Potujte s pomočjo GPS naprave

Dobra navigacija je ključnega pomena za potovanje brez stresa. Še posebej, če se odpravljate na daljšo pot, vam bo GPS navigacija prišla še kako prav. Tako vam ne bo treba iskati prave poti s pomočjo zemljevida, ampak boste med vožnjo zgolj sledili glasovnim ukazom. Prav tako pa takšna GPS navigacija za avto pride prav tudi na krajših poteh, saj se tako lahko na izlet ali poslovno srečanje odpeljete skorajda brez kakršnih koli posebnih priprav, predvsem pa bolj mirni. S pomočjo GPS naprave boste namreč želeno lokacijo zagotovo našli ter tako tudi uspešno in pravočasno prispeli na svoj cilj.

Read the rest of this entry »

Sklenitev avtomobilskega zavarovanja

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti je osnovno avtomobilsko zavarovanje, katerega mora skleniti vsak voznik oziroma lastnik vozila. Gre za zavarovanje, kjer zavarovalnica povrne škodo, ki je posledica uveljavljanja odškodninskih zahtevkov tretjih oseb na podlagi civilnega prava v določenih primerih. Zavarovalnica povrne škodo, če je pri uporabi ali posesti vozila, navedenega v zavarovalni polici, prišlo do uničenja ali poškodovanja stvari ter če je prišlo do smrti, telesne poškodbe ali prizadetega zdravja osebe. Če želite registrirati svoj avto, potem je avtomobilsko zavarovanje nujno za vas! V primeru, da boste vi tisti, ki boste tretji osebi s tem avtomobilom povzročili škodo, bo zavarovalnica tej osebi povrnila na podlagi sklenjenega zavarovanja avtomobilske odgovornosti.

Posebnost pri avtomobilskem zavarovanju je ta, da začetniki začnejo v 14.premijskem razredu in vsako leto brez škode napredujejo en razred nižje po lestvici, s tem pa posledično dobijo nižjo premijo. V primeru škode, torej škode, ki so jo povzročili, pa padejo kar tri razrede višje in s tem je posledično tudi bistveno višja premija. Zavarovanec se tako premakne 3 razrede višje za vsako posamezno škodo, vendar pa v letu dni lahko nazaduje za največ 12 razredov.

Če vas zanima informativni izračun avtomobilskega zavarovanja, vam toplo priporočamo, da kliknete na povezavo avtomobilsko zavarovanje izračun, kjer lahko preko spleta naredite informativni izračun zase. Na tej spletni strani lahko pobrskate tudi po pogostih vprašanjih ali pa pokličete na dano telefonsko številko, kjer vam bodo z veseljem svetovali tako o avtomobilskem zavarovanju kot tudi o dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju in varčevanju za mlade. Ne odlašajte več in poskrbite za zavarovanje tudi vi!

Pick up kabine in pick up oprema

Danes so vsem znani poltovornjaki ali kakor jim v pravijo v Ameriki, “pick up” tovornjaki. Zagotovo se ga spominjate po igralcu Chuck Norrisu in njegovem Teksaškem možu postave in njegove pick up-a. Ti tovornjaki imajo zadnji del namenjen prevažanju kakšnega tovora ali pa se ga predela v tovornjak, ki je namenjen za vleko vozil. Prav tako pa je možnost montaže pick up kabine. Pick up kabine služijo kot nekakšen dodaten del avtomobila, kjer lahko ljudje sedijo in se vozijo, saj je običajno pick up namenjen le dvema osebama, če pa se odločimo za montažo pick up kabine, pa se kapaciteta avtomobila poveča, in v avto se lahko pelje več oseb. Obstajajo tudi pick up kabine, ki so namenjene bivanju, ponudbo pa si oglejte tu. Take pridejo v poštev predvsem takrat, ko se odločamo za izlet na morje ali pa kam drugam in bi radi prespali, hkrati pa prihranili nekaj denarja, ko nebi spali v hotelih in podobno. Pick up kabine za bivanje so v večini primerov snemljive.

Pick up oprema

Pick up oprema je vbistvu oprema, ki nadgradi naš pick up in ga naredi za malenkost boljšega in vzdržljivejšega. Med pick up opremo sodi Hard Top ali trda streha, ki naredi vaše vozilo bolj delovno, tovorno, gasilsko ali pa počitniško. Fullbox ali športni trdi pokrov spremeni vaš pivk up v 4×4 športno, cestno ali terensko-puščavsko vozilo. Aluminijasti pokrov in rock ‘n’ lock ponujata hitro spremembo namena vašega pick up-a. Poleg zgoraj omenjenih obstaja še velik nabor pick up opreme, ki si jo lahko ogledate na spletu.