Digitalni marketing, sodobna trgovina

Digitalni marketing je sodobna trgovina.

Digitalni marketing je dodobra spremenil običaje in navade potrošnikov. Za nakup blaga mu ni več potrebno oditi v klasično trgovino, ampak blago lahko kupi preko spleta. Nakup preko spleta se lahko z uporabo ustrezne tehnologije izvede kjerkoli in v mnogih primerih kadarkoli. Naročeno blago kupec nato prejme po pošti na izbrani naslov dostave. Digitalni marketing zato s pridom uporabljajo vsi, ki jim je tak način dobave blaga najugodnejši, najhitrejši ali kako drugače boljši kot klasičen nakup v trgovini. Ugodnost nakupa preko spleta je omogočena zaradi zmanjšanja stroškov poslovanja, kupec pred nakupom lahko tudi na enostaven način izbere najboljšo ponudbo. Skrajšanje časa dobave digitalni marketing ponuja zaradi poenostavitve postopka dobave blaga. Odločitev za spletni nakup zaradi krajšega časa dobave je pogosta pri kupcih, ki iščejo specifično blago. To je blago, ki ga v klasičnih trgovinah ni ali ni na zalogi. Druge ugodnosti digitalni marketing ponuja spletnim kupcem z raznimi prodajnimi akcijami ali drugimi ugodnostmi nakupa. Tak primer je znižanje cene blaga, znižanje cene dostave, brezplačna dostava ali kakšna podobna ugodnost. Trgovcu digitalni marketing prav tako ponuja številne prednosti v primerjavi s klasičnim trženjem. Trženje je poenostavljeno, lahko ga izvaja z bistveno manj stroški in tržnimi aktivnostmi. Digitalna oblika poslovanja nudi tudi več možnosti za dober pregled nad aktivnostmi, nudi dobro osnovno za hitro analizo ter po potrebi hitro ukrepanje in uvajanje novosti ali popravkov v procesu trženja. Dejanska hitrost in učinkovitost sprememb je sicer odvisna predvsem od načina urejenosti delovanja samega trženja. Pri spletnem trženju manjši količin je lahko dovolj ena oseba, ki lahko spremembe hitro, enostavno in učinkovito izvede. Z večanjem števila prodajnih artiklov ena oseba ni več dovolj, zato je temu primerno učinkovitost izvajanja sprememb odvisna od več oseb. Pri večjih količinah prodajnih artiklov mora zato digitalni marketing poseči po številnih spremembah.

Digitalni marketing je trženje prihodnosti.

https://www.red-orbit.si/blog/digitalni-marketing/

Stojalo za kolo. Da bo le-to na varnem

Nekaj primerov kje in kdaj je potreba po stojalih za kolo obvezna. Nekje so stojala za kolo dobrodošla, zopet drugod malo manj. Poglejmo si torej nekaj primerov.

Se pripeljete s kolesom v službo in opazite, da so vsa stojala zasedena. Pa niti ne s strani vaših kolegov, temveč s strani mimoidočih ljudi. V takšnih primerih nas zagotovo pograbi jeza in kolo odnesemo v notranjost. Stojalo za kolo je lahko hitro zapolnjeno, zato to predstavlja problem številka ena vseh kolesarjev v mestu. Da pa kolo pustimo kar tako na neoznačenem mestu, je pa preveč tvegano. Že tako se veliko koles dnevno ukrade, zakaj bi še dodatno ogrožali naše kolo. Zato raje kolo pospravimo na varno.

Mestno središče Ljubljana se je zelo spremenilo in izboljšalo. Namreč na vsakem koraku lahko opazimo stojalo za kolo. Ne samo eno, ampak ogromno stojal. S projektom bicikelj, je Ljubljana postala pametno in mobilno mesto. Kolesarjenje pa atraktivno in zabavno za vse njene prebivalce. Predvsem za študente in turiste. Ker pa je stojal ogromno, je kolesarjenje od točke a v točko b zelo preprosto in zabavno. Kolo pustimo na drugem koncu mesta, kjer je že rezervirano stojalo za kolo. Samo prosto mora biti.

