Kako izbrati pravega poštnega odjemalca

Microsoft Outlook je na svetovni ravni dolga leta prevladal med e-poštnimi odjemalci. Kot popularna konkurenca sta se pojavila Gmail in Yahoo mail. Tudi razvijalci Mozille Firefox so ponudili izredno atraktivno verzijo poštnega odjemalca, ki se imenuje Thunderbird. Če imate že izbrano domeno in paket gostovanja, je morda čas, da se odločite še za ustreznega poštnega odjemalca. Tokrat bomo primerjali Thunderbird in Microsoft Outlook.

 

Cena

Če iščete nizko cenovnega odjemalca pošte, bo Mozilla Thunderbird pravi za vas, saj je brezplačen. Čeprav nima vseh funkcij, ki jih ima Outlook, ima na voljo mnogo podobnih dodatkov. Mozilla Thunderbird pride v poštev tudi, če ne boste potrebovali dostopa do Micosoftovih Exchange poštnih strežnikov.

Thunderbird vam bo dovolil ustvariti več e-mail računov, nekatere funkcije vam bodo omogočile celo ustvariti e-poštni naslov z vašim priimkom kot domeno.

 

Multi-Platforme

Outlook 2013, kot Microsoftov produkt, deluje samo na Windows 7 ali Windows 8 OS. Medtem ko Thunderbird deluje na Windows 7, Windows8, Vista, Windows XP, Linux in Mac OS.

Če znate poiskati POP3, IMAP ali SMTP strežniške naslov pa lahko vašega Thunderbird odjemalca uporabite za Outlook.com, Hotmail ali celo Gmail. Dodatna prednost je, da se to namestitvijo izognete oglaševanju, ki obkrožajo druge odjemalce pošte. Poleg tega se izognete dodatnim stroškom (npr: Yahoo Mail zaračuna dostop do strežnika).

 

Nastavitve strežnika

Pri Outlooku in Thunderbirdu lahko določite strežniške naslove, ki so potrebni za različne poštne ‘providerje’. Druga možnost za dodajanje računa Čarovnik za nov račun. Če se odločite iz Outlooka prenesti svoje stike v Thunderbird, je to izredno preprosto. Samo odprete kontakte, kliknete na orodja in izberete možnost izvozi. Poleg tega pa lahko izberete hkratni prenos kontaktov in pošte.

Thunderbird in Outlook samodejno predlagata naslove kadar začnete sestavljati e-mail.

Outlook ima močan spomin za prejšnja sporočila ter možnost vnosa slik iz socialnih omrežij (LinkedIn). Z Mozilla Thunderbird pa lahko dodate več telefonskih številk in e-poštnih naslovov na en kontakt.

 

Koledar

Outlook koledar je popolnoma integriran z e-pošto in kontakti. Opravke lahko dodajate s klikom na mesečno tedensko ali dnevno sekcijo. Za vsak opravek lahko vključite tudi intervale ponavljanja; kar je idealno za rojstne dneve, obletnice in podobno.

Še ena izjemna funkcija Outlook koledrja pa je možnost ogleda več koledarjev. Če imate službeni in osebni koledar, ju lahko postavite skupaj in tako vidite vse obveznosti. Thunderbird v osnovi nima koledarja, obstaja pa vtičnik Lightning, ki služi kot koledar.

 

V Outlooku lahko pišete več različnih emailov hkrati. Thunderbird nudi enako funkcijo, s tem za osnutke shranjuje vsako minuto, kar je lahko izjemnega pomena. Frekvenco avtomatičnega shranjevanja lahko tudi nastavite.

 

Outlook vodi v sinhronizaciji z mobilnimi napravami, saj lahko s svojimi Iphone ali Andoroid telefonom sinhronizirate koledar, stike in zapiske.

 

Open source

Ker je Thunderbird odprto kodni odjemalec, ga lahko mnogi programerji izboljšajo ali prilagodijo. S tem ko je Mozilla v letu 2012 objavila zaustavitev razvoja (izdajajo le še posodobitve za varnost in vzdrževanje), je dala proste roke odprto kodni skupnosti.

