Adidas v zgodovinski perspektivi

Adidas je nemška korporacija, ki v svetu športa igra pomembno vlogo že od svoje ustanovitve dalje. Ali ste vedeli, da je Adidas lastnik 9,1 odstotka nemškega prvoligaša Bayern Munchen? To je eno izmed najbolj uspešnih moštev v nemškem nogometu. Poleg tega pa le malo ljudi ve, da je Adidas pred leti kupil tudi drugo veliko ime v svetu športa: Reebok. Adidas je danes največji proizvajalec športne opreme v Evropi, v svetu pa zaseda drugo mesto.

Podjetje Adidas je bilo ustanovljeno davnega leta 1948. Ime je sestavljenka in sicer iz Adolf Dassler, ki je bil tudi njen ustanovitelj. Dassler je bil pred ustanovitvijo zaposlen v tovarni, ki je proizvajala čevlje, njegova žena pa je bila zaposlena v pralnici. Prve čevlje je Dassler pričel proizvajati kar v kuhinji svoje matere že v letu 1924, kar kaže na to, da je že od samega začetka živel z idejo, ki jo je kasneje tudi razvil. Na olimpijskih igrah leta 1936, je Dasslerju uspelo prepričati temnopoltega šprinterja Jessija Owens, da je uporabil njegove superge za tek, kar se je izkazalo kot odlična marketinška poteza. Z njimi je osvojil kar 4 zlate medalje. Dasslerja je to lansiralo v sam vrh športne industrije tistega časa, tako da je pred pričetkom 2. svetovne vojne prodajal že po 200.000 parov letno.

Tako se je pričela zgodba enega izmed največji igralcev športnih artiklov. Danes je Adidas eno izmed najbolj prepoznavnih podjetij na področju športa in športnih izdelkov. Podjetje izdeluje vrhunsko športno opremo za nogomet, košarko, tenis, ragbi, gimnastiko, hokej in še bi lahko naštevali. Adidas zaupajo tako rekreativni kot tudi profesionalni športniki, saj ne gre za podjetje, ki posnema tehnologijo drugih, ampak ustvarjajo trende v razvoju, ki jim drugi komaj sledijo. Kdor je preizkusil vsaj en športni artikel, ki ga proizvaja podjetje Adidas se nikoli več ne želi vrniti h kakšni drugi izbiri.

Prodaja jih tudi tale spletna trgovina

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>