Pisarniška oprema za domači ali poslovni prostor

Vaše delo v pisarni ni odvisno samo od vašega trenutnega razpoloženja in motivacije. V veliki meri je odvisno tudi od tega, na kakšnem stolu sedite in za kakšno mizo. Ne nazadnje na uspešnost in učinkovitost dela vplivajo še svetloba, barva sten in zagotovo bi se še kaj našlo.

Pisarniška oprema mora biti precej preudarno izbrana. Če boste kupovali prav vsak kos posebej, je velika verjetnost, da se vse skupaj na koncu ne bo prav dobro ujemalo. Morda je najbolje, da je vsa pisarniška oprema kupljena na enem mestu. Preverjeno najbolje pa se zagotovo obnese oprema za pisarne, ki je izdelana po merah naročnika.

Pisarniška oprema

Izbira proizvajalca pisarniške opreme

Kakovostna pisarniška oprema se od manj kakovostne ne loči samo po ceni. Dobri in izkušeni opazovalec lahko že na prvi pogled loči vrhunsko pohištvo od manj vrhunskega. Sicer pa je sama kvaliteta odvisna od proizvajalca.

Če vas torej zanima kakovostna pisarniška oprema, naredite seznam preverjenih in dobrih proizvajalcev tovrstne opreme. Če nimate ideje, komu bi zaupali naročilo pohištva po meri, na spletu preverite, kdo je med boljšimi. Izberite vsaj tri finaliste glede na vaše želje, nato pa jim pošljite povpraševanje.

Sestanek s proizvajalcem pohištva za pisarno

Najbolje je, da izbranega ponudnika za proizvodnjo pisarniške opreme povabite kar k sebi na dom oziroma v svoje poslovne prostore, kjer želite imeti postavljeno vrhunsko pohištvo. Izdelovalec pohištva po meri vam lahko pomaga določiti konkretne mere za prav vsak kos pohištva.

Pisarniška oprema po meri se bo v izbrani prostor zelo dobro podala. A pravilno določena velikost še zdaleč ni edini ključni dejavnik. Enako pomembno je tudi, iz česa so izdelani stoli za pisarno, mize in drugi elementi. Največ naročnikov še vedno prisega na kakovostno vrsto lesa, ki mora biti predvsem trpežna in obstojna. Po drugi strani pa mora celotna oprema za pisarno v prostor prinesti tudi estetsko vrednost.

 

Hladilnik z zamrzovalnikom

Pri delu v kuhinji redno rokujemo z različnimi živili, ki jih običajno ne porabimo do konca. Varno jih moramo pospraviti, da jih lahko uporabimo še drugič. Ker so mnoga živila precej občutljiva predvsem na temperaturo, ima pomembno nalogo v praktično vsaki kuhinji hladilnik. Najbolje se bo obnesel hladilnik z zamrzovalnikom, ki ponuja še opcijo zamrzovanja. Tako lahko dosežemo še boljši učinek, če bi radi kakšna živila shranili za dlje časa ali pa hranili pri posebej nizki temperaturi. Takšna opcija je idealna za tiste, ki imajo pogosto opravka s kakšno obilnejšo ozimnico, saj teh živil ne moremo takoj porabiti, hladilnik z zamrzovalnikom pa na enem mestu ponuja dovolj prostora za trajno zamrzovanje in sprotno rabo teh živil. Splača se sicer premisliti tudi o drugih možnostih, predvsem o ločeni zamrzovalni skrinji, je pa hladilnik z zamrzovalnikom v mnogih primerih povsem samoumevna rešitev, ki se zelo dobro obnese tudi pri vsakdanji rabi.

