Enodnevni izleti po Sloveniji so z 1nadan cenejši

Bi radi svojega otroka v soboto ali pa nedeljo ali pa za en dan med počitnicami peljali na enodnevni izleti po Sloveniji, da niste ves čas le doma ali pa v bližini svojega doma in da malo popestrite prosti dan? Vas od vsega skupaj še najbolj žuli to, da za enodnevni izleti po Sloveniji porabite kar precej denarja, pa si tega ne morete privoščiti prav pogosto? Potem se malo znajdite in poiščite ugodnejšo ponudbo za enodnevni izleti po Sloveniji in porabili boste tudi do 50 % ali pa še več.

Ne, sploh ni malo, zato res obiščite spletni portal 1nadan, kjer boste našli le najboljše ponudbe in prav gotovo ne boste ostali več toliko prostih dni doma. Dejansko samo poglejte ponudbo, kupite kupon, ga natisnite in potem ob unovčenju predložite. V kolikor je potrebna predhodna rezervacija, pač v naprej povejte, da boste unovčili kupon, ki ste ga dobili na tem portalu.

Cenejši enodnevni izleti po Sloveniji

1nadan bo popestril vaše proste dni in kar na enkrat se bodo vsi spraševali, od kod vam denar za toliko lepih trenutkov

 

Zakaj se ne bi odpravili na kakšen ogled jame, ali pa muzeja ali pa katere druge naravne lepote, zakaj bi vsak vikend jedli doma, če pa si lahko privoščite skupno kosilo v prijetni družbi v gostilni, kar popestrite skupaj s kakšnim prijetnim izletom?

Dejansko razloga ni več, če se enkrat odločite, da boste začeli proste dneve preživljati na tak način, torej tudi denar ni več tak razlog, kot je bil prej.  Si predstavljate, da si kupite res pojedino za celo družino že za okoli 10 €, hkrati greste na ogled kakšne jame za kakšnih 5 € na osebo, pri čemer ima otrok brezplačen ogled? Če si tega ne predstavljate, res pojdite na omenjeno spletno stran, si poglejte vse ponudbe za enodnevni izleti po Sloveniji in prepričani ste lahko, da boste vsak teden našli kakšen dober predlog za enodnevni izleti po Sloveniji, saj se ponudbe ves čas menjajo. Če si ne želite vedno pogledati le predloge za enodnevni izleti po Sloveniji, si poglejte predloge tudi za izlete v sosednje bližnje kraje. Videli boste, kako bolj spočiti in polni energije boste, saj doma ves čas vidite le probleme.

 

Tenerife, španski otok v Atlantiku

Tenerife je otok, ki se nahaja med osemindvajset in devetindvajset stopinjami severne širine ter med 16° in 17° poldnevnikom. Med vsemi večjimi Kanarskimi otoki, Tenerife zavzema osrednje mesto. Večji Kanarski otoki so še Gran Canaria, La Gomera in La Palma. Manjši pa Lanzarote, El Hierro in Fuerteventura. Lanzarote in Fuerteventura se nahajata na skrajnem vzhodu, , El Hierro in La Palma pa na skrajnem zahodu.

Otok presežkov

Matična domovina Španija je od otoka Tenerife oddaljena tisoč kilometrov, afriška obala pa tristo kilometrov. Otok ima površino preko dva tisoč kvadratnih kilometrov, dolžina obale je skoraj tristo petdeset kilometrov, na njem pa živi skoraj polovica prebivalcev Kanarskih otokov. Najvišja točka otoka Tenerife je hkrati najvišja točka Španije. Otok Tenerife je nastal ob dviganju gorskih masivov z dna Atlantika ob pomoči ognjeniških izbruhov. Rojstvo otoka, naj bi se po oceni strokovnjakov zgodilo pred približno dvanajst milijonov let. Današnja podoba otoka Tenerife je nastala pred približno tremi milijoni let, z združevanjem treh različnih otokov. Ti so zrasli na mestu masivov Anaga, Teno in Valle de San Lorenzo, ob pomoči ognjenika Teide. Na otoku se nahaja izredna biotska raznovrstnost. Na otoku uspeva tisoč štiristo vrst rastlin, med njimi več kot sto endemičnih. Živalski svet otoka sestavljajo številni endemični nevretenčarji, edinstvene vrste plezalcev, sesalcev in ptic. Zaradi občutljivosti rastlinskega in živalskega sveta je skoraj polovica otoka vključeno v mrežo zaščitenih naravnih območji kanarskih otokov oziroma Red Canaria de Espacios Naturales Protegidos. V mrežo sodi sto šestinštirideset zaščitenih območji, na Tenerifih jih leži triinštirideset. Prvotni prebivalci otoka so bili Gvanči, otok so imenovali Achinet ali Chenter. V literaturi bomo zasledili različne izgovorjave. Naseljevali so tudi območje danes največjega mesta na otoku, po oceni strokovnjakov pred dvema tisočletjema. Območje največjega mesto so staroselci imenovali Añazo, današnje ime pa spominja na kolonialno osvojitev otoka ob koncu petnajstega stoletja. Največje mesto otoka Tenerife je hkrati glavno mesto otoške skupine Kanarski otoki.  Če vas mikajo Tenerifi si ponudbo za potovanje oglejte tukaj. 

