Adidas v svetu nogometa

Adidas je blagovna znamka, ki je tesno povezana z vsemi športi, še posebej blizu pa si je z nogometom. Tako blizu sta si, da sta že kar neločljiva. Vedno novi materiali in napredna tehnologija in tesno sodelovanje z velikimi zvezdniki v svetu nogometa, so tisto, kar daje najboljše rezultate. Adidas športni copati so funkcionalni, inovativni, pa tudi cenovno prilagodljivi. Nosijo jih praktično vsi, od najmlajših, ki se šele učijo prvih pravil v svetu nogometa, pa vse do vrhunskih nogometašev. V adidasu ima nogomet posebno mesto, saj so mu posebno pozornost namenili in se nanj osredotočili že leta 1949. Takrat se je začel poseben razvoj nogometnih čevljev, ki jih poznamo tudi pod imenom kopačke, tedaj pa so začeli sodelovati na vseh večjih prvenstvih v nogometu, ki so se v tistem času odvijala.

Prav adidas je bil uradni dobavitelj žoge na kar treh prvenstvih od 1970 leta. Adidas in kopački imajo v zgodovini posebno, svojevrstno zgodbo, ki se je razvijala po korakih. V letu 1929 so bile prve kopačke s čepi, ki so imele pomembne tri črte. Razvoj svojih karier so si z adidasom delili najboljši nogometači vseh časov, leta 1972 so izdelali posebej lahke kopačke za svetovnega nogometnega asa Franza Beckenbauerja. To so bile adidas kopačke, ki jih je nosil, dokler niso razpadle. Ob svetovnem prvenstvu v ZDA, leta 1994, so se pojavile kopačke »Predator«,na EURO 2000 pa »Predator Precision«, pri katerih je še posebej poudarjena natančnost in zanesljivost udarca. Na svetovnem prvenstvu 2002, nastopa »Predator Mania«. 2003 se pojavi »Predator Pulse«, ki optimalno porazdeli težo. 2006 se pojavi +F50 TUNIT. Messijeve kopačke. Ultralahek, 3D učinek, obstojen, optimalna stabilnost in oprijem s terenom in stik z žogo, stabilnost, udobje, optimalen nadzor žoge. Pred nekaj dnevi pa adidas predstavi popolno novost med kopačkami-nogometne copate Nitrocharge, ki ohranjajo energijo.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>