Okrasna tisa za domače površine

Okrasno drevje je lahko zelo atraktiven dodatek na domačih površinah. Ima različne funkcije, s katerimi se zelo lepo vključi v ambient. Seveda imamo tudi stanovalci v tem okolju posebne zahteve in želje, tako da se moramo vedno zelo premišljeno odločiti za postavitev rastlin, ki se bodo kar najbolje obnesle. Med priljubljenimi izbirami je tisa, ki bo prepričala ljubitelje elegantnih iglastih dreves.

V vsakem primeru ima tisa nekatere edinstvene prednosti, s katerimi upravičuje izbiro. Ne more vedno konkurirati vsem drugim okrasnim rastlinam, a lahko ponudi odlično izkušnjo za tiste, ki cenijo čudovit izgled in prav poseben vtis, ki ga naredi takšno okrasno drevo. Poleg tega imamo vedno na voljo kar pestro ponudbo, tise so lahko precej raznolike in z njimi opremljamo različne domače površine.

Tisa naredi prav poseben vtis

Elegantna okrasna drevesa lahko brez težav umestimo v praktično vsako okolje. Ni nujno, da je to prav tisa, je pa ta drevesna vrsta odličen primer za takšno uporabo. Gre namreč za zelo lepo oblikovano drevo, ki nima posebej košate oziroma obsežne krošnje. En izmed problemov okrasnega rastlinja je pogosto to, da rastline težko krotimo in je z njimi veliko dela, medtem ko tisa ne bo zahtevala posebne pozornosti.

Vseeno pa naredi zelo lep vtis, še posebej ob moderno oblikovanih stanovanjskih hišah. Ima nekakšen prestižen učinek, ki se lepo poda k stilu hiše, pa tudi sama po sebi je tisa atraktivna na pogled.

okrasna tisa

Tisa za domač ambient

Verjetno ne ciljamo le na lep vizualni učinek, ki je sicer najbolj opazna kvalitetna okrasnega rastlinja. Če želimo hkrati ustvariti prijeten in domač ambient, v katerem se bomo sproščali in uživali, je tisa gotovo prava izbira. Naredimo lahko pravi mali gozdič ali pa na vrtne površine postavimo le posamezna drevesa. Nudila bodo nekaj sence in prijeno zeleno okolico, ki takoj dvigne kakovost bivanja stanovalcev.

Dodatno zavarovanje Triglav je v obdobju virusov nujno potrebno

Potrebno se je zavedati, da so stroški zdravstvenih storitev lahko enormni, zato je potrebno še pravočasno poskrbeti za obvezno in dodatno zavarovanje. Medtem ko za obvezno zavarovanje poskrbi naš delodajalec, pa moramo dodatno zavarovanje skleniti pri eni od zavarovalnic. Eno od teh je tudi dodatno zavarovanje Triglav, s katerim bodo nepredvideni obiski pri zdravniku zagotovo brezskrbnejši.

V obdobju epidemije s koronavirusom je dodatno zavarovanje Triglav toliko bolj pomembno, saj se lahko zaradi težkega razvoja bolezni zdravimo v bolnišnici tudi po več tednov. Če dodanega zavarovanja ne bi imeli sklenjenega, nas bi takšno zdravljenje stalo ogromno denarja in mnogi si tega niti ne bi mogli privoščiti.

 

Kakšna je cena dodatnega zavarovanja Triglav?

Tisti, ki redko obiskujete svojega zdravnika se verjetno sprašujete, ali se dodatno zavarovanje Triglav splača. Povsem logično je, da so zaradi tega vaši mesečni stroški večji, vendar je vplačana premija bistveno manjša od cene zdravstvenih storitev, ki ste jih koristili v vsem svojem življenju. Zavedati se moramo, da premijo dodatnega zavarovanja Triglav plačujemo tudi za kasnejše obdobje starosti, ko so zdravstvene težave običajno pogostejše.

