vreme Istra sporoča o primernosti za dopust v praktično vseh obdobjih leta. Slogan vreme Istra je najpogosteje aktiven v poletnih mesecih. Takrat se na obale in v notranjost Iste zgrne množica turistov, ki zasede vse najlepše kotičke dežele. Izbira je odvisna od posameznika. Nekateri se za Istro odločajo na podlagi lastnih izkušenj. Letovali so že v mnogih drugih turističnih deželah in krajih, vendar jih Istra najbolj navdušujejo. Drugi se odločajo tudi na podlagi informacij, ki so jih prejeli iz raznih virov. Ti viri sporočajo, da je Istra vredna obiska in ogleda v vseh letnih časih, predvsem pa Istra nudi mnoge druge prednosti v primerjavi z drugimi turističnimi destinacijami. Mešanica lastnih izkušenj in tujih virov je vsekakor najbolj dobrodošla, ko želimo spoznavati neodkrite dele Istre.

Kdor je polotok Istra veliko ozemlje, se lahko na vsakem kotičku najde dovolj edinstvenega. Poleg tega je sama Istra na različnih koncih drugačna že zaradi samih geoloških značilnosti. Nekaj čisto drugega so gorska področja, kot obala. In svet zase je tudi notranjost Istre. Vsi deli Istre so za obisk zanimivi predvsem turistom, ki želijo od dopusta odnesti največ. Gre za radovedne in aktivne turiste, ki ne želijo zgolj poležavati, ampak želijo prosti čas namenjen dopustu, nameniti odkrivanju neznanih krajev, običajev, kulture, naravnih znamenitosti in podobnega. Vreme Istra ima vsega naštetega v izobilju na vsakem koraku.

http://maistra.si/Destinacija