hladilnik z zamrzovalnikom

Nujni hladilnik z zamrzovalnikom

V nekaterih primerih je takšna oprema pravzaprav kar nujna. Pomislimo recimo na tista živila, ki jih moramo tudi pri kratkotrajnem shranjevanju hraniti pri nizki temperaturi. Hladilnik z zamrzovalnikom je tako idealna izbira če želimo imeti ustrezen prostor za shranjevanje sladoleda ali zamrznjenih gotovih jedi, predvsem za razne mesne jedi. V takšnih primerih nimamo kakšne druge smiselne rešitve, hladilnik z zamrzovalnikom se izkaže za zelo praktično in vsestransko opcijo, ki pri dejanski uporabi zagotavlja popolno zadovoljstvo. Seveda bo nadalje navdušila široka ponudba na tem področju, na voljo imamo različne izdelke, ki predstavljajo različne odlike. Napreden hladilnik z zamrzovalnikom ima lahko različne dodatne funkcije, ki nam še bolj olajšajo delo v kuhinji. Morda je to že enostaven zaslon ali pa aparat za izdelavo ledenih kock, imajo pa sodobni hladilniki tudi zelo napredne pametne sisteme, ki lahko ponudijo še bistveno boljšo izkušnjo kot preprost hladilnik.

Svoj novi hladilnik z zamrzovalnikom poiščite v trgovinah Harvey Norman po vsej Sloveniji.

Kuhinjsko korito, ključni kos kuhinjske opreme

Pri naštevanju kuhinjske opreme na korito morda sploh ne pomislimo, saj ga že samoumevno prištevamo k tej zbirki. A v resnici gre za izjemno pomemben kos opreme, kateremu moramo posvetiti zadostno pozornost pri izbiri, vgradnji in uporabi. Kuhinjsko korito namreč lahko vpliva na to, kako zadovoljni bomo z uporabo kuhinje – korito uporabljamo za celo vrsto opravil, tako pri pripravi hrane kot pri pomivanju posode, zato je pomembno, da je prilagojeno vsem tem nalogam. Pri redni dolgoročni uporabi se bo hitro pokazalo, ali je koriti uporabno ali ne, na plan pridejo tudi kakšne malenkosti, ki lahko zagrenijo izkušnjo pri kulinaričnih podvigih. Ravno zato je treba kuhinjsko korito že v izhodišču premišljeno izbrati, ne gledamo le na to, da se element vizualno poda v izbrano kuhinjo. Če kupujemo komplet opreme, je korito običajno že vključeno in bo dobro sodelovalo s preostalo opremo, kar pa še ne pomeni, da bo s svojo funkcionalnostjo odgovorilo na vse potrebe uporabnikov. Na srečo lahko kuhinjsko korito dokaj enostavno zamenjamo ali nadgradimo, možno pa ga je tudi prilagoditi, ne da bi bistveno posegali v konstrukcijo kuhinje.

kuhinjsko korito

Kuhinjsko korito v drugih vlogah

Kuhinjsko korito ima že v čisto običajni kuhinji različne naloge. Je nepogrešljivo pri pripravi hrane, saj dotok čiste vode uporabljamo za pranje živil, voda je seveda neposredno uporabna za kuhanje, poleg tega si moramo pri delu v kuhinji pogosto umiti roke. Nadalje pa ima kuhinjsko koritozelo pomembno nalogo še pri pomivanju posode – to delo sicer pogosto prevzame pomivalni stroj, a tudi v koritu je treba kaj na hitro pomiti. Pomembno je, da ima korito za ta namen zadostno globino in dovolj prostora, da lahko brez skrbi pomivamo. Kuhinjsko korito pa ima lahko poleg tega še druge naloge in vloge, pravzaprav sploh ni nujno, da se nahaja v kuhinji – ta oprema se lahko uporablja tudi drugje.

Popoln nadzor nad ogrevanjem

Sistemi ogrevanja se razlikujejo v celi vrsti pomembnih lastnosti in tudi manj pomembnih malenkosti. Kam bi uvrstili odzivnost sistema je precej odvisno od vsakega posameznega uporabnika. Za nekatere sploh ni tako pomembno, da je možno ogrevanje hitro in učinkovito prilagajati. Drugi pa si ne morejo niti predstavljati, da ne bi imeli v vsakem trenutku popolnega nadzora nad delovanjem sistema, digitalni termostat pa jim je najpomembnejša komponenta v celotnem sistemu. Vsekakor je odzivnost sistema, povezana z učinkovitim upravljanjem, velika prednost. Kateri sistemi se v tem oziru posebej dobro izkažejo?

