Izvirno, drugačno in predvsem personalizirano darilo!

Potrebujete idejo za darilo? Dobri predlogi so vedno dobrodošli, zato si tegale zapomnite, tudi če trenutno ne načrtujete kakšnega presenečenja. Na voljo so namreč domiselna personalizirana darila, ki bodo navdušila vsakega obdarovanca.

To so profesionalno izdelane slike, ki jih natisnemo na slikarsko platno! S tem prikličemo v realnost spomine, ki smo jih ujeli na film oziroma spominsko kartico, v tej obliki pa bodo gotovo veliko bolje izgledali.

Tisk na platno ponuja neštete priložnosti za oblikovanje izvirnih daril

Umetnost ne postavlja omejitev, privoščimo si lahko vse, kar vodi do dobrega končnega učinka. To velja tudi za tisk na platno, kar ponuja memory-canvas.si. Tu imamo na voljo zelo domiselne možnosti za pripravo slikovitih slikarskih platen, ki prikazujejo vaše priljubljene motive. Pri tisku smo neomejeni, na platno je možno natisniti vsako fotografijo, pa tudi kakšne druge motive, ki nam jih ponuja domišljija.

Tako bomo pripravili personalizirana darila, lahko pa tudi kakšne druge izdelke, ki služijo za domiselno dekoracijo. Takšna oprema je vedno zelo dobrodošla, saj je drugačna in atraktivna, po navadi platen ne srečujemo v stanovanjih, tudi če so na stenah kakšni dekorativni dodatki. Poleg tega ima tisk na platno še večji potencial s tem, da ponuja povsem prilagodljive možnosti oblikovanja končnega izdelka.

S profesionalnimi storitvami, ki jih ponuja Memory Canvas, imamo na dosegu roke izvrstna darila, s katerimi bomo gotovo navdušili. Ne glede na situacijo je vedno možno pripraviti atraktivna darila, sploh če imamo nekaj domišljije.

Dodatna prednost je ta, da je tisk na platno dokaj enostaven in posledično poceni. Gre za tehniko digitalnega tiska, ki na platno nanese podrobno natisnjen motiv.

Z vodoodporno barvo dosežemo trajen rezultat, ki je odličen kot darilo in kot dekoracija. Na ujete spomine torej nikakor ne bomo pozabili, saj se bomo z veseljem spominjali dogodkov, ki jih v utrinkih ponujajo fotografije na stenah.

Na ta način lahko pripravimo raznovrstno dekoracijo. Lahko se seveda odločimo tudi za kakšne abstraktne motive, saj je tisk na platno povsem prilagodljiv. A običajno se odločimo za kakšne fotografije, ki ujemajo nepozabne trenutke.

Kakšna fotografija na platnu najbolje izpade?

Pravzaprav je pogosta težava ta, da se je kar težko odločiti za fotografijo, ki bi jo pripravili na ta način. Vsaka fotografija na platnu lahko dobro izpade, a gotovo ciljamo na kar najboljši učinek, poleg tega pač ne moremo naročiti sto izdelkov ali več, da bi lahko na ta način pripravili vse svoje najboljše fotografije.

Omejiti se moramo na izbor, ki bo najbolj primeren za tisk na platno.

Pogosto so to poročne fotografije, ki se izvrstno obnesejo v tej obliki. Dodatna prednost je ta, da so poročne fotografije na platnu odlično darilo za mladoporočenca. Zelo domiselno presenečenje, na katerega zakonca gotovo ne bosta pozabila, slika bo še desetletja spominjala na njun najlepši dan.

Poleg tega imamo pri poročnem obredu običajno profesionalnega fotografa ali pa fotografiranje opravimo že prej, tako da bomo gotovo imeli izbor zelo posrečenih fotografij, med katerimi se odločimo za pravo.

print slike na platnu

Lahko pa fotografija na platnu prikazuje tudi kakšne druge spomine. Nenazadnje imamo v življenju še kar nekaj pomembnih dogodkov, ki se jih želimo spominjati na ta način. Predvsem so to mejniki v življenju otroka, lahko pa tudi kakšne družinske fotografije, spomini na hišne ljubljenčke, morda pa celo kakšen utrinek z dopusta ali kar kakšna lepa fotografija narave.

