Bad Hofgastein, turizem z odliko

Bad Hofgastein je eden treh krajev, ki jih dolina Gastein nudi obiskovalcem.

V dolini Gastein je od prometnic odmaknjen košček sveta, ki nudi turistom posebna doživetja. Sredi tega odmaknjenega koščka sveta se nahaja Bad Hofgastein, Dorfgastein se nahaja nižje, Bad Gastein pa najvišje od vseh. Trije zaselki so vsak svoja zgodba, vendar so med seboj povezani. Bad Gastein je najbolj znan, saj je znan po svojih izjemnih danostih za zdraviliški turizem. Leži na nadmorski višini tisoč dva metra. Bad Hofgastein je nižje ležeče nekdanje trgovsko središče, nahaja se na nadmorski višini osemsto šestdeset metrov. V njem se najde številne nove turistične objekte, kot so hoteli in penzioni. Zelo priljubljen je termalni in smučarski turizem. Tako Bad Hofgastein nudi odlično ponudbo v zimskem času za zelo različne zahteve. Večina bo verjetno zavila na smučišča, kdor hoče uživati v termalnem turizmu ima tu veliko odličnih ponudb. V ostalih letnih časih Bad Hofgastein nudi možnosti za obisk pohodniško in kolesarsko naravnanih turistov. Ciljev in izletniških poti je več kot dovolj, da bo vsak naše zase najboljše. Tako manj zahtevni, kot tisti bolj zahtevni. Maj zahtevnim bo zanimiv že Bad Hofgastein sam ter bližnja okolica. Bolj zahtevni pa se bodo podali na številne bolj oddaljene utre . Smučanje je poslastica za zimski čas, na svoj račun pa pridejo tudi ljubitelji teka na smučeh. V dolini jim je na voljo petinštirideset kilometrov prog, med seboj so povezane preko dolinske proge. Proge so med seboj dovolj različne, da bodo na svoj račun prišli tako začetniki kot tudi najbolj zahtevni. Tako so na voljo dolge proge, kot proge na višje ležečih področjih. Poleg prog so na voljo tudi čudoviti razgledi na okolico, kot nalašč za tiste, ki radi pri teku na smučeh tudi uživajo v razgledih.

Bad Hofgastein je garancija za prijetno zimsko in letno počitniško izkušnjo.

http://www.skifun.si/avstrija/bad-hofgastein/

Kako poteka delo detektiva v Ameriki

Detektive boste običajno našli v detektivskih agencijah po svetu. Detektivska agencija je ustanova v kateri običajno delajo detektivi. Seveda pa so lahko le-ti zaposleni lahko tudi, kot posamezniki. Pred kratkim sem bral odličen članek na eni izmed angleških spletnih strani, ki je govoril o detektivu na oddelku za umore v Los Angelesu. Njegov delavnik se začne ob 9. uri zjutraj, trajal pa naj bi do 17. ure popoldan, čeprav se ta velikokrat podaljša zaradi okoliščin. V službi se dobijo že malce prej, da z ekipo predelajo vse tekoče primer in tiste, ki so se zgodili čez noč, ko niso bili v službi.

Glede na to, da je bil opisani detektiv eden izmed glavnih, svoje delo tudi delektira različnim ekipam. Nato pa sledi šok, oz. tam nekaj povsem običajnega… Zgodi se umor. Ko je nekdo umorjen, se detektiv in njegova ekipa odpravijo na kraj zločina. Tam opravljajo vse od ogleda kraja zločina, intervjuvajo priče. Po njegovih besedah je vsak dan v njegovi službi dober. Veseli ga predvsem to, ko opazuje detektive pod njim, kako po delčkih sestavljanke sčasoma sestavijo celoto in rešijo primer.

Dopadel se mi je predvsem tudi pregovor »da so detektivi povezava med živimi in mrtvimi na tem svetu, in da govorijo namesto mrtvih«.

Omenjena oseba je bila na detektivskem oddelku zaposlena od leta 1993, največja sprememba, ki pa se mu je zgodila med delom pa je ta, da je tehnologija neznansko napredovala. Že s samim raziskovanjem človeške DNK lahko razrešijo marsikateri primer, kar v preteklosti ni bilo mogoče. Kaj več pa v katerem drugem članku.

Nuwara Eliya, gorski raj

Nuwara Eliya je gorski raj sredi tropskega otoka.