Mariborsko Pohorje, smučišče na robu prestolnice

Mariborsko Pohorje je slovensko smučišče na robu štajerske prestolnice. Smučarjem Mariborsko Pohorje ponuja možnost smučanja na osrednjem grebenu Pohorja, sredi gozdov. Mariborsko Pohorje se nahaja na vzhodu slovenskega alpskega predgorja . Predgorje sega od nadmorske višine štiristo do preko tisoč petsto metrov.

Preko polovica površin se nahaja na nadmorski višini od štiristo do devetsto metrov, osemindvajset procentov površin je v pasu med devetsto in tisoč tristo metri, nad tisoč tristo metri se nahaja sedem odstotkov površin. Smučarji imajo na voljo preko enainštirideset kilometrov prog, kar uvršča smučišče Mariborsko Pohorje na sam vrh slovenskih smučišč po dolžini prog.

Smučanje na pobočju mariborskega Pohorja

Mariborsko Pohorje ima daljše proge od drugih slovenskih smučišč

Slovensko smučišče z največjimi smučarskimi progami

Med smučarskimi progami prevladujejo lahke proge, ki so označene z modro barvo. V to skupino so uvrščene proge, katerih prečni in vzdolžni nagib ne presega petindvajset odstotkov. Izjema so krajši odseki na odprtem trenu. Skupno je na mariborskem Pohorju preko triindvajset lahkih prog. To so Turistična, Andrejeva, proga Bellevue, Repova, Ravna proga, Glažarska, Areška pot, Cvirinova proga, Šolska proga, Mali x1 ter Mali x2 , povezava Žigart ter Žigart od 3,5 do 0,3 kilometra. Srednje zahtevne proge so označene z rdečo barvo, smučišče Mariborsko Pohorje ima skupno trinajst kilometrov takšnih prog. Gre za proge Mariborski slalom, Miranova proga A in Miranova proga B, Gradisova proga, Marinkova proga, Ruški smuk, Pisker ter Cojzerica. Dolge od 0,7 do 2,2 km.

Za ljubitelje najzahtevnejših prog pa ima Mariborsko Pohorje pet kilometrov prog označenih s črno oznako. To so Fis slalom, Jonatan ter Markova proga, dolge so od 0,8 do 1,4 km Smučišče se razteza od tristo petindvajset metrov do tisoč tristo sedem in dvajset metrov nadmorske višine. Za prevoz smučarjev na smučišču Mariborsko Pohorje skrbijo gondola, štirinajst površinskih, tri dvosedežnice, štirisedežnica ter šest sedežnica. Mestni avtobus prevaža smučarje in druge potnike do gondole, kar naredi smučišče Mariborsko Pohorje še bolj enostavno dostopno.

