Prevajalska agencija skrbi za pravilen prevod

Prevajalska agencija skrbi za pravilen prevod iz izvirnega v ciljni jezik. Pri opravljanju svoje aktivnosti prevajalska agencija tako kot vedno doslej sledi trendom sprememb.

Trende prevajalska agencija sledi in uporablja za boljše prevajanje besedil. Prevajalska agencija pri tem uvaja nova prevajalska orodja v okvir svojega poslovanja. Svoje zaposlene prevajalska agencija o teh orodjih seznanja, jih nauci njihove uporabe, ter po potrebi njihove napake na tak ali drugacen nacin odpravlja. Namen rabe novih prevajalskih orodji je predvsem lažje in kakovostno prevajanje. S tem ima prevajalska agencija možnost, da naredi vec v enakem casu. Prevajalska agencija lahko razliko, katero ustvari vec v enakem casu koristno uporabi pri izboljšanju kakovosti poslovanja v prihodnosti. Z vecjo kakovostjo ima prevajalska agencija na dosegu roke konkurencne prednosti, na ta nacin lažje dosega svoje cilje, vizijo in poslanstvo
Nova, sodobna prevajalska orodja, ki jih prevajalska agencija ima na voljo so posledica napredka tehnike in znanosti. Napredek tehnike in znanosti nam je viden na vsakem koraku, mnogokrat je na žalost spregledan. Pri prevajanju je že velika sprememba uporaba racunalnika. Racunalnik prevajalcu omogoca cel niz aktivnosti, za katere je bilo pred tem potrebno bistveno vec opreme, dejavnost pa je bila bolj zahtevna. Samo na porabljen papir in shranjevanje prevajanih dokumentov ali besedil se velja spomniti. Prevajalec se je boril z goro papirja, ki je bila v napoto, med obsežnim gradivom pa se je težko znašel. Danes je vse to preteklost, ki je k sreci ohranjena zgolj v kakšni gledališki igri, sodobno prevajanje poteka na bistveno drugacen nacin. Pisanje je preprosto, enako velja za oblikovanje besedil. Prevedena besedila so lahko shranjena na racunalniku, ko se pojavi potreba po tiskanju, je to najmanjši problem. Za iskanje prevedenih besedil iz preteklosti spet ni potrebno brskati po omarah, ampak se preprosto pogleda v arhiv na racunalniku.

Prevajalska agencija mora slediti spremembam sodobnega casa, to vsekakor počne agencija Oskar, zato jih obiščite na njihvi spletni strani.

Delo v trgovini je zanimivo in pestro

Delo v trgovini je zanimivo in pesto . Prodaja je bistvo in pogoj obstoja vsake trgovine. Dobiček trgovine se izraža v pozitivni razliki med vsemi stroški ter vsemi prihodki trgovine. Delo v trgovini je v veliki meri odvisno od same vrste trgovine, saj obstaja več vrst prodaje blaga. Tako imamo prodajo na debelo, prodajo na drobno, prodajo v velikih trgovinskih sistemih, prodajo na specializiranih oddelkih in prodajo v malih trgovskih družbe.

Od vsakega, ki opravlja delo v trgovini se v osnovi zahteva, da prepozna želje kupca, ter s svojim znanjem in sposobnostmi omogoča prodajo izdelka. Pri tem mora po potrebi kupca motivirati, informirati, svetovati, na kratko opraviti vse, da se prodaja izvede.

Delo v trgovini si zaposleni olajšajo z uporabo raznih pripomočkov. Danes je zelo pomembna sposobnost pridobivanja informacij, ki omogočajo vrsto aktivnosti v trgovini. Tako omogoča nabavo blaga, ugotavljanje zalog, dobavnih poti in podobno.