Zaradi Evropejcem bolj prijaznega podnebja je Nuwara Eliya kmalu postala priljubljeno gorsko letovišče . Do njega se že dolgo časa ni treba mučiti peš, saj je iz prestolnice Colombo oziroma mesta Kandy speljana železniška povezava. Predstavlja pa eno od možnosti preko katere se doseže Nuwara Eliya. Sama vožnja je doživetje, izbirati pa je možno tudi udobje od prvega do tretjega razreda. Prvi razred potovanja je primeren za vse, ki cenijo individualnost. Drugi in tretji razred pa ponuja vožnjo do Nuwara Eliya v tipičnem indijskem slogu. Vožnja iz mesta Kandy traja šest ur, potovanje samo mnoge navduši. Mesto Kandy leži na nadmorski višini petsto metrov ter je nekdanja prestolnica otoka Šrilanka. Zgodovinska značilnost in posebnost otoka je menjavanje prestolnic skozi stoletja. Dolga stoletja je bila prestolnica Anuradhapura, kasneje Polonnaruwa, Kandy pa je nasledil Colombo. Danes Kandy šteje preko sto tisoč prebivalcev, ter nudi ogled številnih naravnih in kulturnih znamenitosti. Hkrati ga turisti poznajo kot izhodišče za potovanje do Nuwara Eliya. Velja za pravi oddih vsem, ki jim tropi niso najbolj pri srcu. Na nadmorski višini dva tisoč metrov bodo zadihali s polnimi pljuči, oči pa božajo neskončne plantaže. Prav zaradi tega je kmalu postala priljubljena destinacija vseh, ki želijo uživati bolj domače okolje sredi tropskega otoka. Samo območje je prepleteno s številnimi vodnimi vir, ki se za turiste v najboljši možni luči kaže preko številnih slapov. Nuwara Eliya nudi v okolici številne možnosti za sprehode v naravo ali bolj zahtevna potovanja. Poleg prijetne klime, navdušuje narava sama. Za razliko od nižje ležečih predelov otoka je Nuwara Eliya pravo bogastvo zelenega sveta, ki ga poznamo v nam znanih in veliko bližnjih gorskih območjih.

Nuwara Eliya je odlična priložnost za popestritev pestrega obiska na Šrilanki med številnimi drugimi zanimivostmi ali pa edini cilj potovanja na tropski otok.

Potepanje po Šrilanki – “TOP 10”

Sam se izdelave spletnih strani ne lotim več

Se vam zdi izdelava spletnih trgovin zahtevno opravilo? Če ste odgovorili pritrdilno, potem najverjetneje ne veste veliko o računalnikih nasploh in se vam zdi izdelava zahtevna predvsem zato, ali pa ste se se z njo že srečali v praksi in vam je jasno, s kako veliko težavami se lahko v kratkem času soočite. Druga možnost je, da ste zanikali vprašanje, kar pomeni, da ste pravi izkušeni strokovnjak, ali pa ste imate tako malo izkušenj z izdelavo kvalitetnih strani, da se vam niti ne sanja, kako veliko težav vas lahko čaka.

Izdelave se sam ne lotim nikdar več

Razmislite kako to poteka, če ste izdelovalec spletnih strani vi. Nekdo pride k vam z neko idejo ali celo brez nje. Najprej izgubite kup časa, da ugotovite kaj si sploh želi ali da mu razložite kako naj bi vse skupaj izgledalo. Potem se vam zalomi že prvem koraku, ko je potrebno od stranke pridobiti vse potrebne materiale. Pri kontaktnih podatkih še gre, čeprav se pogosto potem odločijo, da bi imeli neko drugo telefonsko številko, da je nekdo odšel iz podjetja in ga je potrebno odstraniti in podobno. Drugih materialov zlepa ne dostavijo, slike so prevelike in jih morate manjšati, saj sami tega ne znajo ali pa so slabo obdelane in izgubljate čas še s tem. Po možnosti vam jih pošljejo preveč in pričakujejo, da se boste sami odločili katere izbrati ali pa vam jih pustijo na nekem spletnem strežniku in pozabijo povedati pravilno geslo.

Besedila so zelo pomembna

Potem pridejo na vrsto še besedila. Izdelava spletnih strani (ms3.si) bi bila zelo enostavna, če ne bi bilo potrebno na stran ničesar napisati. Ampak je potrebno. Ne samo to, zelo pomembno je tudi kako je napisano, koliko je napisano, kje je kaj napisano in podobno. Vse to bi morale narediti stranke, vendar pa se jim niti ne sanja kako, zato morajo izdelovalci skrbeti za vsak detajl in vedeti kam kaj sodi.