Električno talno gretje

Talno ogrevanje je nasploh znano po tem, da je zelo odzivno. Grelna telesa se namreč vgradijo tik pod pohodno površino, kar v praksi pomeni, da hitro občutimo spremembe v delovanju sistema. Prav zato je talno gretje priljubljena rešitev v prostorih, ki se ne ogrevajo stalno, moramo pa zagotoviti hitro otoplitev v primeru uporabe.

talno gretje na elektriko

Poleg tega električno talno gretje prinaša še prednosti, ki so lastne električnim sistemom. Ogrevanje zagotavlja električna energija, ki je vedno na razpolago. Grelna telesa imajo vedno dovolj energije, dotok pa lahko učinkovito nadzorujemo.

Mnogi sistemi takšnega ogrevanja so zelo napredni in tudi v drugih ozirih omogočajo zelo veliko. Vgradimo lahko digitalni termostat, ki nudi povsem zanesljivo in zelo enostavno upravljanje delovanja sistema. Nastavimo lahko točno temperaturo, ki jo električno talno gretje brez težav vzpostavi v prostoru. A to ni še nič – nenazadnje to zmore praktično vsak sistem, ki ima vsaj osnovni termostat. Naprednejši digitalni termostat ima še celo vrsto dodatnih funkcij, ki omogočajo prilagoditev sistema povsem po željah. To ni pisano na kožo le zahtevnim uporabnikom, ki želijo na enem mestu upravljati temperaturo različnih prostorov, temveč tudi tistim, ki želijo zagotoviti optimalno učinkovitost in varčnost sistema. Kombinacija odzivnosti in možnosti učinkovitega upravljanja namreč zagotavlja optimalen izkoristek in minimalizira izgube.

Električni grelec in cevni radiatorji

Seveda bo v tem članku govora o električnih grelcih za radiatorje. Radiatorji se nahajajo v skoraj vseh naših domovih, izjeme so tisti, ki se ogrevajo na različne načine, še vedno so najbolj popularni cevni radiatorji. Veliko različnih oblik nam ponuja številne možnosti za osebno oblikovanje naših prostorov in notranjosti.

Cevni radiatorji se pojavljajo predvsem v kopalnicah, njihova naloga pa ni samo lep videz ampak tudi funkcionalnost. Čeprav je cevni radiator res estetsko privlačen in marsikdo sploh pomisli ne, da je to radiator, mora svojo funkcijo učinkovito opravljati. Mnenja glede cevnih radiatorjev so deljena, nekateri ne zagovarjajo njihovih grelnih lastnosti a vendar ti radiatorji prostore dobro ogrejejo.

V hladnejših poletnih in pomladnih ter začetnih jesenskih dnevih, ko je temperatura previsoka, da bi ogrevali celotno hiši a vendar si kopalniške prostore želimo imeti malo bolj ogrete, je izvrstna rešitev električni grelec za radiator. Tak grelec lahko priključimo omrežje in segrejemo samo določen radiator na želeno temperaturo. Poraba omenjenih grelcev je majhna, veliko manjša kot če bi morali zagnati celoten sistem s tem, ko bi želeli ogreti določen radiator. Električni grelci so odlična izbira za vse lastnike cevnih radiatorjev, montaža je enostavna, cena pa ugodna.

Veliko ponudbo cevnih radiatorjev, električnih grelcev za radiatorjev in ostale ogrevalne ter hladilne tehnike so za vas pripravili v Slovenskem podjetju Tersus. V njihovi spletni trgovini najdete veliko različnih izdelkov za ogrevanje in ohlajanje notranjih prostorov, klime, radiatorji, toplotne črpalke, peči in še marsikaj. Oglejte si njihovo spletno stran in se prepričajte o ugodnih cenah.