Vsi, ki radi kolesarite je velikokrat izziv, kako lahko doma pred hišo oziroma stanovanjem varno pustimo kolo. Najprej se sprašujemo ali je kakšno stojalo za kolo, ki bo omogočilo fiksno pozicijo našemu kolesu. Velikokrat opazimo, da je naše kolo kar na tleh. To se lahko zgodi zaradi vetra, lahko se samo premakne in podobno. Zato je stojalo za kolo vedno dobrodošlo.

Anksioznost so pogoste psihiatrične motnje

Anksioznost napačno sprožen ali delujoč obrambni mehanizem človeka.

Ljudje anksioznost bolje razumemo, če jo opišemo z izrazi kot so namišljena bojazen ali namišljen strah. Strah človeka je sprožen obrambni mehanizem, ki varuje pred poškodbami ali v skrajnem primeru smrtjo. Dokler obstajajo utemeljeni razlogi težav ni, četudi včasih ljudje postavljamo visoko mejo varnosti. Problem je, ko pravih razlogov dejansko ni. V takem primeru je prisotna anksioznost, ki se od primera do primera loči po izraženosti, trajanju ter vzroku. Najpogostejše anksioznostne motnje so: generalizirana anksioznost, panična motnja ter socialna fobija. Generalizirana anksioznost je praktično stalno prisotna napetost, zaskrbljenost ali tesnoba. Osebe so vedno pretirano prestrašeni ter v skrbeh za svojo službo, družino, otroke ali druge osebe. Panični motnji bi lahko rekli nenadna generalizirana anksioznost, ki se pojavi brez opozorila ter traja le nekaj minut. Vzroki za panično motnjo so različne situacije v katerih se znajde bolnik. Prepoznamo jo kot izrazit strah pred smrtjo, spremljajo jo omotice, vrtoglavost, potenje, bolečine v prsih ter razni drugi znaki. Posebna težava panične motnje je v strahu pred njenim nenadnim pojavom, zato se mnogi bolniki s to izkušnjo izogibajo pojavljanju v javnosti oziroma na povsem običajnih javnih mestih, kot so trgovine, nakupovalni centri ter druga podobna javna mesta. Socialna fobija je podoben pretiran strah pred drugimi osebami. Najpogosteje jo prepoznamo kot strah pred javnim nastopanjem, pojavljanje v povsem običajnih javnih mestih. Socialna fobija ima lahko hude posledice za osebo, saj je nesposobna opravljanja del, ki zahtevajo veliko stika z javnostjo. Pogoste so tudi specifične fobije, ki so strahovi pred določeno situacijo ali objektom. To so lahko strahovi pred letenjem, strahovi pred določenimi živali, strahovi pred vremenskimi pojavi ter druge specifične fobije. Anksioznost je težava, ki zahteva strokovno obravnavo.

Anksioznost v večini primerov lahko prepozna zdravnik, zdravljenje poteka z različnimi zdravili, z psihoterapijo ali v kombinaciji zdravil ter psihoterapije.

Več informacij lahko preberete na info portalu Vzajemne.

Čevlji, racionalen prestiž

Čevlji se med seboj ločijo glede na kakovost materialov in izdelave ponudbe.