Outlook je močno povezan z osnovnimi in korporativnimi računalniškimi svetovi, medtem ko Thunderbird uživa svobodo razvijanja izven uradnih mej. Je hiter zanesljiv in stabilen.

 

Pomembno je tudi da izberete kvalitetnega ponudnika za gostovanje E-pošte. Zanesljivost pri delovanju E-pošte je zagotovo vedno na prvem mestu.

Kateri odjemalec spletne pošte pa vam bolj ustreza? Zapišite v komentarje.

 

Več si preberite tukaj.

Študentsko zavarovanje, modro zavarovanje dijakov

Študentsko zavarovanje je modro zavarovanje dijakov.

Modro študentsko zavarovanje vsebuje varovanje pred množico možnih nesreč. Dijakom je študentsko zavarovanje pomembno, saj dijaki veljajo za populacijo, katera izvaja vrsto aktivnosti. Dijaki se veliko gibajo in imajo veliko obveznosti in nalog. Študentsko zavarovanje predvideva, da se dijakom med opravljanjem nalog in obveznosti pojavijo nesreče in nezgode. Poleg tega študentsko zavarovanje upošteva, da je z nesrečo in nezgodo dijak na mnoge načine oškodovan. Zato nudi zavarovanje za primer invalidnosti, nadomestilo za odsotnost, nadomestila za bolnišnični dan ter druge oblike izplačil zaradi nezgod ali nesreč. Študentsko zavarovanje je zaradi aktivnosti in intenzivnosti dogodkov zelo pomembno. Vsako študentsko zavarovanje se lahko med seboj razlikuje, saj so osnovnim oblikam, dodane možnosti za zavarovanje individualnih aktivnosti. Tako lahko študentsko zavarovanje omogoča varovanje študentov, ki se aktivneje ukvarjajo s športom. Za aktivne ali registrirane športnike je takšna dodatna oblika zavarovanja zelo pomembna, saj omogoča vrsto ugodnosti ob nastanku nezgode ali nesreče. Vsako študentsko zavarovanje zavaruje norost in neizkušenost. Osebe, ki so do njega upravičene so v svojih življenjskih izkušnjah bistveno manj izkušeni kot odrasle osebe. Zato so v mnogih primerih izpostavljeni večji nevarnosti in verjetnosti dogodka. K temu poleg neizkušenosti pripomore tudi večja intenzivnost in aktivnost dejavnosti. Mešanica vseh negativnosti se večkrat rezultira v nesrečo ali nezgodo. Zelo pomembno pri tem je, da lahko odškodnina v največji možni meri ublaži nastalo izgubo koristi in škodo. Nesreče in nezgode tudi pri dijakih ne počivajo, zato so podobno kot starejše osebe lahko vpletene v splošno znane in pogoste nezgode. Dogajajo se na praktično vsakem koraku in pomenijo izgubo mnogih koristi ter nastalo škodo. Tako kot pri ostalih primerih je pomembno, da se koristi v najboljšem možnem obsegu povrnejo, nastala škoda pa povrne. Zelo pomembno pri tem je, da je primer obravnavan hitro, do upravičenih koristi pa dijak pride čim prej.

Študentsko zavarovanje nudi upravičenim skleniteljem poleg iz zavarovalne police izvirajočih pravic tudi obveznosti, katere jim lahko nudijo koristno izkušnjo.

Več si preberite tukaj.

gTLD in ccTLD – prednosti in slabosti generičnih in državnih domenskih končnic

Generične domene – gTLD

Nekatere domene so omejene za registracijo medtem ko druge niso. Da so omejene, pomeni, da morate za njihovo registracijo najprej izpolnjevati določene kriterije. Na primer, da imate nek muzej, boste zelo verjetno dobili pravice za registracijo generične domene z domensko končnico .MUSEUM.