Nekomu je všeč, drugemu pa ne

Izdelava spletnih strani je torej vse prej kot samo sestavljanje materiala, kajti tega materiala izdelovalec zlepa ne dobi v svoje roke, kaj šele, da bi ga dobil v pravi obliki. Spletne strani se tudi ne izdelujejo s kakimi posebnimi programi. Večinoma se izdelujejo ročno s kodo ali pa se uporabi kar že izdelane predloge in se jih samo dopolni. Na koncu pridejo na vrsto stranke, ki niso povsem zadovoljne s tem ali onim. Motijo jih premajhne črke, to, da morajo dostaviti veliko materiala, da niso barve takšne, kot so si predstavljali in podobno. V glavnem reči, ki zares ni pomembne in to bi jim lahko povedal vsak strokovnjak za internet, ampak njih zelo neradi poslušajo. Pa naj se z izdelavo spletnih strani spopadejo kar sami.

Torbice, osebni slog

Torbice morajo upoštevati osebni slog ter ustrezati raznim drugim zahtevam.

Nakup torbice ni enostaven, pomisliti moramo na stil oblačenja , praktične lastnosti ter razne druge lastnosti. Poleg estetskih lastnosti, veliko vlogo igra prostornina. Zahteve po prostornini so odvisne od osebe, ki bodisi nikoli ne želi tvegati ali pa je prepričana v potreben prostor za točno določene seznam vsebine. Ponudba na trgu je velika in vse stranska, izbrati je mogoče različne izvedbe. V ženske torbice sodijo zelo različne vsebine, ki mimogrede veliko povedo o osebi. Nekaterim preprosto stvari ni nikoli dovolj, vedno imajo rade vse pri sebi. Hkrati pa bi rade imele torbice, ki dobro prikrivajo prostornost. Za takšne zahteve je primerna mehka torba v obliki žaklja. Njena prostornost je navdušujoča, do vrha zapolnjena s stvarmi pa ne spremeni obliko. Na drugi strani torbice v največji prostorninski izvedbi z drugo besedo velike torbe, pri katerih ni treba sklepati kompromisov ter se tega tudi ne sramujemo. Vedno želimo imeti vse pri sebi, hkrati pa vedno dovolj prostora za stvari. Vanje brez težav pospravimo dodatna oblačila, ko se vreme ne more odločiti oziroma je spremenljivo. Primerne so za mamice, ki morajo otrokom tovoriti najljubše igrače ali praktičnim osebam, katere takšne torbice rade uporabljajo za široko paleto priložnosti. Z njimi je mogoče po vsakdanjih opravkih, povsem primerne pa so tudi za nekoliko daljša potovanja. Pravo nasprotje so male torbice, ki imajo prostor za najnujnejše. Primerna je za priložnosti, ko je dovolj imeti s seboj najbolj osnovne stvari. Zelo dober kompromis med veliko in minimalno pa so elegantne in vsestranske torbice, ki so dovolj prostorne ter hkrati ne izgledajo kot velika nakupovalna torba. Za dodatno praktičnost poskrbijo ročaji, ki imajo po možnosti dodan daljši trak. S tem je mogoče nositi torbice na rokah ali čez rame.

Odvisno ali so roke zasedene ali lahko držijo torbice.

https://www.nama.si/oddelki/dodatki/zanjo/torbice

Lasersko odstranjevanje aken pomaga mladostnikom

Lasersko odstranjevanje aken je rešitev pogoste težave mladostnikov .