Večina ljudi ima izkušnje s kvalitetnimi čevlji, ki so bili v uporabi zelo dolgo ker so kakovost izdelave in druge lastnosti to omogočale. Največkrat je bil temu primeren cenovni razred obutve. Hkrati pa imamo tudi obratne izkušnje z čevlji, ki so trajali bistveno krajši čas. V večini primerov je bila tudi cena temu primerno dostopna. Investirati v dražje čevlje je vedno dilema, predvsem za tiste, ki želijo dober kompromis med ceno in kakovostjo. Za druge takih dilem ni, saj so zanje dražji čevlji pravilo izbire. Cenijo svoje zdravje, ter se zavedajo osnov gibanja oziroma čisto vsakega koraka. Hoja bistveno bolj obremenjuje stopala, kot obremenjujemo roke. Na stopala pritiskamo z vso telesno težo ter povzročamo temu primerne obremenitve. Roke malokrat obremenjujemo z enako težo, manj pogosto tudi obremenjujemo celo površino rok. Obremenitev stopal s težo telesa je zgolj ena izmed obremenitev. Na gibanje, trenje, temperature okolja, telesno temperaturo ter drugih obremenitev, se stopalo ustrezno odzove. Najbolj obremenitve razumemo v ekstremnih razmerah poleti, ko čevlje sezujemo. V naslednjem trenutku začutimo olajšanje in prijeten občutek. Čisto drugače je z občutki pozimi. Ob nizkih temperaturah želimo občutek optimalne temperature stopal. Občutek mraza najprej občutimo na stopalih in rokah, saj na ta način deluje človeški obrambni sistem. Zato morajo ob nizkih temperaturah čevlji prevzeti del varovanja pred občutkom mraza ali v ekstremnih razmerah pred ozeblinami. Na podlagi teh ugotovitev so za nekatere kupce edini primerni dražji čevlji oziroma namenski čevlji priznanih blagovnih znamk. Prestižna cena je za takšne kupce sprejemljiva, za druge previsoka. Vendar izgleda visoka cena nekaj čisto drugega, če jo razdelimo na predvidene mesece uporabe. V vsakem primeru je koristno, da obutev izbira z vsaj kančkom razmišljanja o dobrih ali manj dobrih lastnostih za naše zdravje.

Kvalitetni čevlji so pogoj za dobro počutje.

Estetika ima vedno večji pomen

Estetika ima vedno večji pomen, zunanja lepota prinaša številne prednosti.

Pojem estetika je širok, sega od filozofske discipline do področja estetskih terapij. Zunanja podoba je bila vedno ocenjevana, na podlagi prvega vtisa so se in se podajajo ocene. Te vplivajo na prihodnost bolj, kot bi si na prvi pogled mislili. Problem je predvsem v zaznavanju ter ne zavedanju pomembnosti kriterijev. Hkrati pa je estetika zelo individualno področje. To najbolj opazimo med vrstniki, ki jih združuje starost, poklic ali kakšne druge značilnosti. Razlike so tudi med spoloma, čeprav se danes razmerje zelo spreminja. Mnoge raziskave ugotavljajo, da se ženske večkrat na dan pogledajo v ogledalo. Glede na osebe mnoge moškega spola v javnosti, postaja estetika tudi moška domena. Del področja obstaja še vedno večinoma domena žensk, saj so bila, so in najverjetneje bodo ličila večinoma domena žensk. Nič pa ni zagotovo, saj iz zgodovine poznamo tudi ličenje moških iz različnih razlogov. Kot današnji trendi kažejo, bodo ličila ostala domena žensk. Moški se na drugi strani vedno bolj poslužujejo raznih načinov za ohranjanje želenega videza in izgleda. O povečani skrbi moških za izgled zgovorno priča tudi ponudba kozmetike na prodajnih policah. Včasih je bil moški oddelek proti ženskemu praktično komaj opazen, danes je razmerje bistveno drugače. Večanje ponudbe je sicer del strategije kozmetične industrije, ki temelji na ekonomiji obsega. Gre za pristop, ki z majhnimi spremembami osnove ustvarja več možnosti za dobiček ob manjših stroških. Tako je področje moška estetika v kozmetiki danes preplavljeno z najrazličnejšimi izdelki. Ponudba se širi v vertikalni in horizontalni smeri. Zato postaja področje moška estetika tudi vedno bolj zapleteno in zahtevna izbira. Vendar je mogoče tudi z nekaj zelo enostavnimi ukrepi odpraviti zmedo ter izbrati načelno in dobro. Zavedati se je predvsem potrebno dejstva, da ima dobro vedno in povsod svojo ceno.