Toplotne črpalke podjetja Tersus

Ste že kdaj razmišljali o tem, da bi tudi vi postali uporabnik toplotne črpalke? Sploh veste, katere so prednosti toplotne črpalke oziroma kaj so razlogi, da bi si tudi vi privoščili kvalitetno toplotno črpalko? Termodinamična naprava, toplotna črpalka, sprejema toplotno energijo iz okolice iz različnih virov (zemlja, voda, zrak) in nato to energijo s pomočjo kompresorja poviša na višji temperaturni nivo ter s tem procesom ogreva vašo vodo. Toplotne črpalke v tem smislu znižajo vaš račun za ogrevanja kar do 70%, v kolikor primerjate račun z ogrevanjem na kurilno olje. Poleg tega pa toplotne črpalke tudi v okolju za 70% zmanjšajo emisije ogljikovega dioksida, kar pa je prav tako odličen podatek. Z vgradnjo toplotne črpalke tako ne boste privarčevali le pri stroških za ogrevanje, ampak boste v veliki meri pripomogli tudi k znižanju obremenitve okolja z ogljikovim dioksidom. Kaj pa cena toplotne črpalke?

Toplotne črpalke vam ponuja več podjetij v Sloveniji, med njimi pa je tudi podjetje Tersus. Podjetje Tersus nudi vsem ljudem na področju celotne Slovenije projektiranje, vgradnjo, vzdrževanje in tudi servis toplotnih črpalk proizvajalca Atlantic. Na spletni strani podjetja Tersus si sicer lahko preberete še več o toplotnih črpalkah in preverite tudi tri različne vrste teh črpalk. Najbolj enostavna vgradnja je vgradnja toplotne črpalke zrak-voda, saj ne zahteva prav nobenih večjih gradbenih posegov, kot jo sicer črpalka zemlja-voda ali voda-voda. Montaža toplotne črpalke zrak-voda je v bistvu podobna montaži običajne klimatske naprave in tako jo je možno opraviti v enem dnevu.

Če vas zanimajo toplotne črpalke, potem vam toplo priporočamo, da obiščete spletno stran podjetja Tersus ter kontaktirate strokovnjake, ki vam bodo z veseljem pomagali do optimalne rešitve za vaš dom.

Porcelan Stil commerce

Dvajsetletna tradicija v svetovanju in prodaji drobnega gostinskega inventarja je odlika podjetja Stil commerce. Stil commerce se ukvarja s celotnim programom za restavracije in druge kuhinje ter jedilnice. Prodajni program omenjenega podjetja namreč obsega opremo gostišč, hotelov, restavracij in drugih velikih kuhinj s hotelskim porcelanom, kozarci, kuhinjsko posodo, jedilnim priborom, servirnimi vozički in podobnim. Hčerinska firma podjetja Stil commerce, ki se imenuje Gastro stil d.o.o se od leta 2007 nahaja v Bosni in Hercegovini.

Poslanstvo podjetja Stil commerce je torej opremljanje velikih kuhinj in jedilnic z drobnim hotelskim inventarjem in banketnimi sistemi. Ekipa s svojim znanjem in izkušnjami ter s spremljanjem trendov želi ponuditi investitorjem inventar, ki bo pravi za njihov lokal tako po izgledu in kvaliteti, kot tudi ceni. Cilj omenjenega podjetja je dolgoročno sodelovanje, podjetje pa se pohvali z odličnostjo, profesionalnim odnosom, konkurenčnostjo in kvaliteto svojih uslug.

Podjetje Stil commerce vam nudi kvaliteten, sodobno oblikovan in tudi cenovno ugoden porcelan. Izdelki iz porcelana, ki si jih lahko ogledate na spletni strani Stil commerce so blagovne znamke Schonwald in Steelite. Če se boste pri ogledu slik izdelkov iz porcelana srečali s kakšnim vprašanjem, je najbolje, da kar kontaktirate ekipo podjetja Stil commerce, ki vam bo z veseljem priskočila na pomoč pri izbiri in nakupu porcelana. Poleg izdelkov iz porcelana pa preverite tudi ostalo široko in pestro ponudbo kvalitetnih izdelkov za vsako kuhinjo. Ponudite svojim gostom in sebi kar najboljše in poskrbite, da za kvalitetno in estetsko ustrezno gostinsko opremo tudi vi.