Seznam popularnih generičnih domen in njihov namen:

 • ·aero – za letalske prevoznike; omejena
 • ·arpa – za internetni arhitekturni svet, omejena
 • ·biz – poslovna in komercialna raba
 • ·cat – za katalonski jezik in kultura
 • ·com – poslovna, osebna oz. kakršnakoli raba
 • ·edu – izobraževalne institucije samo v ZDA, omejena
 • ·gov – za vladne organizacije ZDA, omejena
 • ·guru – za ljudi ali organizacije, ki so v nečem res dobri in to želijo deliti z ostalimi
 • ·info – informativna raba
 • ·int – za mednarodne organizacije, omejena
 • ·jobs – zaposlitvena raba, omejena
 • ·mil – vojska ZDA, omejena
 • ·mobi – za mobilne naprave, omejena
 • ·museum – za muzeje, omejena
 • ·name – za posameznike
 • ·net – prvotno za omrežja, danes neomejena raba
 • ·org – prvotno za organizacije, danes neomejena raba
 • ·tel – za storitve med ponudniki telefonskih in internetnih storitev
 • ·travel – za potovalne agencije, letalske linije, turistične biroje, hotele, omejena

 

Večina podjetij najprej registrira domene .COM. Nato pa običajno ccTLD domeno (domeno s končnico, katera predstavlja državo), za Slovenijo velja domena .SI. Ker je COM domena zelo poznana je dobra za promoviranje znamk.

 

Prednosti generičnih TLD domen:

*primerne za internacionalni trg

*domačnost .COM domene, ki je neprimerljiva z ostalimi

 

Slabosti generičnih TLD domen:

*Težko se najde dobro in obenem prosto generično domeno

*Običajno generične rangirajo nižje kot države domene. Npr. Na Švedskem so .SE domene veliko bolj cenjene in kredibilne kot generične TLD domene.

 

Državne domene – ccTLD

Glede na vsebino strani in obiskovalce ste verjetno že premislili ali bi morali registrirati ccTLD ali poiskati želeno končnico kje drugje. Države evropske unije pogosto za strani v angleščini uporabljajo kar domeno .COM in za strani v svojem jeziku svojo ccTLD. Na primer, če imate slovensko spletno stran, ki cilja na slovenski trg, je bolje, da registrirate .SI domeno. V kolikor bo pa vaša stran tudi v angleškem jeziku in nameravate tudi na svetovni trg pa je priporočljiva tudi registracija .COM domene. Čeprav pa je priporočljivo v vsakem primeru registrirati obe domenski končnici, da vam je konkurenca ‘ne ukrade’. Za začetek pa bi bili dobro preveriti katere ccTLD domene so odprte za registracijo in katere ne (npr. .EU domene lahko registrirajo samo prebivalci Evropske Unije).

 

Prednosti državnih ccTLD domen:

*Državnim končnim ljudje bolj zaupajo

*Spletna stran bo zelo verjetno rangirala višje v določeni državi

 

Slabosti državnih ccTLD domen:

*nekatere ccTLD domene imajo omejitve za registraciji

*letne cene za državne domene so običajno višje

*plačila za registracijo ali obnajvljanje so lahko zapletena, saj nekateri ponudniki sprejemajo le spletno plačilo.

 

 

Več si preberite tukaj.

DMAE – izboljšanje spomina in osredotočenosti

DMAE: podpira zdravo možgansko funkcijo, vključno s spominom, učenjem in razpoloženjem.

• Spodbuja občutek dobrega počutja in sprostitve
• Preprečuje izgubo spomina zaradi staranja
• Podpira spomin in sposobnost učenja
• Stabilizira čustva in povečuje energijo
• Ublaži ali preprečuje simptome depresije
• Odpravlja “jeterne točke” (lentigo)

Kaj je DMAE?

DMAE (dimetilaminoetanol) je antioksidant in naravno ustvarjen amino alkohol, ki je proizveden v minuskularnih količinah v možganih. Večje koncentracije DMAE lahko najdemo tudi v v inčunih in sardelah. Znan je predvsem kot predhodnik za holin in acetilholina (kemikalije v možganih, odgovorne za prenos živčnih signalov in kognitivne funkcije), DMAE je bil uporabljen pretežno najbolj za izboljšanje spomina in osredotočenost, hkrati pa spodbuja živčne dejavnosti.