 

ZDA so vedno priljubljena destinacija

ZDA so vedno priljubljena destinacija zaradi naravnih in kulturnih znamenitosti ter vedno globalno pestrega in zanimivega dogajanja. ZDA obsegajo devet milijonov osemsto tisoč kvadratnih kilometrov veliko ozemlje. Večinoma se nahaja na severno ameriški celini med Atlantikom in Tihim oceanom, Kanado in Mehiko. Ozemlje je razdeljeno med zvezne države, ki večinoma ležijo na severno ameriški celini. Havaji so zveza država, ki leži zahodno od Severno Ameriške celine. Pod ozemlje ZDA spadajo tudi odvisni teritoriji Puerto Rico, Ameriški Deviški otoki, Ameriška Samoa in Guam. Skupno živi na območju ZDA preko tristo milijonov prebivalcev, triinosemdeset odstotkov prebivalstva živi v metropolitanskih območjih. Več kot tretjina mest leži ob Atlantiku, šestnajst odstotkov ob Pacifiku ter dvanajst odstotkov v Mehiškem zalivu. Najredkeje poseljeno območje ZDA je območje med reko Misisipi in Skalnim gorovjem. ZDA ima enajst od skupno petinpetdeset svetovnih mest.

Veliko jabolko

Največje mesto po številu prebivalcev je New York z preko osem milijonov prebivalcev znotraj meja mesta ter skoraj devetnajst milijoni prebivalcev na metropolitanskem območju. Drugo največje mesto ZDA je Los Angeles s skoraj štirimi oziroma trinajstimi milijoni prebivalcev. Sledijo Chicago, Houston in Phoenix. Kalifornija in Teksas sta zvezni državi z največ prebivalci, opazen pa je premik geografskega centra prebivalstva od starega industrializiranega severozahoda proti jugu in zahodu.

ZDA so za vsakega obiskovalca velik izziv, saj gre za veliko in raznoliko deželo. Mlajše generacije so si sposobne s pomočjo sodobnih komunikacij zagotoviti dostopna potovanja. To je mogoče doseči z iskanjem najbolj ugodnih ponudb ter njihovim združevanjem v celoto. Na tak način obiščemo največ znamenitosti po najbolj dostopni ceni ter v najkrajšem času.

Kdor ima več časa si bo zagotovil zgolj vozovnico do ZDA ali kvečjemu povratno vozovnico. Vse ostalo je mogoče sproti prilagajati zahtevam, željam in ponudbi. Zgolj dovolj kumunikativen je treba biti. Obstajajo letalske, železniške, cestne in druge odlične povezave, ki vodjo na praktično vse konce ZDA.

Islandija je neodkrita evropska dežela

Islandija je v veliki meri neodkrita evropska dežela. Na zemljevidu Evrope se Islandija izrisuje, kot severno ležeči otok. Zahodno od nje leži Grenlandija, vzhodno od nje Norveška, jugovzhodno pa Združeno Kraljestvo ter Irska. Natančneje otoka Velika Britanija in Irska, med njimi pa se nahajajo Ferski otoki. Od Grenlandije je oddaljena skoraj tristo kilometrov, Frerski otoki so oddaljeni štiristo dvajset kilometrov, skoraj šesto kilometrov je oddaljen otok Jan Mayen, Shetland in Zunanji Hebridi ter Škotska in otok Orkney so oddaljeni okoli sedemsto petdeset kilometrov, skoraj tisoč kilometrov pa je oddaljena Norveška. Frerski otoki, otok Jan Mayen, Shetland in Zunanji Hebridi, otok Orkney so pogosto spregledani, saj ji zaradi njihove velikosti pogosto spregledamo. Izjema je otok Orkney, znan kot severni del Škotske. Ker je Islandija bliže Evropi kot Severni Ameriki ter je zaradi političnih, zgodovinskih, kulturnih in nenazadnje praktičnih razlogov del Evrope.

Dežela brez poletnega sončnega zahoda

Poleti na Islandiji klasični sončni zahod zaman pričakujemo, nudi pa se nam čisto drugačno doživetje. Sonce se sredi noči dotika obzorja ter s tem ustvarja nepopisno lepe prizore dežele na severu Evrope. Otok Islandija meri nekaj več kot sto kvadratnih kilometrov, celotna država pa ima dodatno še trideset manjših otokov. Naseljena sta Grímsey in Vestmanski otoki. Ledeniki in jezera zavzemajo preko štirinajst odstotkov površine, z vegetacijo pa je porasle manj kot četrtina ozemlja. Čeprav je pokrajina na prvi pogled pusta, ponuja Islandija obilico edinstvenih naravnih lepot. Med njimi so na prvem mestu gejzirji, slapovi, lagune s termalno vodo ter druge naravne lepote, ki jih v drugih delih stare celine zaman iščemo. Z nekaj sreče nam lahko Islandija ponudi tudi ogled kitov v naravnem okolju Severnega morja, veliko bolj domač pa je prizor neskončnih čred ovac. Surova, neokrnjena ter zato toliko lepša mati narava je tisto, po čemer se Islandija v veliki meri loči od ostalih evropskih dežel.