Da se lahko opravlja delo v trgovini je potrebna poklicna in strokovna kvalifikacija trgovca. Predpisano minimalno izobrazbo določa pravilnik o minimalni stopnji izobrazbe oseb, ki opravljajo trgovsko dejavnost po zahtevnosti posameznih trgovinskih opravil (UL RS 28/93; 57/93). Delo v trgovini od zaposlenih zahteva, da morajo dobro razlikovati med barvami, imeti morajo jasen govor, z lahkoto se morajo izražati ter komunicirati z potencialnimi kupci. Zaželeno je, da imajo smisel za računanje, smisel za natančno in hitro prepoznavajo blago katerega prodajajo. Uspešno delo v trgovini zahteva vrsto znanj in sposobnosti. Tako mora vsak, ki ga delo v trgovini zanima, znati voditi vse postopke in dejavnosti, ki so povezane z odpiranjem in zapiranjem prodajalne, strežbo kupcem z mnogimi opravili kot je demonstracija izdelkov in njihovih lastnosti, morebitno zavijanje, dekoracijo prodajnega prostora in podobno. S teoretičnega vidika delo v trgovini zahteva znanje računanja, psihologijo prodaje, ekologijo, poslovno informatiko, higieno prehrane in živil, osebno higieno, in podobno.

Delo v trgovini je pestro in zanimivo.

Poiščite vašo zaposlitev v trgovini tukaj

VIDEOIGRE + FILMI = SILIWOOD

Industrija videoiger je začela prehitevati filmsko industrijo že leta 1999 (leta 2002 so igre prinesle v svetovnem merilu 21 milijard dolarjev skupnega prihodka, filmi v kinematografih pa le 9.2 milijarde), čeprav je neposredna primerjava nehvaležna, saj je cena kinovstopnice neprimerno nižja od cene posamezne igre, pa vendar. Siliwood, skovanka Hollywooda in Silicijeve doline, ki se je pojavila pred nekaj leti, ko se je začelo govoriti o poroki filmske industrije s hitro rastočo produkcijo videoiger za igralne konzole in osebne računalnike, spet postaja aktualna.
Na trgu je namreč vse več iger, v katerih s svojimi glasovi nastopajo zvezdniški filmski igralci, pa tudi letni prihodki od njihove prodaje presegajo tiste od prodanih kinovstopnic. Sodelovanje med Hollywoodom in videoigrami je staro, kot so stare igre same. Kako strnjeno je, je mogoče ugotoviti tudi med brskanjem po spletni filmski zbirki podatkov imdb.com, kjer se med naslovi in filmografijami ljudi pogosto pojavi tudi oznaka »VG« – video game. Mark Hamill je kot Luke Skywalker posodil glas videoigri star wars že leta 1983, medtem ko je odigral vrsto vmesnih prizorov v nadvse priljubljeni igriwing commander III: heart of the tiger (1994).
Hitro rastoči trg
V zadnjih letih pa se je svetovni trg iger občutno razširil, predvsem zaradi vojne med igralnimi konzolami playstation2/playstation3, xbox in gamecube. Samo v ZDA je teh igralnikov več kot 60 milijonov, videoigre pa naj bi igralo več kot 168 milijonov Američanov. Večina izdelovalcev iger meri na moške, stare od 18 do 34 let, ki več časa porabijo za igre kot za TV. Ključna povezava s Hollywoodom pa je zasluga nove generacije producentov, scenaristov, režiserjev in igralcev, ki so odrasli z videoigrami.
»Ti ljudje razumejo igre, igrajo jih in pogosto bi radi postali vpleteni vanje,« pravi Keith Boesky, bivši predsednik Eidosa (tomb raider), agent za videoigre pri International creative management, hollywoodski agenciji, ki rekrutira veterane s področja videoiger, da zastopajo različna podjetja in ljudi, ki izdelujejo igre. Eno takih je American McGee, katerega najnovejša igra oz je vzbudila zanimanje Jerryja Bruckheimerja za filmsko trilogijo in knjigo, medtem ko je McGee sam poskrbel za pogodbe z igračami, stripi in trgovskim blagom prek svojega podjetja Mauretania import export.