Vse to je lahko dobra fotografija na platnu, saj imamo proste roke pri naročilu takšnega izdelka. Poskrbeti moramo le za to, da je digitalna fotografija v primerni obliki in ločljivosti glede na zahteve pri izdelavi. Večje platno zahteva višjo ločljivost fotografije, da dobimo lep izdelek.

Seveda pa sodobni fotoaparati ponujajo izredno kvalitetne slike, tako da s tem verjetno ne bo težav.

Kaj upoštevati pri pripravi fotografije na platnu?

Veliko dela bo torej že z izbiro pravega utrinka, ki ga želimo prenesti na platno. Nato se moramo prepričati, da je fotografija tehnično ustrezna glede na zahteve pri tisku.

Pozorni smo na nekatere posebne omejitve, upoštevati moramo recimo to, da se platno napne na lesen podokvir, zato obstaja možnost, da se bodo robovi fotografije raztegnili čez rob okvira.

Da bi zadostili vsem zahtevam in se uspešno izognili morebitnim nesporazumom, moramo za izvedbo takšnega projekta izbrati ustreznega izvajalca. Profesionalni ponudniki namreč ne opravljajo le tiska, temveč se bodo prepričali, da bodo fotografije na platnu res dobro izpadle.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=zVnMMWnApo4

Prav tako bodo znali že vnaprej predstaviti morebitne omejitve in razjasniti točne zahteve pri oddaji fotografij. Tako bodo fotografije za darilo res zelo posrečene, pripravimo pa lahko tudi atraktivno dekoracijo in druge domiselne izdelke.

Fotografije na platnu lahko naročimo kar preko spleta

Najbolj elegantna bo izdelava takšnih izdelkov pri strokovnjakih, ki ponujajo takšne storitve. Ti so dosegljivi kar preko spleta, kar je običajno najbolj enostavna in najcenejša rešitev. Seveda ne gledamo le na ceno, a vsekakor lahko izkoristimo dobre ponudbe spletnih ponudnikov.

Če lahko fotografijo pred tiskom ustrezno pripravimo, ne bomo sprejemali kakšnih večjih tveganj, še posebej če izvajalec motive pred tiskom tudi sam pregleda. Tako bo natis fotografije na platnu brezhiben, končni izdelek pa naravnost navdušujoč.

foto platno

Celoten postopek je povsem enostaven in hiter, tako da lahko pripravimo posrečena darila in druge izdelke kar iz udobja domačega naslanjača. Kljub temu, da poslujemo na daljavo preko enostavnega spletnega vmesnika, imamo možnost prilagoditve končne fotografije na platnu.

Odločamo se med različnimi izvedbami in izkoristimo vse tiste odlike, ki jih ima slikarsko platno pri prikazovanju takšnih motivov. Tako pripravimo res prepričljive končne izdelke, ki so povsem primerni za darilo. Tisk ima pomembno nalogo, ni pa edini faktor pri pripravi fotografije na platnu, zato je še posebej pomembno, da izberemo izvajalca s celovito ponudbo.

Kako doseči maksimalno hitrost interneta?

Hitrost interneta je v praksi odvisna od različnih dejavnikov, zato ni nujno, da se za upočasnitev kriv ponudnik telekomunikacijskih storitev. Pogosto je težava na strani uporabnika, pa za to morda niti ne ve. Ker je možno mnoge probleme dokaj enostavno odpraviti in izboljšati hitrost povezave, se gotovo splača preveriti, kakšno je stanje in ali so možne izboljšave. V končni fazi seveda velja omejitev, ki je določena v paketu, ki ga koristimo pri ponudniku telekomunikacijskih storitev. Tam je zapisana teoretična maksimalna hitrost interneta, ki jo linija dopušča. Če ne dosegamo te hitrosti, je za to verjetno kriv kakšen dejavnik pri uporabniku. Lahko pa da gre samo za nesporazum – hitrosti so običajno zapisane v megabitih na sekundo, medtem ko se v praksi pogosteje uporablja enota megabajt na sekundo, ta vrednost je 8x manjša. Prav tako je možno, da je hitrost interneta navidezno manjša zaradi obremenitev na liniji, recimo v času prenašanja kakšnih večjih datotek ali pretočnega predvajanja multimedijskih vsebin. Če odpravimo vse te dejavnike, bi morali doseči maksimalno hitrost interneta, ki jo dopušča ponudnik.

