Usnjene sedežne garniture so že od nekdaj top izbira

Pri izbiri pohištva nam je v prvi vrsti najbolj važno to, da je pohištvo kakovostno in da velja za izdelek priljubljene blagovne znamke oziroma proizvajalca. Vsekakor nam je pomembno tudi to, iz kakšnega materiala je določen kos pohištva narejen.

Read the rest of this entry »

Dodatna baterija za baterijski vrtalnik je zagotovo smiselna

Vsak, ki ima doma baterijski vrtalnik, ki je v delujočem stanju in ga ni kupil ravno pred 20 leti ali pa malo manj, ve, kako zelo uporabno je to orodje. Uporabljajo ga tudi podjetniki pri opravljanju svoje poslovne dejavnosti. Če samo na hitro pogledamo, potem vidimo, da ga skoraj da ni več doma in podjetja, kjer se baterijski vrtalnik ne bi nahajal. Izbire je res ogromno. Baterijski vrtalnik danes tudi ni več samo tisto, kar je bil nekdaj, ampak je lahko tudi udarni vijačnik in še kaj bi se lahko našlo. Lahko je tudi tako močan, da izvrta luknjo v praktično vsak material. Ne verjamete? Poglejte si zelo obsežno ponudbo tukaj http://www.metalmikulic.si/hitachi/akumulatorski-vrtalniki-in-vijacniki in prepričali se boste, da res izbrati ni enostavno, še posebej, če ne veste, za kakšen namen vse je kakšen   baterijski vrtalnik namenjen.

Dodatna baterija za baterijski vrtalnik je dobrodošla

               Ko kupujete baterijski vrtalnik, glejte, da bo imel v ponudbi tudi rezervno baterijo

 

Imeti baterijski vrtalnik je zagotovo bolje, kot imeti klasičnega, žičnega. Ampak, kaj pa ko se akumulator izprazni? Kaj pa potem? Potem ne preostane nič drugega, kot čakati, da se akumulator napolni, pri čemer lahko samo upate, da je polnilec hiter.

 

Zato, da pa se vam to ne bo zgodilo, pa vam vsekakor svetujemo, da si izberete tisti baterijski vrtalnik, ki ima že v osnovi dodaten akumulator. Na ta način si namreč zagotovite, da boste imeli vedno baterijski vrtalnik pripravljen za delo, saj če se vam pri delu en akumulator izprazni, lahko vzamete drugega, med tem časom pa polnete izpraznjenega, ki pa se bo prav gotovo polnil dalj časa kot pa drugi praznil, seveda v primeru, da akumulator ni poškodovan.

 

Sicer je res, da je možno dodatno in kasneje naročiti baterijo, vendar ste lahko prepričani, da boste zanjo odšteli več, kot v primeru, da jo kupite v kompletu z vrtalnikom.

Kdo naredi požarni red in koliko nas nekaj takega stane?

Ne glede na to ali smo podjetnik ali pa stanovalec v nekem stanovanjskem objektu, požarni red moramo zagotoviti ali pa vsaj opozoriti odgovorne osebe, da le-tega priskrbijo. Konec koncev, požarni red lahko izdelajo le za to usposobljeni ljudje, ki poznajo zakon o požarnem redu. No, eno takih podjetij, ki nudi to (in tudi druge podobne varnostne storitve) pa je Projekt varnost, ki za vsak objekt lahko izdela požarni red in še to za izjemno nizko ceno. Poglejmo si torej, kako izgleda požarni red in kolikšna je cena, ki jo bomo morali plačati za nekaj, ki našim bližnjim reši življenje.

Kako izgleda požarni red in kolikšna je cena?

Čeprav smo ljudje po navadi mnenja, da so dražje stvari boljše, ni vedno vse, kar je zelo dobro tudi zelo drago. Namreč, požarni red lahko v svojem objektu dobimo že za 120 € (brez davka na dodano vrednost) pri podjetju Projekt varnost. To pa je izjemno nizka cena, sploh ko se zavedamo, da nam nekaj takega lahko reši življenje. No, zdaj pa si poglejmo še, kaj vsebuje dober požarni red, da bomo zares dobro zavarovani pred požarom.

vsak objekt mora imeti požarni red

Požarni red potrebuje vsaka stavba z uporabnim dovoljenjem

 

