Hladilnik z zamrzovalnikom

Pri delu v kuhinji redno rokujemo z različnimi živili, ki jih običajno ne porabimo do konca. Varno jih moramo pospraviti, da jih lahko uporabimo še drugič. Ker so mnoga živila precej občutljiva predvsem na temperaturo, ima pomembno nalogo v praktično vsaki kuhinji hladilnik. Najbolje se bo obnesel hladilnik z zamrzovalnikom, ki ponuja še opcijo zamrzovanja. Tako lahko dosežemo še boljši učinek, če bi radi kakšna živila shranili za dlje časa ali pa hranili pri posebej nizki temperaturi. Takšna opcija je idealna za tiste, ki imajo pogosto opravka s kakšno obilnejšo ozimnico, saj teh živil ne moremo takoj porabiti, hladilnik z zamrzovalnikom pa na enem mestu ponuja dovolj prostora za trajno zamrzovanje in sprotno rabo teh živil. Splača se sicer premisliti tudi o drugih možnostih, predvsem o ločeni zamrzovalni skrinji, je pa hladilnik z zamrzovalnikom v mnogih primerih povsem samoumevna rešitev, ki se zelo dobro obnese tudi pri vsakdanji rabi.

hladilnik z zamrzovalnikom

Nujni hladilnik z zamrzovalnikom

V nekaterih primerih je takšna oprema pravzaprav kar nujna. Pomislimo recimo na tista živila, ki jih moramo tudi pri kratkotrajnem shranjevanju hraniti pri nizki temperaturi. Hladilnik z zamrzovalnikom je tako idealna izbira če želimo imeti ustrezen prostor za shranjevanje sladoleda ali zamrznjenih gotovih jedi, predvsem za razne mesne jedi. V takšnih primerih nimamo kakšne druge smiselne rešitve, hladilnik z zamrzovalnikom se izkaže za zelo praktično in vsestransko opcijo, ki pri dejanski uporabi zagotavlja popolno zadovoljstvo. Seveda bo nadalje navdušila široka ponudba na tem področju, na voljo imamo različne izdelke, ki predstavljajo različne odlike. Napreden hladilnik z zamrzovalnikom ima lahko različne dodatne funkcije, ki nam še bolj olajšajo delo v kuhinji. Morda je to že enostaven zaslon ali pa aparat za izdelavo ledenih kock, imajo pa sodobni hladilniki tudi zelo napredne pametne sisteme, ki lahko ponudijo še bistveno boljšo izkušnjo kot preprost hladilnik.

Svoj novi hladilnik z zamrzovalnikom poiščite v trgovinah Harvey Norman po vsej Sloveniji.

Pomivalni stroj so med seboj različni

Pomivalni stroj so med seboj zelo različni gospodinjski aparati. Zato pomivalni stroj ni tako enostaven nakup, kot se na prvi pogled zdi.

Cena določa kakovost

Kakovostna tehnika ima kakovosti primerno ceno, pomivalni stroj pri tem ni izjema. Med različnimi ponudbami bomo kakovost prepoznali po izdelavi, kakovosti košar, pršilnih vetrnic, izvedbi posodic za dodajanje sredstev za pomivanje, načina filtriranja, vrat in kakovosti drugih delov. Druga pomembna razlika je v porabi energije ter učinkovitosti sušenja. Hitro bomo tudi ugotovili, da obstajajo pomivalni stroj klasične velikosti ter ožji pomivalni stroj. V ožjih pomivalnih strojih lahko operemo do deset pogrinjkov, v pomivalnih strojih klasične velikosti pa dvanajst do šestnajst. Poleg tehničnih ali teoretičnih lastnosti, so pomembne praktične. Slednje izvemo zgolj, če izbrani pomivalni stroj ali primerljiv model preizkusimo v praksi. Prvo razliko bomo opazili v času pranja posode. Razlike med pranjem posameznih modelov lahko znašajo uro in več. Naslednja hitro opazna razlika je v glasnosti delovanja, pomivalni stroj se med seboj v tem pogledu bistveno razlikujejo.

Pomivalni stroj so med seboj zelo različni

Preizkus nam bo ponudil tudi oceno primernosti raznih drugih lastnosti, katere bomo kasneje z izbranim pomivalnim strojem uporabljali skozi leta. Na žalost vseh lastnosti tudi na praktičnem preizkusu ne moremo prepoznati. Ena takšnih lastnosti je kakovost poprodajnih storitev. Pri tej lastnosti se moramo zanesti na poštenost lastnikov, ki imajo z pomivalnimi stroji lahko zelo različne izkušnje. Želja čisto vsakega uporabnika je, da pomivalni stroj deluje čim dlje brez okvare. V primeru okvare, pa želimo imeti pomivalni stroj čim prej ponovno v uporabi. Uporabniki imajo z različnimi proizvajalci različne izkušnje, več dobrih ali slabih izkušenj pomeni večjo možnost enakih izkušenj v prihodnosti. Poleg tujih izkušenj, se lahko zanesemo tudi na lastne izkušnje z točno določenimi proizvajalci. Če ima ostala bela tehnika istega proizvajalca v praksi preizkušene dobre poprodajne storitve, lahko enako izkušnjo z veliko verjetnostjo pričakujemo tudi za pomivalni stroj istega proizvajalca.