Oglejte si termine potovanj na Islandijo z agencijo Oskar!

Terme Zreče, raj za aktivne obiskovalce

Terme Zreče so pravi raj, ki ga aktivni obiskovalci cenijo.

Terme Zreče nikogar ne pustijo ravnodušnega, rekreacijsko aktivni obiskovalci bodo tu lahko izvajali številne rekreacijske aktivnosti. Dodaten plus bivanja v termah so storitve, ki znajo poskrbeti za dobro regeneracijo pred aktivnostmi naslednjega dne. Omogočeno pa jim je tudi razvajanje na tisoč in en način v wellness centru. V poletni sezoni je mogoče za zdravje izbrati številne skupinske ali individualne vadbe, aktivnosti v termalnih bazenih, v okolico se je moč podati s kolesom, veliko možnosti je za pohodništvo in nordijsko hojo, igrati je mogoče odbojko na mivki, v dolini potoka Koprivnica so možnosti za ribolov, od marca do novembra je v bližini odprto golf igrišče. V zimski sezoni je dogajanje aktivnosti na prostem strnjeno okrog smučišča Rogla, kjer pridejo na račun smučarji, tekači, deskarji ter pohodniki. Aktivnosti so možne tudi pod streho, v ta namen so na voljo športne dvorane, fitnes centri in druge možnosti. Vse možnosti terme omogočajo izbirati in izkoriščati individualno, zelo zanimiva po je ponudba raznih paketov. Paketi luštna cena, modre počitnice, kratek oddih, nepozabna doživetja štirih letnih časov, pomladni najem apartmajev Vile Terme Zreče ali njen večdnevni najem apartmajev Vile Terme Zreče, tekaški paket s Konjiškim maratonom, Razvajanje v dvoje, wellness odklop, zdrav oddih in drugi paketi so na temo osnovne oblikovane popolne ponudbe. Edinstvena in osnovna ponudba ostaja izvir zdravilne vode, s katerim je po izgradnji prvega bazena vse skupaj tudi začelo. Terme Zreče so pred skoraj štirimi desetletji odprle prvi bazen, danes imajo več zunanjih in notranjih bazenov s skupno površino tisoč šesto kvadratnih metrov. Danes so terme Zreče sodoben zdraviliško športno-rekreacijski center, v sklop ponudbe danes sodi tudi wellness in spa center ter številne druge storitve zdraviliške dejavnosti ter objekti in naprave za športno rekreacijske dejavnosti.

Terme Zreče iz sezone v sezono navdušujejo vedno več aktivnosti željnih obiskovalcev.

Prvomajske počitnice – prvi dopust leta 2017

Prvomajske počitnice 2017 so lepo doživetje, ko temperature zraka ustrezajo našim pričakovanjem.