Mnogi raziskovalci menijo, da lahko služi proti funkciji staranja  s povečanjem telesne zmogljivosti za proizvodnjo acetilholina – pomanjkljivost tega je pogosto povezana z izgubo spomina.

Zakaj je dobro jemati  DMAE?

Razpoloženje: DMAE dviguje razpoloženje, namenjen je preprečevanju depresije in slabega razpoloženja, ter povečanju in izboljšanju kognitivne funkcije, kot sta spomin in koncentracija. Zdravniki, ki so  spremljali bolnike, ki so jemali DMAE so poročali, da so bolj optimistični in kažejo večje mentalne sposobnosti. Tisti, ki so redno jemali DMAE so poročali, da je njihovo spanje bolj trdno, ko pa se zbudijo se počutijo bolj budni in energični.

Zdravje možganov: DMAE je uporaben v različnih delih možganov. Kot prvič, DMAE ščiti celične membrane v možganih. Igra pomembno vlogo pri proizvodnji acetilholina, snovi pristojne za zdravo duševno delovanje, DMAE ustavi poslabšanje celic, kar lahko pomaga pri preprečevanju prezgodnjega staranja. DMAE lahko tudi namenjen za zdravljenje avtizma, Alzheimerjeve bolezeni, ADHD, primanjkljaja spomina, depresije in demence.

Nega kože: Eden od najbolj obetavnih koristi DMAE je, da  ustavi proizvodnjo arahidonske kisline, kar lahko vodi do gub in staranje kože, DMAE spodbuja zdravo kožo. Proizvodnja arahidonske kisline se lahko ustavi ob jemanju prehranskega dodatka DMAE.

Oglejte si izdelke za izboljšanje osredotočenosti in spomina tukaj.

Indija, dežela nepopisnih doživetij

Indija je država, ki zavzema večji del Indijskega polotoka. Milijarda prebivalcev, milijoni brezdomcev in revežev, vonj po kadilu, guruji v belih haljah, neverjetne živopisne barve, mistika, skrivnostna pravljičnost in mamljiv okus karija. Vse to in še veliko več boste doživeli, če se boste odpravili na potovanje po Indiji. To je dežela, v kateri boste videli in doživeli tako rekoč vse. Spoznali boste številna starodavna mesta, se morda prvič srečali s svilo in bombažnim blagom, ki je pretkano s srebrom in z zlatom. Priljubljeni vzorci so pri njih luna, zvezde in glava pava. Preproge se pri njih še vedno tkejo ob petju pesmi, ki naj bi bile delavkam v navdih, za ustvarjanje čim lepših vzorcev. Vzorci in tehnika tkanja se niso prav nič spremenile in to, že več kot sto let. Hiter tehnološki napredek in revščina na drugi strani, sta igra nasprotij in nepozabno doživetje. Indija vabi z mnogimi kulturnimi, naravnimi in zgodovinskimi zanimivostmi. Najvišji vrh v tej državi je, Slovencem kar dobro poznan Nanga Parbat s svojimi veličastnimi 8126 metri, najdaljša reka pa sveta reka Ganges, ki je dolga 27000 km in ustvarja skupaj z Brahmaputro največjo delto na svetu. Indijci govorijo kar okoli 1600 jezikov, od tega jih je le 19 takšnih, ki imajo status uradnega jezika. Verska svoboda je vsem državljanom zagotovljena z ustavo, a večina prebivalcev je hindujske vere, ki pozna kar 330 milijonov različnih bogov. V Indiji je veliko zanimivosti, ki si jih je v vsakem primeru treba ogledati. Taj Mahal je najveličastnejši spomenik ljubezni na svetu, tempelj Meenakši je eden najbolj fantastičnih hindujskih templjev, ki je dolg 260 m in širok 230 m Jaipur – “Rožnato mesto”, velja za pravi biser med indijskimi mesti. Najbolj zanimivi ogledi, sproščenost, odlična morska hrana, narodni parki, plantaže čajevce, vse to in še veliko več je Indija.