Vsak dober požarni red bo jasno vseboval nekatere osnovne stvari, kot so lokacije izhodov v sili, lokacije z gasilnimi aparati in zelene napise z besedo “Izhod” nad vsemi izhodnimi vrati. Prav tako pa bo požarni red vseboval tudi evakuacijski načrt, na katerem je mogoče točno videti pot do najbližjega (zasilnega) izhoda. To pomeni, da v nekem objektu lahko zelo hitro vidimo, kje smo in seveda katere poti za izhod so nam na voljo. Celoten načrt je zelo temeljito označen in kaže poleg poti tudi lokacije gasilnih aparatov. S temi grafično nazornimi prikazi, pa se ne znajdemo samo mi kot uporabnik objekta, ampak tudi gasilci, ko nam pridejo na pomoč. Je pa stvari, ki jih red za požare vsebuje še veliko več, a tile so nekako najbolj pomembni. Vsebuje pa tudi stvari in ukrepe, ki služijo kot preventivni ukrepi, da do požara sploh ne pride.

Kaj mora zagotoviti kakovostna fasada?

Če se odločate za prenovo fasade, je potrebno pri tem izpostaviti kar nekaj vidikov, na katere je potrebno biti pozoren, preden se dokončno odločite kakšna naj bo le ta. Kakovost materialov in pravilna in strokovna izgradnja bosta poskrbela, da bo vaš dom doživel popolno prenovo in vam ter vašim najbližjim zagotovil najboljše ugodje.

Kakšna torej mora biti kakovostna fasada? Najpomembnejša je izolacija. Ta pripomore k zmanjšanju rabe energije v vašem domu. Tako boste pozimi pri ogrevanju in poleti pri hlajenju doma prihranili kakšen evro. Dobra izolacija bo poskrbela za stalno temperaturo v hiši ali stanovanju. Izolacija je zelo pomembna, zato je zelo pomembno, da se posvetujete s strokovnjaki kateri toplotnoizolacijski fasadni sistem je primeren za vašo hišo in kakšno debelino toplotne izolacije izbrati. Ta je odvisna od vrste toplotnoizolacijskega materiala. Bolj kot je izolalativen, tanjša je lahko izolacija fasade.

Kakovostne fasade morajo tudi “dihati”. Biti morajo paropropustne, obenem pa morajo odbijati dež. S pomočjo prezračevane fasade bo para, ki prehaja iz notranjega prostora v zunanji zid, izhlapela v navpičnem zračnem toku med toplotno izolacijo in fasadno oblogo.

Poleg izolativnosti in paropropustnosti pa mora fasada nuditi tudi zaščito vašemu domu. Nuditi mora tako zaščito pred atmosferskimi vplivi, kot tudi toplotno zaščito, požarno zaščito in zvočno zaščito.

Vse to so funkcije in lastnosti kakovostne fasade, ki bo poskrbela, da bo vaše bivanje udobno in prijetno, obenem pa vam bo pomagala prihraniti še kakšen evro. Poskrbela bo tudi za bolj estetski videz vaše hiše, saj boste lahko Izbirali med najrazličnejšimi odtenki.

Kuhinje morajo upoštevati varnostne in tehnične standarde

Kuhinje morajo v fazi načrtovanja zagotoviti varnost v času uporabe, upoštevani morajo biti vsi varnostni standardi. Prav tako morajo kuhinje upoštevati tehnične standarde proizvajalcev pohištva ali bele tehnike. Preverite izbiro pri Harvey Normanu.

Tehnični standardi omogočajo najboljši možni izkoristek ter dolgo življenjsko dobo brez okvar in dodatnih stroškov popravil. Ko načrtujemo kuhinje, se moramo ozreti tudi na tehnične zahteve proizvajalcev bele tehnike. Hladilnik, štedilnik, kuhalna plošča ter drugi elementi imajo lahko z različno postavitvijo različno energetsko učinkovitost ter na dolgi rok različno življenjsko dobo.

Nasveti proizvajalcev bele tehnike niso odveč

Bela tehnika ima točno določene izmerjene karakteristike v točno določenih pogojih. Pomemben dejavnik učinkovitosti pri kuhinjah je zračenje. Postavljene kuhinje nam ta dejavnik največkrat zakrivajo, saj vidimo zgolj sprednje stranice ali druge očem vidne dele. V prostor za njimi pa velikokrat nimamo vpogleda. V kuhinje vgrajena bela tehnika pogosto zahteva nemoten pretok zraka. S tem je zgotovljeno zračenje naprav, posledično pa učinkovito in dolgotrajno delovanje.