Dobre prvomajske počitnice leta 2017 morajo upoštevati vremenske razmere na izbrani destinacij. V Sloveniji težav ne bo, izdatne razlike bomo doživeli predvsem na višje ležečih območjih. Sicer pa bodo prvomajske počitnice letnika 2017 v večini drugih predelov Slovenije nudile primerljive temperature. V visokogorju so območja na prvi pomladanski dan pogosto prekrita s snežno odejo, veliko ga ostane še do začetka meteorološkega ali celo koledarskega poletja. Za prvomajske počitnice leta 2017 v gorah je zato potrebno računati s snežno odejo, ki se topi in postopoma izginja. S tem pa tudi izgublja stabilnost, mnoge poti so dodatno tudi prekrite z ostanki večjih ali manjših snežnih plazov. Po klasični in označeni poti ne moremo, zato moramo najti alternativne prehode. Na nižje ležečih območji sredogorja so prvomajske počitnice priložnost za opazovanje začetka pomladi z zamudo. V dolini je začetek že marca ali celo februarja v najbolj ugodnih primerih. Na nižje ležečih območjih sredogorja bomo zato deležni vseh prijetnih prizorov, ki so v dolini že pozabljeni. Čisto drugačno izkušnjo nam nudi obmorski pas, ki je za najbolj pogumne priložnost za prvo plavalno izkušnjo novega leta. Če zanemarimo novoletni skok v morje, ki pa je dobesedno to. Skok, nekaj zamahov ter povratek na kopno. Prvomajske počitnice na drugi strani lahko nudijo že prijetno plavanje v temperaturah primernih za najbolj neučakane. Drugim pa je dovolj, če pomočijo noge v vodi ter uživajo ob prijetnem vremenu ob obali. Uživanje v večjih spremembah nam bodo nudile prvomajske počitnice na drugih kontinentih. Meseca maja se začnejo temperature spuščati, ter nudijo obiskovalcem starega kontinenta znosnejše potovanje. Predvsem za tiste, ki ne marajo pretirano visokih temperatur. Takšne izkušnje lahko pričakujemo na nekaterih območjih Avstralije, Južne Amerike ter drugih kontinentih.

Prvomajske počitnice 2017 so lahko priprava na letni dopust.

agencija-oskar.si/prvomajska-potovanja/

Zimske počitnice 2017, doma ali v tujini

Zimske počitnice 2017 so termin v katerem lahko obiščemo tuja ali slovenska smučišča .

Obstajajo tudi zimske počitnice 2017 , v katerih so cilji našega izbranega potovanja eksotični kraji . Vendar so redki primeri, temu primerno je naziv eksotika ustrezno. Takšne zimske počitnice 2017 si omogočijo predvsem pravi popotniki, ki jim je teden dni dovolj za obisk tujih krajev. Veliko več pa je takih , ki so v dilemi ter se ne morejo odločiti za takšne eksotične zimske počitnice 2017. Motivacijo lahko iščejo preko raznih virov, možnosti je veliko. Odkar imamo cenovno ugodne letalske povezave je ovir z oddaljenostjo bistveno manj. Z kratkim letom smo lahko na drugem koncu regije, cenovno ugodno pa pomeni dobesedno nizko ceno letalske karte. Mnogi si zato zimske počitnice 2017 predhodno rezervirajo, ter pridobijo letalske karte po zares ugodnih cenah. Dejansko to večkrat pomeni, da porabijo več za gorivo do letališča kot jih veljajo letalske karte za celotno družino. V kombinaciji z raznimi last minute ponudbami ali kakšnimi podobnimi aranžmaji, lahko hitro najdemo dostopne in eksotične zimske počitnice 2017. Obstajajo pa seveda tudi številne klasične možnosti, kot je daljši ali krajši obisk smučišča. Slovenija je dežela s številnimi smučišči, ki so razporejena po celotnem ozemlju. Večja smučišča so na območju Pohorja, Karavank, Kamniško-Savinjskih Alp, Julijcev ter na nekaterih drugih območjih. Poleg njih pa obstajajo številne možnosti za smučarske zimske počitnice 2017 v alternativnih krajih. To so srednje velika in manjša smučišča, ki pa niso nič manj zanimiva. Njihova lokacija je lahko celo bolj zanimiva in eminentna, skladno z varovanjem narave in temu primernimi zakoni. Takšna smučišča so velikokrat urejena tudi poleg znanih letovišč, z njimi pa gostom ponudijo tudi možnost za klasične zimske počitnice 2017. Preko meje možnosti tudi ne primanjkuje, za krajše obiske je veliko možnosti že v bližini meje.

Zimske počitnice 2017 so priložnost za oddih.

Zimske počitnice 2017, počitniško razpoloženje

Zimske počitnice 2017 nudijo počitniško razpoloženje .