Kaj je najboljše za boleče grlo?

Vzrokov za boleče grlo je lahko več, predvsem v zimskem času in v prehodnih obdobjih je to nekaj, tako rekoč povsem običajnega, še posebej v primeru, če smo med tistimi, manj odpornimi. Boleče grlo lahko vzamemo kot dober signal, da se z našim telesom nekaj dogaja, le to pa se z bolečino poskuša obraniti, lahko pa ga vzamemo kot nadlogo, proti kateri se bomo poskusili boriti z vsemi mogočimi sredstvi. V lekarnah, pa tudi v nekaterih specializiranih trgovinah, si lahko kupimo številna naravna sredstva, pastile iz islandskega lišaja, sirup iz trpotca, bršljana ali sleza. Če pa znamo za tovrstno težavo poskrbeti sami na naraven način, je v začetku meseca maja pravi čas, da naberemo smrekove vršičke, jim po plasteh dodamo sladkor, produkt le tega početja pa je odličen sirup. Prav takšen sirup je eden najboljših, ko nas boli grlo. Ko nas doleti boleče grlo, si lahko pomagamo z zeliščnimi čaji, grgramo pripravke iz žajblja, mlačnemu čaju pa dodamo med in limono. Tudi zeliščni čaji, še posebej takšni, iz žajblja, timijana, kamilice in slezenovca so za boleče grlo pravi balzam. Je pa seveda veliko odvisno tudi od tega, zakaj nas grlo sploh boli. Če nas namreč boli zaradi bakterijske infekcije oziroma tako imenovanega streptokoka in boleče grlo spremljajo še drugi bolezenski znaki, je vsekakor nujno potreben obisk zdravnika. Streptokokno vnetje žrela lahko prepoznamo po belih “otočkih”, ki se pojavijo na mandljih in na steni žrela. Gre za gnojne obloge, ki so posledica okužbe z bakterijo streptokok in so ob dodatnih simptomih najočitnejši znak, da ne gre le za nedolžen prehlad, temveč za angino, pri kateri je potrebna zdravniška oskrba. Ob streptokoknem vnetju žrela bezgavke na vratu postanejo otečene in občutljive. To je vidno že s prostim očesom, boleče grlo je zelo občutljivo, otečene bezgavke lahko tudi zatipamo.

Zakaj izbrati gume Debica?

Pnevmatike oziroma gume kot jim tudi pravimo, so eden pomembnejših delov vsakega prevoznega sredstva (avtomobila, tovornjaka, motorja, tudi kolesa itd.). Brez gum, bi bil avto neuporaben. Gume, pa imajo poleg tega, da omogočajo premikanje oziroma vožnjo avtomobila, še druge naloge:
– omogočati morajo dober stik s podlago v vseh okoliščinah (hitrostnih, topografskih in klimatskih)
– pospeševanje in zaviranje, ter prečne sile
– odpornost na temperaturo
– oprijem cestišča
– vzdržljivost

Poznamo tri vrste gum, ki pa se razlikujejo predvsem v profilu in pa trdoti gume. Uporabljajo pa se za različne letne čase:
zimske gume
letne gume
celoletne oziroma letno-zimske gume