Velik odstotek težav s kožo je prisoten pri populaciji stari od dvanajst do štiriindvajset let, lasersko odstranjevanje aken je učinkovita pomoč . Akne so pogostejše pri fantih, pri njih se pojavljajo težje oblike aken. Vzrok gre najverjetneje pripisati količini androgenih hormonov in zaradi bolj dejavnih lojnic v času pubertete. V največ primerih se pojavljajo na mestih, kjer je večje število žlez lojnic. Taka mesta so lasišče, obrvi, veke, gubi od nosa do kotičkov ust, predel med brado in nosom, koža za ušesi, na prsih , med lopaticama, v dimljah, na čelu tik nad korenom nosu in na zadnjici. Za lasersko odstranjevanje aken je značilno, da rešuje problem zamašitve dlačnih mešičkov. Dlačni mešički se zamašijo zaradi skupka odmrlih kožnih celic, posušenega loja in bakterij. Na koži se pojavijo v obliki belih ali črnih komedonov ali kot pustule, papule ter v težjih primerih kot nudili in ciste. Pomoč lasersko odstranjevanje aken nudi na dva načina. Pri segreva lojne žleze v koži, žleza se zato skrči ter proizvaja manjše količine sebuma. Drugi način laserskega odstranjevanja deluje na akne, ki nastanejo zaradi prekomerne rasti bakterij, ki se ujamejo v dlačnem foliklu brez kisika. To postopoma privede do vnetja. Pri postopku lasersko odstranjevanje aken odpre pore ter jim zagotovi potrebno količino kisika, s tem pa se zaustavi vnetje. Večina lasersko odstranjevanje aken ocenjuje kot neboleče, prisotno je le manjše neugodje. Po terapiji je na nekdanjem mestu akne vidna blaga rdečina. Največkrat blaga rdečina izgine že po nekaj urah, v skrajnih primerih po nekaj dneh. Popolna odstranitev se doseže po dveh ali treh terapijah. Mesto nahajanja aken odstranjenih po laserskem postopku je potrebno za zaščititi pred soncem, dobro zaščito nudijo tudi kreme z ustreznim zaščitnim faktorjem.

Lasersko odstranjevanje aken je neboleče ter lahko reši probleme samopodobe mladoletnikov.

Spletna analitika uporablja lastne in tuje vire

Spletna analitika lahko uporablja lasten vir informacij , lahko pa se odloči za tuje vire.

Od primera do primera je spletna analitika različna, temelji pa na digitalnih informacijah. Do njih lahko dostopamo preko lastnega vira, tujega vira, možno pa jo je pridobiti proti plačilu. Preko lastnega vira je spletna analitika najbolj neposredna ter temu primerno verodostojna. Verodostojne informacije so danes zelo dragocene, saj na osnovni njih lahko sprejmemo dobro določitev. Vseh informacij na žalost ne moremo imeti oziroma črpati jih iz lastnih virov, zato se mora pogosto spletna analitika opreti na tuje vire. Tuji viri imajo lahko brezplačen dostop, lahko pa gre za plačljivo storitev. Odločitev o eni ali drugi možnosti je odvisna od številnih dejavnikov. Majhen podjetnik ali začetnik se bo najverjetneje odločil za brezplačno opcijo tujih virov. Najbolj mu bo koristila čim bolj neposredna informacija, koristne pa so lahko tudi posredne informacije. Neposredna informacija se lahko nanaša na njegovo panogo ali je kako drugače neposredno povezana z njegovo podjetniško aktivnostjo. Pri posrednih informacijah ima spletna analitika manj koristi, vseeno pa se lahko nudi učinke. Plačljiva opcija tujih virov je zanimiva za večje organizacije ter organizacije, katerim zbiranje informacije ni gospodarno početje. Največja dilema je ali se zbiranje takih informacij splača ali je bolje izbrati plačljivo opcijo. Odločimo se lahko na podlagi grobe ocene ali natančne ocene. Pri grobi oceni gre za okviren seštevek dobrih in slabih lastnosti ter drugih pomembnih dejstev. Natančna ocena je pridobljena na podlagi izračunov ter drugih podobnih verodostojnih podatkov. Ponudnik plačljivih virov informacij je specializiran in ustrezno usposobljen, zato lahko ponudi svoje storitve oziroma izdelke po konkurenčnih cenah. Dodatno lahko spletna analitika zahteva bolj podrobne informacije, v vsakem primeru pa pride do zelo uporabnih informacij. V nekaterih primerih ima spletna analitika na ta način najbolj ugodno pridobljene najboljše informacije,

Posledično spletna analitika lahko pridobi najboljšo oceno.

Refleksna masaža stopal, hitra rehabilitacija

Refleksna masaža stopal je hitra rehabilitacija .