V Sloveniji zimske počitnice 2017 sledijo običaju, ki šolske počitnice v zimskem času razdeli na dve območji. Oddih v zimskem času je dobrodošel, v nadaljevanju otroke čakajo še prvomajske in poletne počitnice. Dve območji ter dva termina za zimske počitnice 2017 so podobno kritično obravnavana, kot je to veljalo za pretekla obdobja. Dobre lastnosti razdelitve na dva termina in dve območji so predvsem možnost daljšega povečanja števila obiskovalcev na smučiščih ter povsod drugod, kjer bodo otroci in družine preživljale zimske počitnice 2017. Zaradi tega lahko smučišča v drugi polovici februarja ter v začetku marca pričakujejo dodatno število obiskovalcev. Vendar to velja zgolj za večja in širše dostopna smučišča, manjša lokalna smučišča bodo zaradi tega izraziteje obremenjena. Po koncu počitnic pa bodo praktično samevala, saj se bodo zimske počitnice 2017 zaključile. Razdeljenost pa marsikomu povzroča težave, posebno to velja za nekatera posebna področja. Počitnice velikokrat združijo družine, ki si termin vzamejo za prvi skupni oddih po novem letu. Potrebno pa je računati ustrezno prej na termin za zimske počitnice 2017. Samozaposleni teh težav nimajo, tudi večje organizacije zlahka dobijo nadomestilo. Več težav je v organizacijah, ki morajo računat z željo po prostih dnevih večjega deleža zaposleni. Možnosti za dobre zimske počitnice 2017 je veliko, večina se veseli snega in radosti na smučišču. Vendar to ni edina možnost, konec februarja in začetek marca znata biti v obmorskih krajih prav prijetno topla. Vse je seveda odvisno od vremena, vendar pogosto v tem odboju potekajo številne priprave športnikov ter rekreativcev v toplejših obmorskih krajih. Temperature lahko ob pravem vremenu postanejo za druge dele države pomladanske, kar lahko deluje zelo blagodejno na zdravje in počutje.

Zimske počitnice 2017 večinoma povezujemo s snegom in snežnimi radostmi, vendar nudijo obilo dobro preživetega časa tudi nekateri drugi deli domovine in tujine.

 

Več

Krompirjeve počitnice preživimo prijetno

Krompirjeve počitnice nudijo možnost preživeti prosti čas prijetno.

V Sloveniji smo krompirjeve počitnice uvedli pred več kot dvema desetletjema, izraz pa je prevod nemškega Kartoffelferien. Počitnice so bile dejansko povezane s krompirjem, v nemških deželah so s tem pripomogli k spravilu pridelkov z njiv. V Nemčiji imajo krompirjeve počitnice že nekoliko prej, nekje konec septembra. Šolsko leto se pri njih začne prej, po petnajstem avgustu. V Sloveniji je vse skupaj pomaknjeno za pol meseca oziroma mesec dni. Pouk se začne septembra, krompirjeve počitnice pa konec oktobra. Kaj početi v prostem času je zelo dobro vprašanje, ki pa ima tisoč odgovorov. Vsaka družina si po svoje omisli preživeti krompirjeve počitnice, potovanja željni se odpravljajo na krajše počitnice v različne kraje. Ena od možnosti so rekreacija v naravi ali sprostitev v zdraviliščih, termah in drugo sprostitev. Rekreacija v naravi je možna tudi v okolici Rogle, terme Zreče pa ponujajo številne možnosti za krompirjeve počitnice v športno rekreacijskem centru. Rogla je naselje na Pohorju, nahaja se na nadmorski višini okrog tisoč petsto metrov. Bolj kot naselje je Rogla znana kot naravno klimatsko zdravilišče in rekreacijski center. Ime je dobilo po bližnjem vrhu, na katerem se nahaja razgledni stolp. Vzpon na razgledni stolp obiskovalca obdari s čudovitim razgledom na okolico. Potreba po razglednemu stolp v središču Pohorja je bil želja že pred stoletjem. To željo so uresničili v tridesetih letih minulega stoletja. Na najbolj ustrezni točki so postavili lesen stolp v tridesetih letih dvajsetega stoletja. Zaradi neustreznosti je sredi petdesetih let minulega stoletja star leseni stolp zamenjal nov jekleni. Stolp je visok trideset metrov, z njega je mogoče videti Julijske Alpe, Visoke in Nizke Ture, Svinško Planino, Golico, Kobansko, Boč, Donačko Goro, Paški kozjak, Mozirske planine, Konjiško goro in številne druge zanimivosti.

Krompirjeve počitnice velja izkoristiti za pridobivanje novih moči in sprostitev v naravnem okolju.

http://www.rogla.eu/en/