Zračenje kuhinje lahko omogočajo, ko so njeni elementi dovolj odmaknjeni od stene oziroma je med belo tehniko in elementi kuhinje dovolj prostora za nemoten pretok zraka. V mnogih primerih so proizvajalci kuhinj kot tudi bele tehnike na področju načrtovanja enotni oziroma uglašeni. Kar pomeni, da proizvajalci kuhinj upoštevajo zahteve proizvajalcev bele tehnike, proizvajalci bele tehnike pa zahteve proizvajalcev kuhinj.

Kar pa moramo v vsakem primeru preveriti, saj z individualno postavitvijo največkrat tudi prevzamemo odgovornost. V primeru okvar ali napak zaradi napačne postavitve obstaja možnost, da se bo proizvajalec skliceval na našo individualno postavitev. Zato je potrebno pri načrtovanju ali nakupu natančno upoštevati vse zahteve proizvajalcev, saj s tem izpolnimo kriterije za uveljavljanje potrošniških pravic v garancijskem roku ali na splošno. Potrošniške pravice na splošno pomeni, da kupec samoumevno pričakuje določene tehnične in druge lastnosti brez predhodnega preverjanja. Garancijski rok je obdobje, v katerem morajo v kuhinje vgrajeni aparati delovati brezhibno.

Pisarniški stoli postajajo pravi raj udobja

Če je včasih veljalo, da smo udobje lahko poiskali samo doma v foteljih, danes temu ni več tako. Vedno več ljudi opravlja delo doma, zato je pomembno, da imajo delovno okolje v katerem se počutijo sproščeno. Udobje se je preselilo tudi v naš delovni prostor, kjer nas pričakajo izjemno udobni pisarniški stoli, in sicer produkti izkušenih proizvajalcev, ki vedo, kaj človek potrebuje za uspešno delovanje.

Udobje je samo ena od izjemnih lastnosti

Pisarniški stoli so torej izjemno udobni. Udobje pa je posledica izdelave znanih, priljubljenih ter izkušenih proizvajalcev, ki so leta potrebovali za to, da so ugotovili, kakšen stol je najbolj primeren za naše sedenje. Upoštevali so dejstvo, da nekateri ljudje na njih preživijo tudi polovico svojega dneva, zato so začeli proizvajati stole, ki spominjajo v fotelje. Pravimo jim tudi ergonomski stoli. Ponašajo se torej z izjemnimi lastnostmi, ki so posledica dobro izbranih materialov.

Usnje je zelo priljubljeno

Pisarniški stoli se vse pogosteje ponašajo z najboljšimi materiali, ki poskrbijo, da lahko na njih zdržimo dlje časa in da nimamo občutka utrujenosti. Najpogostejši material, ki je priljubljen marsikje, je usnje, za katerega je značilno, da je zdrav material, ki je primeren prav za vsakogar. Vedno bolj pa je priljubljeno tudi t. i. eko usnje.

Popolnoma se prilagodijo našemu telesu

In kar je najbolj pomembno je to, da se pisarniški stoli našemu telesu prilagodijo povsem, ne glede na našo višino in težo. Na njih se bomo torej počutili kot v domačem naslonjaču. Posledično bo naša volja do dela zrasla, postali bomo uspešnejši in naše življenje bo imelo manj skrbi. Sedenje na udobnih stolih pa v končni fazi omogoča tudi zdravje.

Več o pisarniških stolih si lahko preberete na http://www.ergoles.si/.

Posteljnina vpliva na naše počutje

Posteljnina vpliva na naše počutje med spanjem ter tekom dneva.