Sodoben interier, za sproščeno in intimno vzdušje

Interier je v današnjem času izjemnega pomena, saj prav vsi želimo preživeti svoj čas čim bolj kvalitetno in udobno. Samo oblikovanje interiera pa je naloga, ki lahko ne veščim povzroči kar nekaj sivih las, saj je potrebno imeti kar precej volje, za povrh pa še sposobnosti, potrebna pa je velika mera domišljije in seveda usklajevanja. Kako interier oblikovati, je odvisno le od nas samih in seveda od tega, kaj si v resnici želimo. Lahko se ga brez pretiranega razmišljanja lotimo tudi  sami, lahko pa za pomoč poprosimo strokovnjaka, arhitekta za notranjo opremo. Sodoben interier je usklajenost pohištva, dodatkov in v veliki meri skladnost in barvno ujemanje. Če ne vemo kako se ga lotiti, se nam lahko prav kmalu zgodi, da bomo svoje stanovanje uredili popolnoma napačno in bomo zaradi tega kasneje zelo nesrečni. Interier ni le pohištvo, veliko bistvo je v vseh tudi najbolj drobnih detajlih, na katere pa v hitrici prav radi pozabimo. Barve, za katere vemo, da vsaka nosi drugačen pomen, svetila, preproge in zavese, barva stikal in ročajev na omaricah, so morda za nekoga nepomembne malenkosti, a prostoru dajejo popolnoma drugačen, bolj svež videz. Osvežimo svoj dom, izberimo sodoben interier.

 

Da bo stanovanje prijeten kraj za bivanje je pomembno notranje opremljanje

Notranje opremljanje stanovanja je zanimivo opravilo, ki se ga v življenju loteva veliko ljudi. Naj bo to opremljanje na novo ali pa le menjava notranjosti našega stanovanja, vedno je pomembno vedeti, kako se lotevamo načrtovanja in nadaljnjega dela. Notranje opremljanje stanovanja pomeni, da se v celoti posvetimo prav vsakemu prostoru, v katerem bivamo. Glede na želje, na naš osebnostni stil in seveda na finančno sposobnost je odvisno na kakšen način se bomo naloge lotili in ali bomo morda pri tem za pomoč poprosili strokovnjaka. V večini primerov začnemo notranje opremljanje v predsobi, ki je vizitka našega stanovanja. Predvsem natančno pa je potrebno urediti tako prostor za počitek, kakor tudi kuhinjo. Notranje opremljanje pa ni le nakup pohištva, temveč zajema tudi pravilno izbiro barv v posameznih prostorih, drobne detajle, ki dajo prostoru še prav posebno noto, k domačnosti prostora pa veliko prispeva izbira talnih oblog in zaves. Velikokrat se zgodi, da v dobri veri, da bomo prihranili denar izbiramo poceni in nekvalitetno notranjo opremo, s tem pa v prostor vnesemo nekaj, česar si ne želimo in zaradi česar, se v prostoru kasneje slabo počutimo. Za kvalitetno bivanje je  pomembno notranje opremljanje.

Da dom resnično začutimo, nam pomaga arhitekt za notranjo opremo

Arhitekt za notranjo opremo je zelo pomemben, sploh, ker živimo v časih, ko sami velikokrat niti ne zmoremo in ne znamo svoje pozornosti usmerjati opremljanju stanovanja. Marsikdo v želji, da bi prihranil kupuje pohištvo, ki je poceni,a narejeno iz nekvalitetnih materialov. Toda arhitekt za notranjo opremo je tisti, ki bo poiskal tako najprimernejšo in seveda najbolj ugodno rešitev.

Če se odločamo na novo opremiti stanovanje, pa tudi, če smo se z leti naveličali enoličnosti starega, je izbira arhitekta za notranjo opremo popolnoma na mestu. Da bo naš dom resnično zaživel, bo arhitekt za notranjo opremo dal od sebe vsak kanček energije in znanja. Prednost izbire takšnega strokovnjaka je predvsem v tem, da bo interier funkcionalen in stilsko dovršen. S njegovo pomočjo bo hiša opremljena od glave do repa, manjkal ne bo prav noben, niti najmanjši detajl. Arhitekt za notranjo opremo je tisti, ki se istočasno podreja našim željam, potrudi se nas spoznati in ugotoviti naš karakter in osebnost. Na takšen način lahko skupaj z nami naredi načrt in idejno zasnovo. Med naročnikom in arhitektom mora vedno teči dobra komunikacija. Da bo prostor postal naš dom, pomaga arhitekt za notranjo opremo.