Estetika je od nekdaj pomembno področje.

Bazeni za poletno uživanje Rogle

Bazeni omogočajo, da postane pohorska planota Rogla več kot odlična alternativa klasičnim počitnicam na morju.

Dodatno so na voljo bazeni, ki jih ponujajo terme Zreče v bližini. Gorska narava in podnebje sta dva dejavnika, ki ju mnogih na poletnih počitnicah ob morju najbolj pogrešajo. Ob morju je vročina, pripeka, pogosto tudi nepopisna gneča na plažah. Gorski zrak na planoti Rogla je čisto drugačna izkušnja. Obiskovalce pričakujejo prijetne poletne temperature okrog dvajset stopinj Celzija ter svež gorski zrak. Zrak na Rogli je izjemne kakovosti, zato je znan zdravilni dejavnik. Koristi čisti vsakemu človeku, najbolj pa koristi bolnikom s težavami dihal in pljučnimi boleznimi. Primeren je za zdravljenje astem, alergijskih stanj ter stanja po prebolelih pljučnicah ter raznih drugih boleznih. Bazeni na Rogli ter v bližnjih termah Zrečah so idealna dopolnitev učinkov kakovostnega gorskega zraka na pohorski planoti. Prednost nudijo bazeni na Rogli ali v Zrečah tudi zaradi dobre povezave ter bistveno manjše gneče na cesti. Poletne destinacije na morju so razlog za gneče na cestah, ki vodijo do njih. Klasične gneče na poti do obmorskih letovišč ima čisto preprost vzrok. Cest je zgolj nekaj, letovišč in izhodišč pa na kratko nešteto. Zato se iz raznih krajev regije na nekaj cest zgrne veliko število potnikov, ki želijo vsak na svoj košček obale. Namesto plavanja v morju, pa morajo ure in ure preživeti v koloni. Bazeni na Rogli in v termah Zreče nudijo čisto drugačno izkušnjo. Namesto čakanja v koloni, plavamo v termalni vodi zreških toplic ali v bazenu na Rogli. Mnoga izhodišča potovanj na Roglo ali v Zreče iz tudi nudijo soočenje z kolono na cesti na nasprotnem voznem pasu, medtem kot poteka potovanje na pohorsko planoto ali njeno obrobje brez zastojev. Bazeni v Zrečah se odlikujejo z termalno vodo, z vsebnostjo magnezija, kalcija, hidrogenkarbonata ter izbrano temperaturo. Na izviru voda doseže preko štiriintrideset stopinj Celzija, z namenom ciljnih zdravju koristnih terapij pa se temperatura bodisi zniža ali zviša. Bazeni term Zreče so koristni za tako baleno rehabilitacije pri poškodbah in obolenjih gibal, obolenjih perifernega živčevja, po operacijah na velikih sklepih okončin, hrbteničnih obolenjih in operacijah, športnih poškodbah in rekonstruktivnih operativnih posegih na gibalih, degenerativnih in vnetnih obolenjih gibal, obolenjih perifernega živčevje ter ginekoloških in onkoloških operativnih posegih. Brez dvoma pa koristijo pa tudi povsem zdravemu človeku, toliko bolj ob kombiniranju z rekreacijskimi in drugimi aktivnostmi ter storitvami wellness centra. Termalni bazeni so lahko edini zdravilni dejavniki, lahko pa so združeni z pohorsko šoto ter vulkanskim blatom. Pohorska šota je nastajala dolga stoletja v ekološko neoporečnih srednjegorskih pohorskih močvirjih. Koristi pri terapijah gibalnega sistema ter pri raznih boleznih. Vulkansko blato učinkuje z dovajanjem in zadrževanjem toplote na izbranih mestih. Najbolj koristi za predele hrbtenice, kolen, kolkov ter povsod, kjer koristi toplotna terapija. Bazeni so zato lahko dopolnitev