Katere gume se uporabljajo za kateri letni čas, pa nam pove že ime. Letne gume se uporabljajo v zimskih časih, oziroma takrat, kadar sta na cestiščih sneg in pa led. Letne gume pa se uporabljajo takrat, kadar ni snega in ledu, oziroma nevarnosti zdrsa s cestišča, se pravi nekje od sredine marca pa do sredine novembra. Razlika med letnimi in zimskimi gumami je v profilu, pa tudi v tem, da so zimske gume malo bolj trde. Pa tudi v ceni se razlikujejo. Pri nakupu gum moramo biti pozorni predvsem na starost gum, saj imajo tudi te življenjsko dobo, in tako postanejo manj varnejše. Ker pa je dandanes velika konkurenca med proizvajalci gum, pa dostikrat ne vemo, za katere gume se odločiti. Pa naj vam povem nekaj o gumah proizvajalca Debica. Podjetje Debica izdeluje zimske in letne gume. Gume Debica so zelo priznane gume, spadajo pa tudi v visok kakovostni razred. Čeprav so to kakovostne gume, se lahko pohvalijo tudi z izjemno nizko ceno in pa dolgo življenjsko dobo. Te gume lahko kupite v raznih avto salonih, lahko pa tudi preko interneta, kjer imate zelo veliko ponudbo gum Debica, poleg tega pa jih lahko med seboj tudi primerjate.

B kompleks za boljši spomin in mirne živce

B kompleks je skupek več vitaminov skupine B. B kompleks je odličen za dobro delovanje živčnega sistema in možganov, umirja napetost, priporoča se za lepo kožo in lase, krepi mišice v prebavnem traktu in krepi imunski sistem. Vitamini skupine B ali B-kompleks opravljajo v telesu pomembne fiziološke naloge. K vitaminom B prištevamo vitamine B1, B2, B6, pantonensko kislino, niacin, biotin, folno kislino in vitamin B12. Prav vsak vitamin te skupine pa ima svoje ime in svojo nalogo. Prav tako pa ima vsak od vitaminov B kompleksa edinstveno kemično strukturo in specifično delovanje v organizmu. B kompleks je odličen v boju proti raznim boleznim, pomanjkanje že enega vitamina iz skupine B kompleksa skoraj vedno povzroči potrebe po vseh drugih vitaminih iz te skupine. B kompleks so za organizem zelo pomembni, ključni pa so za več kot stotine različnih encimskih reakcij. Rezultati delovanja, ki ga ima B kompleks, so med drugim tudi lepa koža, lasje in nohti. Ko imamo v telesu dovolj B vitamina, smo srečni in zadovoljni, dobro in mirno spimo in imamo dovolj energije. Njihovo pomanjkanje direktno vpliva na zdravje kardiovaskularnega sistema. Splet vitaminov skupine B sestavljajo vitamini B1, B2, B3, B5, B6 in B12. Vitamini B imajo pri presnovi v črevesju pomembno vlogo, saj prenašajo živčne dražljaje; uravnavajo razpoloženje, umsko sposobnost, pomembno vlogo imajo na obnovo celic in na kakovost spanca. Izboljšujejo delovanje in pospešujejo regeneracijo živčevja in izboljšujejo telesno odpornost. In kje najdemo vitamine skupine B? Vitamin B1 vsebujejo polnovredna žita in žitni izdelki, soja, sadje, kvas, stročnice, krompir, jajčni rumenjak, arašidi, oreščki, mleko, večina zelenjave, ribe in pusto meso. Vitamin B2 vsebujejo mleko, mlečni izdelki, meso, ribe, jetra, polnovredna žita, listnata zelenjava, stročnice in kvas. Če v telesu manjka vitamin B kompleks lahko povzroči bolezen beriberi – mišična šibkost in čustvena nestabilnost.

 

Smučanje, pravila varne smuke

Smučanje je slovenski nacionalni šport.