hitrost interneta

Višja hitrost interneta v nadgrajenih paketih

Ponudniki telekomunikacijskih storitev imajo premišljeno oblikovane pakete, ki odgovarjajo željam in potrebam povprečnega uporabnika. Za tiste, ki so nekoliko bolj zahtevni, pa dobri ponudniki omogočajo nadgradnjo. Nadgraditi je možno tudi samo hitrost interneta, kar je idealno za tiste, ki ob tem ne želijo nadgraditi tudi televizijskega paketa ali drugih vsebin v paketu. Tako lahko dosežemo boljšo hitrost, ne da bi močno posegali v obstoječi paket, posledično tudi razlika v ceni ne bo drastična. Pravzaprav je možno boljšo hitrost interneta doseči že za presenetljivo nizko ceno, če to opravimo z enostavno nadgradnjo paketa, zato se splača preveriti, ali obstaja ta opcija. Nadgradnje so sicer omejene z razpoložljivo infrastrukturo in naposled seveda z omejitvami trenutno dostopne tehnologije. Želite povečati hitrost interneta?  Oglejte si vaše možnosti na strani www.t-2.net.

Motorna žaga tudi za bolj zahtevna opravila

Pri svojem delu na vrtu ali v gozdu potrebujemo raznovrstna orodja, ki si jih lahko sposodimo ali kupimo. Za nakup se najpogosteje odločimo, če orodje redno potrebujemo. Med številnimi orodji je tudi motorna žaga, ki pa se na trgu lahko pojavlja v številnih možnih različicah. Lahko je povsem enostavna in namenjena preprostejšim opravilom, lahko na izbiramo med pravimi profesionalnimi žagami, ki jih pri svojem zahtevnem in napornem delu uporabljajo poklicni gozdarji.

Zaupali vam bomo, kako lahko najbolj vemo, da je motorna žaga dovolj kakovostna in da nam bo kot taka služila tudi dlje časa. Obenem vas bomo povabili na nakupovalno mesto, kjer lahko izbirate med številnimi možnostmi motornih žag in še drugega orodja vrhunskih proizvajalcev po zelo nizkih cenah.

Pri nakupu bodite pozorni na proizvajalca.

 

Pri nakupovanju motorne žage bodite pozorni predvsem na ime proizvajalca

Če še prav nikoli do sedaj niste imeli priložnosti nakupovati motorne žage, verjetno o njej ne veste prav dosti. Morda ne veste niti tega, po kateri vrsti boste posegali. V takem primeru se je pri nakupovanju ali že pred njim najbolje obrniti kar na izkušene prodajalce. Povejte jim, kakšna motorna žaga bi bila najbolj primerna za vas oziroma kaj nameravate z njo početi.

Ko boste skupaj s trgovcem ugotovili, katera motorna žaga je primerna za vas, je pomemben tudi njen proizvajalec oziroma blagovna znamka. Pri nas imamo na srečo kar nekaj zelo znanih in priznanih proizvajalcev, ki na prodaje police postavljajo najboljše motorne žage, ki so plod sodobne tehnologije, ki je žagam dodala še številne funkcije, ki delavcu omogočajo lažje delo. Pazite, da bo izbrana motorna žaga na sebi nosila nalepko oziroma etiketo odličnega proizvajalca.

Hitro naročilo in nakup motorne žage v današnjem času lahko izvedete tudi preko spleta, na katerem se v specializiranih spletnih trgovinah prodajajo tudi vrhunske motorne žage in še drugo orodje. Vabljeni k nakupu na spletno stran merkur.si.

Zanesljiv transport pri mednarodnem poslovanju

Da bi lahko uspešno poslovali na tujem trgu, je treba poskrbeti za marsikaj. Ne samo za tiste stvari, ki pridejo takoj na misel, temveč tudi za detajle in opravke, ki na prvi pogled morda niti nimajo povezave s poslovanjem v tujini. Vsekakor se je treba na vstop na tuji trg dobro pripraviti, saj ni toliko prostora za napake, kot ga imamo na lokalnem trgu.