bolj ali manj aktivnega poletnega dopusta. Na manj aktiven dopust prisegajo tisti, ki želijo prosti čas izkoristi v sprostitvene ali regenerativne namene. V tem primeru so bazeni združeni z osebno ali posebno izbiro prehrano, individualen ali voden ogled kulturnih in naravnih znamenitosti v okolici ter raznimi drugimi možnosti. Prehrana je pomemben dejavnik sproščanja in regeneracije. Zdraviliško športno rekreacijski center pomeni, da imajo gostje zelo zahtevne in posebne jedilnike. Kuharski mojstri bodo zato brez dvoma ustregli vsaki bodisi osebni, kot tudi posebni zahtevi. Osebna zahteva se lahko nanaša na čisto individualno željo ali pa željo po izkušnji bodisi lokalne kuhinje ali kakršne koli druge izbrane kuhinje. Posebne zahteve se nanašajo na doseganje posebnih terapevtskih ali drugih zdravju koristnih pristopov. Mnogim so bazeni zgolj dopolnilo raznih zdravju koristnih zahtev. Poletne počitnice v toplicah ali na gorski planoti so lahko izbrane z namenom znižanja telesne teže, izboljšanje kondicijske pripravljenosti, nadgradnje gibalnih in drugih fizičnih sposobnosti ter z raznimi drugimi podobnimi nameni. Poletni čas je sicer na splošno namenjen uživanju, lahko pa je prijetno s koristno tudi namenjen izboljšanju kakovosti življenja. V času bivanja nam kuharski mojstri lahko pripravijo uvod v nov, zdrav način prehranjevanja. Teden dni ali dva tedna je dovolj, da osvojimo rutino zdravega prehranjevanja in izbiranja osnovnih sestavin zdravih obrokov. To rutino prehranjevanja in izbiranja sestavin velja osvojiti tudi aktivnim obiskovalcem, ki bodo izkoristili vse možnosti za športne in druge aktivnosti v okolici term. Kolesarjenje, tek, pohodništvo, golf, skupinski športi ter razne druge aktivnosti, kot so izleti, raziskovanje kulturnih in naravnih spomenikov, bodo aktivni obiskovalci s pridom izkoristili. Termalni bazeni ji bodo ob koncu aktivnosti osvežili ter učinkovito regenerirali za aktivnosti naslednjega dne. Narava je človeku v okolici term omogočala naselitev in življenje že v časovno zelo oddaljenih obdobjih zgodovini, bogata pa je tudi vsa novejša zgodovina do današnjih dni. Naravnih in kulturnih znamenitosti v oklici ne manjka, mogoče si jih je ogledati ter jih doživeti tudi skupaj z izvajanjem izbrane športne ali rekreacijske aktivnosti. To so lahko kolesarjenje, tek, pohodništvo ter druge aktivnost. Kolesarske in pohodniške poti so speljane tako, da naravne in kulturne znamenitosti praktično ni mogoče zgrešiti. Med najbolj znane znamenitosti v okolici sodijo arheološko najdišče in romarska pot Brinjeva gora, Žička kartuzija, staro mestno jedro Slovenskih konjic, Konjiški grad, vinska klet Zlati grič ter številne druge naravne znamenitosti na obronkih Pohorja. Na Pohorski planoti je dodano moč občudovati največje visoko barje v Sloveniji, se sprehoditi skozi pragozd ob vzponu na Osankarico, si pobliže ogledati največje ležečo strnjeno vas v Sloveniji, zavarovano več kot osem tisoč let staro Črno jezero ter številne druge naravne in kulturne znamenitosti pohorske planote.

Bazeni gorskega zdravilišča Rogla in v termah Zreče so dobrodošla sprememba klasičnih poletnih počitnic.

https://www.rogla.eu/si/