 

Ko je govora o ceni dodatnega zavarovanja Triglav, je pomembno vedeti, da je za vse prebivalce enaka in se med posameznimi zavarovalnicami razlikuje minimalno. Pomembno je le, da ga sklenemo pravočasno, saj se nam premija za dodatno zavarovanje Triglav dvigne za vsako leto, ko nismo zavarovani. Ob sklenitvi dodatnega zavarovanja Triglav pa ste deležni nekaterih ugodnosti v obliki bonov in drugih paketnih popustov.

triglav zavarovanje

 

Sklenitev dodatnega zavarovanja Triglav je hitra in preprosta

V obdobju interneta je tudi sklenitev dodatnega zavarovanja izjemno preprosta in hitra. Zato, da sklenete dodatno zavarovanje Triglav, ne potrebujete obiskovati poslovalnic, ampak lahko vse storite kar iz domačega naslonjača. Na ustreznih povezavah, ki ponujajo tovrstno zavarovanje izpolnite spletni obrazec, za kar boste potrebovali le osebne podatke, matično številko in številko kartice zdravstvenega zavarovanja.

Ob oddaji obrazca prejmete na elektronski naslov potrdilo o sklenitvi dodatnega zavarovanja Triglav, nekaj dni zatem pa še originalno zavarovalno polico. Ob menjavi zavarovalnic velja nekoliko več pozornosti nameniti 3 mesečnemu odpovednemu roku in dejstvu, da lahko menjavo opravite šele po 12 mesecih od sklenitve.

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvirno, drugačno in predvsem personalizirano darilo!

Potrebujete idejo za darilo? Dobri predlogi so vedno dobrodošli, zato si tegale zapomnite, tudi če trenutno ne načrtujete kakšnega presenečenja. Na voljo so namreč domiselna personalizirana darila, ki bodo navdušila vsakega obdarovanca.

To so profesionalno izdelane slike, ki jih natisnemo na slikarsko platno! S tem prikličemo v realnost spomine, ki smo jih ujeli na film oziroma spominsko kartico, v tej obliki pa bodo gotovo veliko bolje izgledali.

Tisk na platno ponuja neštete priložnosti za oblikovanje izvirnih daril

Umetnost ne postavlja omejitev, privoščimo si lahko vse, kar vodi do dobrega končnega učinka. To velja tudi za tisk na platno, kar ponuja memory-canvas.si. Tu imamo na voljo zelo domiselne možnosti za pripravo slikovitih slikarskih platen, ki prikazujejo vaše priljubljene motive. Pri tisku smo neomejeni, na platno je možno natisniti vsako fotografijo, pa tudi kakšne druge motive, ki nam jih ponuja domišljija.

Tako bomo pripravili personalizirana darila, lahko pa tudi kakšne druge izdelke, ki služijo za domiselno dekoracijo. Takšna oprema je vedno zelo dobrodošla, saj je drugačna in atraktivna, po navadi platen ne srečujemo v stanovanjih, tudi če so na stenah kakšni dekorativni dodatki. Poleg tega ima tisk na platno še večji potencial s tem, da ponuja povsem prilagodljive možnosti oblikovanja končnega izdelka.

S profesionalnimi storitvami, ki jih ponuja Memory Canvas, imamo na dosegu roke izvrstna darila, s katerimi bomo gotovo navdušili. Ne glede na situacijo je vedno možno pripraviti atraktivna darila, sploh če imamo nekaj domišljije.

Dodatna prednost je ta, da je tisk na platno dokaj enostaven in posledično poceni. Gre za tehniko digitalnega tiska, ki na platno nanese podrobno natisnjen motiv.

Z vodoodporno barvo dosežemo trajen rezultat, ki je odličen kot darilo in kot dekoracija. Na ujete spomine torej nikakor ne bomo pozabili, saj se bomo z veseljem spominjali dogodkov, ki jih v utrinkih ponujajo fotografije na stenah.

Na ta način lahko pripravimo raznovrstno dekoracijo. Lahko se seveda odločimo tudi za kakšne abstraktne motive, saj je tisk na platno povsem prilagodljiv. A običajno se odločimo za kakšne fotografije, ki ujemajo nepozabne trenutke.

Kakšna fotografija na platnu najbolje izpade?

Pravzaprav je pogosta težava ta, da se je kar težko odločiti za fotografijo, ki bi jo pripravili na ta način. Vsaka fotografija na platnu lahko dobro izpade, a gotovo ciljamo na kar najboljši učinek, poleg tega pač ne moremo naročiti sto izdelkov ali več, da bi lahko na ta način pripravili vse svoje najboljše fotografije.