Hitra rehabilitacija je refleksna masaža stopal, ker so zdravilni učinki obsežni. Stopala so del telesa, ki je pogosto zanemarjen. Posebno to velja za hladne dele leta, takrat svoja stopala skrijemo pod nogavice ter jih imamo v toplih obuvalih. Pri tem se nanje pogosto pozabi nanje, spremembo nudi refleksna masaža stopal. Stopala so v zimskem času skrita, kar pomeni manj opazna ter manj nadzorovana v zdravju negativnih spremembah. Poleti so naša stopala bolj izpostavljena, v natikačih in podobnem obuvalu so povsem razkrita okolici. Zato zanje skrbimo, ne zgolj s striženjem nohtov in njihovim barvanjem. Namenjena jim je posebna skrb, kot je refleksna masaža stopal. Motijo nas številne napake v izgledu, trda koža ter druge očem neprijetne lastnosti. V hladnejših delih leta delamo pogosto še eno napako. Obutev in nogavice izbiramo neprimerno zahtevam po idealni klimi. Okolje stopal mora biti ne le primerno toplo, ampak tudi zračno. Preznojene noge pri sproščujoči hoji so znak za ukrepanje, prvi dobri učinki se kažejo že z spremenjeno obutvijo ter nogavicami. Klimatsko zdravilišče Rogla dodatno nudi storitev refleksna masaža stopal, ki ponuja tudi možnost izboljševanja delovanja organov in žlez. S takšnimi ukrepi smo lahko prepričani, da bo naše zdravje in počutje na splošno boljše. Bolj podrobno pa refleksna masaža stopal zdravilišča Rogla pripomore k izboljšanemu krvnemu obtoku ter zmanjšanju raznih bolečin. Zanjo se lahko odločimo vsi, ki nam ni vseeno za naša stopala. Na stopalih velikokrat stojimo, hodimo, se gibamo, so na kratko zelo obremenjena. Zato jih ne gre zapostavljati, če so že očem v zimskem času skrita pod obutvijo ter toplimi nogavicami. Dobra refleksna masaža stopal bo z boljšo prekrvavitvijo nudila širše učinke, saj je učinkovit krvni obtok koristen za vse organe človeškega telesa.

Refleksna masaža stopal je izdatna skrb za del telesa, katerega prevečkrat zanemarjamo in pozabljamo.

Več

Možgani potrebujejo trening

Možgani svoje miselne sposobnosti ter druge sposobnosti lahko pridobijo zgolj z trdim delom.

Danes se vedno bolj uveljavlja razlaga, da možgani nimajo prirojenih sposobnosti. Človek mora svoje osebne lastnosti razvijati vse življenje. V preteklosti se je za razliko uporabil izraz roditi pameten ali kakšen podoben izraz. Vsem tem izrazom je značilno, da opisujejo vse človeške sposobnosti kot prirojene oziroma pridobljene z rojstvom. Vedno več študij dokazuje, da temu ni tako. Posebne pozornosti so deležni možgani otrok oziroma mlajših oseb. Študije mnogih znanih oseb govorijo o tem, da so svoje prirojene sposobnosti pridobili preko motiviranja možganov. To ne pomeni nujno miselne procese in aktivnosti, ampak tudi gibalne in druge aktivnosti. Vse kar človek občuti preko čutil sprejmejo možgani ter skladno z različnimi dejavniki sprejmemo določeno odločitev za nadaljnje delovanje. V obdobju otroštva je proces učenja najbolj intenziven, saj se takrat naučimo večino osnovnih človeških opravil in sposobnosti. Brez njih preprosto ne moremo živeti oziroma biti v svojem življenju uspešni. Danes se tudi vedno bolj znano, da se v tem obdobju življenja polnijo nevronske celice nezavedno. Gibalne, govorne in druge sposobnosti takrat možgani sprejmejo iz okolice z posnemanjem drugih oseb. To so najprej starši, potem pa tudi sorodniki in prijatelji staršev ter druge osebe. Vse takrat osvojene govorne, gibalne in druge sposobnosti so od primera do primera različne. Pri nekaterih vrhunskih športnikih so ugotovili, da so njihove sposobnosti odrasle osebe bile utemeljene v otroštvu. Med atleti imamo tako veliko število primerov, kjer so bile sposobnosti kot tek, pospeševanje ter druge sposobnosti osvojene na edinstven način. Pri tem ne gre za nobeno nenavadno posebnost, ampak recimo konfiguracijo terena po katerem so se gibali, značilnost gibanja ter druge lastnosti. Vse značilnosti so možgani sprejeli ter jih procesirali v sposobnosti. Telo je posledično v določenih zmogljivostih boljše od vrstnikov.

Možgani so organ z izjemnimi možnostmi in sposobnostmi.

http://fidimed.si/strokovni_clanki/mozgani/14/mozgani_in_spomin/