Posteljnina zelo vpliva na dober spanec, z njim pa imamo zagotovljeno dobro regeneracijo. Dobra regeneracija posledično omogoča, da se zjutraj zbudimo spočiti in polni energije. Zato posteljnina vpliva na naše počutje tekom dneva. Kako dober bo spanec in posledično regeneracija je odvisno od več dejavnikov. Med pomembnejše sodijo vzmetnica, okvir vzmetnice, namestitev ležišča ter seveda posteljnina. Vzmetnice so različnih trdot ter predstavljajo osnovo vsake posteljnine ter dobrega spanca. Še tako dobra posteljnina ne more zagotavljati dobrega spanca, če nimamo ustrezne opore telesa med spanjem. Okvir vzmetnici zagotavlja ustrezno podporo ter oddaljenost od tal. Brez ustrezne opore vzmetnica ne more zagotavljati ustrezne podpore telesa, oddaljenost od tal je pomembna za zračenje. Namestitev ležišča glede na smer neba je pogosto spregledana lastnost, ki lahko zelo vpliva na dober spanec. Če imamo možnost, lahko naredimo preprost preizkus. Ležišče poizkusimo obračati v različnih smereh ter spremljati počutje med spanjem. Ugotovili bomo, da ima namestitev ležišča glede na smer neba veliko težo med dejavniki dobrega spanca. Posteljnina je ob naštetih dejavnikih pika na I. Z izbiro materialov, barv, vzorcev in drugega vse skupaj zgolj nadgradimo. Med materiali je pogost bombaž, svila prestavlja prestiž, v ospredje pa se vedno bolj prebija zavest o pomenu nekoč klasičnih naravnih materialov. Tak primer je posteljnina iz lanu, ki poletih hladi in pozimi greje. Izbira materiala vpliva tudi na vzdrževanje, ni pa edini dejavnik. Kakovostno vzdrževanje je odvisno tudi od vezave in kvalitete. Bolj pogosto kot je pranje, bolj pride do izraza kakovost in vezava. Pri izbiri pa se velja pomuditi tudi okrog barv in vzorcev. Nič ni narobe s klasično belo, vendar postane ob ostalih možnosti razstavljenih v prodajalnah pogosto preveč klasična in dolgočasna.

Z izbiro se velja preprosto razvajati, saj bo izbrana posteljnina naša izkušnja približno tretjino vsakega dneva.

Pisarniško pohištvo, skromna in velika izbira

Pisarniško pohištvo je v mnogih primerih hkrati skromna in velika izbira različnih možnosti.

Takšen primer je v trgovini ponujeno večinoma cenovno dostopno pisarniško pohištvo, želja kupca je na drugi strani masivna miza ter masivni ostali elementi. Kupec ima v takem primeru zgolj dve možnosti: se sprijazni s ponudbo ali poišče drugo ponudbo. Masivno pisarniško pohištvo je tisto, ki daje uporabniku občutek čvrstosti in kakovosti. Izdelano je bodisi iz masivnega lesa ali drugih materialov. Poznamo primere kombinacij kovinskega ogrodja ter lesa, lesonita ali drugih materialov. Masivno pisarniško pohištvo je največkrat tudi tisto, za katerega je pripravljen kupec sprejeti višjo ceno. Zato je ob cenovno dostopni ponudbi večinoma razočaran ter bo v večini primerov po ogledu takšne ponudbe poiskal alternativno ponudbo. Cenovno dostopno pisarniško pohištvo je na drugi strani zanimivo za tiste, ki ga ne nameravajo uporabljati veliko dnevno, kateri želijo premostiti nastalo situacijo ali je kako drugače cenovno dostopna ponudba zanje sprejemljiva. Kljub ugodnosti in dostopnosti, je cenovno dostopno pisarniško pohištvo med seboj različno. Poleg tehničnih razlik igrajo veliko vlogo poprodajne storitve, plačilne ugodnosti ter razne druge lastnosti. Kupcem lahko dodatno težo pri odločitvi predstavljajo ponujena dostava, montaža, razne plačilne ugodnosti in druge podobne lastnosti. V takem primeru velja ponujene dodatne lastnosti ponudbe upoštevati, ko so osnovne lastnosti druge ponudbe primerljive. To je lahko povsem enako ali primerljivo pisarniško pohištvo, vendar druga ponudba ponuja prevoz, montažo ter razne druge ugodnosti. Nekaterim je taka ponudba ugodna tudi v primeru, ko je osnovna cena nekoliko višja. V primeru ponudbi dodanih storitev prevoza, montaže in drugih storitev, lahko prav tako govorimo o hkrati skromni ter bogati ponudbi. Osnovno načelo takšne izbire je upoštevanje vseh stroškov od izbire do postavitve pohištva v stanje uporabnosti.

Pisarniško pohištvo je zahtevno izbirati, saj se vsak ponudnik na trgu trudi za svoj čim boljši tržni delež in posledično poslovni uspeh.

www.harveynorman.si/pohistvo/pisarnisko-pohistvo

Izdelava fasade po vaših željah

Nevsakdanja opravila, kot je izdelava fasade, zahtevajo upoštevanje točno določenih pravil in postopkov. Izbira najdražjega ponudnika nam ne bo nujno prinesla najbolj kvalitetno izdelane fasade. Prav tako učinkovito delovanje fasadne obloge ni pogojeno z izbiro najdražjih vgradnih materialov. Samo ustrezna strokovna vgradnja nam bo ob izbiri pravih materialov prinesla najboljše rezultate.