Na območju Alp in drugih s snežno odejo bogatimi pokrajinami, je smučanje priljubljen šport. Za smučanje se odločajo tako začetniki, kot vrhunski športniki, po snežnih strminah vijugajo tako stari kot mladi. Smučanje praktično ne pozna ovir, največja ovira je kvečjemu človek, kateri ga ne jemlje preveč resno. Vsakemu se zdi smučanje preprosto in lahkotno vijuganje po snežnih strminah.
Smučanje takšen občutek mnogim prebudi, ko gledajo nastope vrhunskih smučarjev. Na ta način smučanje zbuja nekatere lažne občutke, posebej ob prenosih spregledajo nekatere poškodbe vrhunskih športnikov. Za dosežki vrhunskih športnikov ni lahkotno vijuganje po snežnih strminah, ampak trdo garanje in odrekanje marsičemu. Dober trening je sestavljen iz vadb, ki omogočajo varno in odgovorno smučanje. Zavedati se je treba, da športnik, na smučišču ni sam, ampak je del množice. Da lahko smučanje množice poteka varno in kar se da brez neljubih poškodb, mora biti organizirano in izvajano z doslednim spoštovanjem pravil smuke na smučiščih. Poleg tega je potrebno pri smučanju imeti nekaj občutka za ostale udeležence, nič drugače kot v vsakdanjem cestnem prometu. Na smučišču se lahko obnašamo po pravili, upoštevamo vse, kar je zapisano na priporočilih za varno smuko, vendar nas pri tem nič ne obvaruje pred drugimi smučarji, ki ali ne znajo dobro smučat, ali ne upoštevajo pravil varne smuke. Zato se je treba okolici in drugim smučarjem ustrezno prilagajati z vsemi prvinami smučanja, ter se podobno kot v prometu, skušati izogniti morebitnim poškodbam, na najboljši možni način. Enak kot v prometu je poleg predpisov, ki se tičejo samih prvin smučanja, pomembno tudi spoštovanje pravila treznosti in se izogibati prekomernega uživanja alkohola in substanc, kar ima za posledico zmanjšane sposobnosti, predvsem pa hitrega in ustreznega reagiranja. S spoštovanjem pravil in vseh udeležencev bo smuka bolj prijetna, užitki belih strmin bodo večji.

Smučanje, je lahko prijetno, če je varno.

 

Več si preberite tukaj.

Kampiranje na Hrvaškem, lepa izkušnja bivanja

Kampiranje na Hrvaškem je lepa izkušnja bivanja .

Za kampiranje na Hrvaškem se odločajo mnogi turisti. Svoboda življenja , ki jo ponuja kampiranje na Hrvaškem je ogromna in velika. Izbrati si je možno kampiranje na Hrvaškem, ki v vseh podrobnostih ustreza življenjskemu slogu in drugim značilnostim osebe. Kampiranje na Hrvaškem je dobra izkušnja iz več razlogov. Hrvaška je turistična dežela, zato znajo gostu nuditi le najboljše. Kampiranje na Hrvaškem je zanimiva izkušnja na račun raznolikosti podnebja in okolja. Gost si zlahka nade prostor pod soncem, ki mu najbolj ustreza. Kampiranje na Hrvaškem je na ta način prilagojeno gostu in njegovim zahtevam. Lokacije, kjer je kampiranje mogoče so razporejene po celi deželi. Uživati je moč v obalnem pasu ali notranjosti dežele. Predvsem obalni pas je zanimiv za turiste. Pri tem se ločijo turisti, ki želijo krajše ali daljše počitnice. Obstajajo zapriseženi obiskovalci, ki si z obiski kampov na Hrvaškem popestrijo vsak vikend. To je moč opaziti tudi v kampih, saj si okolico uredijo po svojem okusu, predvsem pa okolica daje slutiti, da je lastni oziroma najemnik parcele dober gospodar, ki redno skrbi za okolico. Spet drugi prisegajo na kampiranje v zgolj enem terminu oziroma manjšem številu terminov, kot je vsak teden v sezoni. Kampiranje je tudi različno glede na bivalne enote. Nekateri prisegajo na šotor drugi na počitniško prikolico, tretji na bivalnik, v zadnjem desetletju je tem vrtam pridružila mobilna hiška. Tudi glede lastništva so razlike. Nekateri prisegajo na svojo lastnino, drugi se odločajo za najemanje bivalnih enot. Predvsem bivalne enote, ki predstavljajo večjo investicijo, so za mnoge smiselne zgolj z najemom. Izkušnje, ki jih ljudje imajo z kampiranjem so različne od bivalne enote do enote, temu primerno imamo ljudi, ki prisegajo na zgolj eno bivalno izkušnjo, kot tiste, ki si želijo sprememb bivanja.

Kampiranje na Hrvaškem je užitek različnih okolji.