Če poslujemo s fizičnimi izdelki, je treba poskrbeti za učinkovit transport. To je običajno bistveno lažje urediti pri poslovanju na domačem trgu, saj poznamo razmere in razpoložljive rešitve, na voljo pa imamo tudi več poslovnih partnerjev, ki opravljajo lokalne prevoze. Mednarodni transport pa je lahko čisto nekaj drugega, saj postavlja dodatne izzive, na katere niso pripravljeni vsi prevozniki. To pomeni, da se bo treba načrtovanju logistike posebej posvetiti, predvsem pa si vzeti čas pri iskanju pravih logističnih partnerjev.

Najbolje je, da logistiko v kar največji možni meri prepustimo strokovnjakom. Ne samo, da s tem zagotovimo učinkovit transport, temveč razbremenimo svoje poslovne procese. S tem sprostimo čas in sredstva, ki jih lahko zdaj usmerimo v plačilo obveznosti ali razvoj poslovanja na tujem trgu. Lahko pa še vedno obdržimo odgovornost za organizacijo logistike in zanesljive poslovne partnerje iščemo le med prevozniki – takšna rešitev je vsekakor smiselna za mnoga manjša podjetja, ki imajo že utečeno logistično mrežo.

Ne glede na to, kakšno logistično rešitev najdemo za svoje potrebe, je treba poiskati zanesljivega in sposobnega partnerja. Čisto lahko se zgodi, da zaupamo mednarodni transport partnerju, ki morda nima potrebnih izkušenj ali strokovnih kompetenc. V takšnem primeru se bodo hitro pokazale težave, ki bodo zasenčile morebiten prihranek ali druge ugodnosti, zaradi katerih smo se odločili za takšnega partnerja. Zanesljivo opravljanje mednarodnih prevozov pa lahko zagotovi le usposobljen in izkušen partner, ki se dobro znajde v svetu mednarodne logistike.

Hitro in natančno robotsko varjenje

Hitro in natančno robotsko varjenje 

Določene storitve, ki nam jih ponujajo številna podjetja, so lahko zelo specifične. Med njimi je tudi storitev robotsko varjenje. Tovrsten proces je najpogosteje vključen v velike serije izdelkov, ki morajo biti izdelane v zelo kratkem času. In ravno to omogoča ta oblika varjenja. Za tak proces pa se uporabljajo tudi vrhunske naprave oziroma robotski stroji, ki nam v največji meri omogočajo čvrste, natančne in tudi estetsko dovršene zavore.

 

Vrste varjenja

Robotsko varjenje ni edina oblika varjenja, ki nam ga ponujajo podjetja, ki se ukvarjajo s tovrstnimi storitvami. Izjemno priljubljeno je tudi ročno varjenje. Zanj je značilno, da še vedno sodi med najbolj prilagodljive postopke spajanja manjših količin polizdelkov. Varilci, osebe, ki se z varjenjem ukvarjajo, morajo biti usposobljeni za številne vrste ročnega varjenja. Pri tem mislimo predvsem na MIG, MAG in TIG oblike ročnega varjenja. Pri delu pa uporabljajo kakovostne varilne aparate vrhunskih proizvajalcev. Ti omogočajo izdelavo kakovostnih zvarov. Na razpolago imamo varjenje kovinskih ter aluminijastih izdelkov ter izdelkov, ki so narejeni iz nerjavečega jekla.

Varjenje predstavljeno na spletu

Tako robotsko kot tudi ročno varjenje sta predstavljeni na spletni strani podjetja, ki se s to dejavnostjo ukvarja že vrsto let. Na spletnem mestu lahko celo v obliki videa vidimo, kako varjenje izgleda in kaj je njegov končni rezultat. Poleg varjenja nam podjetje na spletu ponuja še številne druge storitve, ki se navezujejo na izdelovanje številnih produktov in tudi polizdelkov. Storitve so ugodne in povsem konkurenčnih cen glede na celotni trg. Na vsake toliko časa nas podjetje preseneti tudi s prav posebnimi akcijskimi ponudbami.