Omejiti se moramo na izbor, ki bo najbolj primeren za tisk na platno.

Pogosto so to poročne fotografije, ki se izvrstno obnesejo v tej obliki. Dodatna prednost je ta, da so poročne fotografije na platnu odlično darilo za mladoporočenca. Zelo domiselno presenečenje, na katerega zakonca gotovo ne bosta pozabila, slika bo še desetletja spominjala na njun najlepši dan.

Poleg tega imamo pri poročnem obredu običajno profesionalnega fotografa ali pa fotografiranje opravimo že prej, tako da bomo gotovo imeli izbor zelo posrečenih fotografij, med katerimi se odločimo za pravo.

print slike na platnu

Lahko pa fotografija na platnu prikazuje tudi kakšne druge spomine. Nenazadnje imamo v življenju še kar nekaj pomembnih dogodkov, ki se jih želimo spominjati na ta način. Predvsem so to mejniki v življenju otroka, lahko pa tudi kakšne družinske fotografije, spomini na hišne ljubljenčke, morda pa celo kakšen utrinek z dopusta ali kar kakšna lepa fotografija narave.

Vse to je lahko dobra fotografija na platnu, saj imamo proste roke pri naročilu takšnega izdelka. Poskrbeti moramo le za to, da je digitalna fotografija v primerni obliki in ločljivosti glede na zahteve pri izdelavi. Večje platno zahteva višjo ločljivost fotografije, da dobimo lep izdelek.

Seveda pa sodobni fotoaparati ponujajo izredno kvalitetne slike, tako da s tem verjetno ne bo težav.

Kaj upoštevati pri pripravi fotografije na platnu?

Veliko dela bo torej že z izbiro pravega utrinka, ki ga želimo prenesti na platno. Nato se moramo prepričati, da je fotografija tehnično ustrezna glede na zahteve pri tisku.

Pozorni smo na nekatere posebne omejitve, upoštevati moramo recimo to, da se platno napne na lesen podokvir, zato obstaja možnost, da se bodo robovi fotografije raztegnili čez rob okvira.

Da bi zadostili vsem zahtevam in se uspešno izognili morebitnim nesporazumom, moramo za izvedbo takšnega projekta izbrati ustreznega izvajalca. Profesionalni ponudniki namreč ne opravljajo le tiska, temveč se bodo prepričali, da bodo fotografije na platnu res dobro izpadle.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=zVnMMWnApo4

Prav tako bodo znali že vnaprej predstaviti morebitne omejitve in razjasniti točne zahteve pri oddaji fotografij. Tako bodo fotografije za darilo res zelo posrečene, pripravimo pa lahko tudi atraktivno dekoracijo in druge domiselne izdelke.

Fotografije na platnu lahko naročimo kar preko spleta

Najbolj elegantna bo izdelava takšnih izdelkov pri strokovnjakih, ki ponujajo takšne storitve. Ti so dosegljivi kar preko spleta, kar je običajno najbolj enostavna in najcenejša rešitev. Seveda ne gledamo le na ceno, a vsekakor lahko izkoristimo dobre ponudbe spletnih ponudnikov.

Če lahko fotografijo pred tiskom ustrezno pripravimo, ne bomo sprejemali kakšnih večjih tveganj, še posebej če izvajalec motive pred tiskom tudi sam pregleda. Tako bo natis fotografije na platnu brezhiben, končni izdelek pa naravnost navdušujoč.

foto platno

Celoten postopek je povsem enostaven in hiter, tako da lahko pripravimo posrečena darila in druge izdelke kar iz udobja domačega naslanjača. Kljub temu, da poslujemo na daljavo preko enostavnega spletnega vmesnika, imamo možnost prilagoditve končne fotografije na platnu.

Odločamo se med različnimi izvedbami in izkoristimo vse tiste odlike, ki jih ima slikarsko platno pri prikazovanju takšnih motivov. Tako pripravimo res prepričljive končne izdelke, ki so povsem primerni za darilo. Tisk ima pomembno nalogo, ni pa edini faktor pri pripravi fotografije na platnu, zato je še posebej pomembno, da izberemo izvajalca s celovito ponudbo.