Pri sami izdelavi fasade ne smemo pozabiti na vremenske vplive. Pametno se je izogibati vgradnji ob ekstremnih vremenskih pogojih, kot so neposredno osončenje, močan veter, dež in prenizke temperature. Zaradi zagotavljanja vezave vdelanih materialov in učinkovitega sušenja, moramo zagotoviti čimbolj enakomerne pogoje.

Zelo pomembna za izdelavo fasade je sama priprava podlage. Izbrati je potrebno primerno lepilo, predhodno pa moramo zagotoviti zadostno trdnost in vpojnost. Sanirati je potrebno vse podlage, ki ne omogočajo zadostne nosilnosti, so poškodovane, umazane ali vlažne. Na podlagi priložene tehnične dokumentacije izberemo ustrezno lepilo.

Vsa notranja dela, kot so izdelava notranjih ometov in estrihov, morajo biti zaključena pred izdelavo fasade. Prav tako morajo biti zaključena vsa dela na strehi. Izdelane morajo biti odtočne cevi, zaključne obrobe, žlebovi ter vgrajena vsa vrata in okna, zunanje vgradne omarice, inštalacije in priključki. Zaščititi moramo vse površine, ki ne bodo prekrite s fasadno barvo.

Ustrezna izdelava fasade je zagotovljena predvsem z izbiro pravega izvajalca del. Če ta upošteva navodila za vgradnjo materialov, se izognemo marsikateri težavi, ki lahko nastopi kasneje. Z izbiro našemu objektu najprimernejšega fasadnega sistema si lahko prihranimo ogromno stroškov. Pretirano varčevanje in izbira materialov vprašljive kvalitete nam lahko v prihodnosti povzroči veliko nevšečnosti in dodatnih nepotrebnih stroškov. Izberimo in se odločimo pametno in preudarno.

Toplotna črpalka, različne izvedbe

Toplotna črpalka lahko izrablja različen vir toplote.

Vir toplote toplotna črpalka jemlje iz zemlje, vir toplote je lahko zrak okolice ali podtalnica pod površjem. Investitor mora upoštevati predvsem razpoložljivost vira, ki ima dovolj velik temperaturni nivo. Glede izvedbe je najbolj enostavna toplotna črpalka, ki zajema vir energije v okoliškem zraku. Zmogljivost te izvedbe je odvisna od zunanje temperature. Zelo učinkovit je tak način v prehodnem obdobju, z nižanjem temperature se učinkovitost manjša. V mnogih primerih je takšna toplotna črpalka združena z drugim načinom ogrevanja ali pa kot samostojna v podnebno milejših okoljih. Napredek tudi omogoča, da se meja uporabnosti premika. Danes tako dobimo črpalke, ki učinkovito delujejo na nižjih temperaturah kot nekoč. Dobra referenca o primernosti je najpogostejša toplotna črpalka oziroma najpogostejša izvedba toplotne črpalke v naši bližnji okolici. Talna voda je vir toplote, s temperaturo med osem in deset stopinj Celzija. Za izvedbo je takšna toplotna črpalka najbolj zahtevna, dodatno je potrebno pridobiti koncesijo za izkoriščanje vodnega vira. Izvedba zahteva dve vrtini, ki sta med seboj odmaknjeni približno petindvajset metrov. Iz prve vrtine se črpa voda, v drugo pa se vrača ohlajena voda. Tretji način je toplotna črpalka po sistemu zemlja voda. Poznamo tri različne vrste kolektorjev ter direktni uparjalni sistem. Ploskovni zemeljski kolektor je položen v globino meter do dva globoko, površina zemljišča po katerem je speljan cevni razvod mora biti od ena in pol do trikrat večji kot ogrevalne površine hiše. Kompaktni kolektorji se vgrajujejo v stene kanalov globoke do tri metre ter v jarke v spiralah ali v jame v obliki kolektorskih košar. Vertikalni zemeljski kolektorji so zacevljene vrtine, globoke od dvajset do sto metrov. Prednost te izvedbe je v izredno majhni potrebni površini za izvedbo. Direktni uparjalni sistem je enostavnejši za vgradnjo, vendar zahtevnejši za uporabo.

Toplotna črpalka je način ogrevanja z uporabo naravnih virov.

www.merkur.si/ogrevanje-in-hlajenje/toplotne-crpalke