Pometalni stroji so pogosto izjemno dobrodošle naprave

Pometanje je že od nekdaj veljalo za neljubo opravilo. Tej dejavnosti se pogosto na veliko izogibamo, saj nam vzame kar nekaj časa, sploh če gre za pometanje večjih površin. V takem primeru se nam splača kupiti naprave, ki jih imenujemo pometalni stroji (http://gitas.si/kategorija/profesionalni-
program/pometalni-stroji/) . Ti so namenjeni večjim površinam, seveda pa tudi manjšim, le ga že imamo. Delo tako postane priljubljeno, poleg tega pa je opravljeno zelo hitro ter tudi kvalitetno.

Stroji za pometanje so zamenjali metle
Tehnologija je tako z leti tako s trga spravila mnoge naprave ali pa sredstva, ki nam ne pomagajo več oziroma se je zanje izumilo oziroma proizvedlo kaj boljšega. Ne rečemo, da so pometalni stroji s trga spravili metle. Želimo reči, da metel ne uporabljajo več tam, kjer so pometalni stroji učinkovitejši oziroma delo opravijo hitreje ter bolje.

Nekateri menijo, da so evolucija metle
Za pometalne stroje tako velikokrat slišimo, da so kot neke vrste evolucija metel. Če smo v preteklosti tudi velike prostore obvladovali z metlami, jih sedaj s tovrstnimi stroji. Večinoma gre za ergonomske pometalne stroje, ki so temeljiti, učinkoviti ter tudi obvladljivi in predvsem zanesljivi. Na trgu jih tako lahko najdemo v najrazličnejših oblikah. Lahko se odločimo za nakup stroja za
pometanje, ki bo imel 1 stransko metlo ali pa dve stranski metli. Odvisno pač od naših potreb. Cene so sicer visoke, vendar se pometalni stroji na dolgi in tudi kratki rok izjemno izplačajo. Predvsem je v igri prihranek pri času, kar pa je v današnjem času včasih vredno več kot pa kup privarčevanega denarja, kajneda?

Pohorsko vreme na območju predalpskega hribovja

Pohorsko vreme označuje značilne vremenske razmere na območju predalpskega hribovja.

Predalpsko hribovje Pohorje ima tipično vreme, ki ga določata vpliva bližnjih gorskih področji ter panonskega sveta. Dve večji slovenski gorovji se nahajata zahodno od Pohorja, Panonski svet pa se odpira proti vzhodu. Vpliva gorskega in panonskega sveta oblikujeta vreme, Pohorje pa je hkrati po reliefu zelo različno področje. Vpliv gorskega sveta je izrazit na višjih, severnih legah, na nižjih pa je zaznati celinski vpliv. Nadmorska višina ob vznožju Pohorja je okrog štiristo metrov, najvišji vrhovi pa presegajo višino tisoč petsto metrov. Nadmorska višina vpliva na vreme, zato ima Pohorje glede na višino področja zelo raznolike vremenske pojave. Več kot polovica območje predalpskega hribovja leži na nadmorski višini od štiristo do devetsto metrov, polovico manj je ozemlja na nadmorski višini od devetsto do tisoč tristo metrov, nad tisoč tristo metrov pa je zgolj sedem odstotkov ozemlja. Deževno vreme je najbolj izrazito poleti, januarja in februarja pa je na Pohorju najmanj padavin. Pohorje ima tudi tipičen vzorec naraščanja oziroma upadanja količine padavin glede na smer neba. V smeri sever jug je najmanj se padavine zmanjšujejo, prav tako pa tudi od zahoda proti vzhodu. Zimsko vreme na Pohorju je bogato s snežnimi padavinami ter snežno odejo, najprej pobeli višje ležeča območja ter se ohrani do pet mesecev. Na smučišču Rogla zabeležijo med sto in sto dvajset smučarskih dni. Kar je zelo razveseljiv podatek glede na nadmorsko višino tisoč petsto metrov ter dostopnost po sodobni avtocesti. S tem se Rogla pridružuje smučiščem, v katerih neposredno bližino je mogoče priti po avtocesti. Sodoben človek si takšnih povezav želi, saj omogočajo hiter prihod na smučišče. V uri ali dveh je mogoče dospeti na Roglo že iz večine slovenskih ter številnih tujih krajev, kar je za turizem izredna danost in priložnost.

Pohorsko vreme je idealno za zimski turizem ter turizem v drugih letnih časih. Oglejte si trenutne vremenske razmere.