Adidas v svetu nogometa

Adidas je blagovna znamka, ki je tesno povezana z vsemi športi, še posebej blizu pa si je z nogometom. Tako blizu sta si, da sta že kar neločljiva. Vedno novi materiali in napredna tehnologija in tesno sodelovanje z velikimi zvezdniki v svetu nogometa, so tisto, kar daje najboljše rezultate. Adidas športni copati so funkcionalni, inovativni, pa tudi cenovno prilagodljivi. Nosijo jih praktično vsi, od najmlajših, ki se šele učijo prvih pravil v svetu nogometa, pa vse do vrhunskih nogometašev. V adidasu ima nogomet posebno mesto, saj so mu posebno pozornost namenili in se nanj osredotočili že leta 1949. Takrat se je začel poseben razvoj nogometnih čevljev, ki jih poznamo tudi pod imenom kopačke, tedaj pa so začeli sodelovati na vseh večjih prvenstvih v nogometu, ki so se v tistem času odvijala.

Prav adidas je bil uradni dobavitelj žoge na kar treh prvenstvih od 1970 leta. Adidas in kopački imajo v zgodovini posebno, svojevrstno zgodbo, ki se je razvijala po korakih. V letu 1929 so bile prve kopačke s čepi, ki so imele pomembne tri črte. Razvoj svojih karier so si z adidasom delili najboljši nogometači vseh časov, leta 1972 so izdelali posebej lahke kopačke za svetovnega nogometnega asa Franza Beckenbauerja. To so bile adidas kopačke, ki jih je nosil, dokler niso razpadle. Ob svetovnem prvenstvu v ZDA, leta 1994, so se pojavile kopačke »Predator«,na EURO 2000 pa »Predator Precision«, pri katerih je še posebej poudarjena natančnost in zanesljivost udarca. Na svetovnem prvenstvu 2002, nastopa »Predator Mania«. 2003 se pojavi »Predator Pulse«, ki optimalno porazdeli težo. 2006 se pojavi +F50 TUNIT. Messijeve kopačke. Ultralahek, 3D učinek, obstojen, optimalna stabilnost in oprijem s terenom in stik z žogo, stabilnost, udobje, optimalen nadzor žoge. Pred nekaj dnevi pa adidas predstavi popolno novost med kopačkami-nogometne copate Nitrocharge, ki ohranjajo energijo.

Zaposlitev, izkušnje in izobrazba

Najti zaposlitev v današnjem času je zagotovo težje, kot je bilo nekoč. Trg dela je poln brezposelnih oseb, kar pomeni, da je ponudba dela zelo visoka, delovnih mest pa ni več toliko, kot jih je bilo nekoč. V času gospodarske krize je propadlo veliko podjetij, le malo pa je bilo na novo ustanovljenih. Zato je pomembno, da tisti, ki išče zaposlitev, v to vloži veliko truda.

Tisti, ki so uspešno našli novo zaposlitev, iz svojih izkušenj običajno navajajo, da je bilo pri tem ključno dvoje: pretekle delovne izkušnje in pridobljena formalna izobrazba. Delodajalci so običajno pozorni na oba vidika. Vendar pa je ključno tudi to, na kakšen način se iskalec zaposlitve delodajalcu predstavi. Za to je zelo pomemben dobro pripravljen življenjepis, spremno pismo in vse priloge, ki dokazujejo, da je iskalec zaposlitve usposobljen za določeno delovno mesto. Ko iščete zaposlitev, morate najprej določiti, kakšna dela ste pripravljeni sprejeti.

Dlje časa, ko je nekdo brezposeln, bolj se širi spekter del, ki jih je pripravljen sprejeti in več je možnosti za zaposlitev. V času, ko je zaposlitev težko najti, morajo biti iskalci zaposlitve pripravljeni sprejeti tudi tista dela, ki zahtevajo nižjo stopnjo izobrazbe. Zato pa morajo imeti izdelan tudi lasten plan za iskanje dela. Nekdo, ki prejema nadomestilo za brezposelnost, ima tukaj več manevrskega prostora, saj je v boljšem položaju, kot nekdo, ki nadomestila ne prejema. V tem času se lahko fokusira na iskanje takšnih prostih delovnih mest, ki ustrezajo njegovi izobrazbi in izkušnjam. Ko poteče čas, v katerem je upravičen do nadomestila za brezposelnost, pa mora kriterije znižati. Takrat je smiselno sprejeti tudi manj plačana delovna mesta, ki zahtevajo nižje kvalifikacije. Kdor išče zaposlitev si lahko pomaga z zaposlitvenimi portali, ki objavljajo prosta delovna mesta, zelo učinkovit način pa je tudi pisanje prošenj za delo podjetjem, ki nimajo razpisanih delovnih mest, saj jih lahko prepričamo, da potrebujejo naša znanja in sposobnosti.

http://www.mojazaposlitev.si/

Kaj povzroča izpadanje las

Izpadanje las je težava, s katero se srečuje veliko ljudi. Najprej pa je potrebno razčistiti, da je izpadanje las povsem običajna stvar, kajti vsak las enkrat odmre in odpade. Sicer pa drži, da je izpadanje las lahko tudi znak kakšne bolezni ali stanja, v katerem se nahaja človeški organizem. Mnogo ljudi pa so preprosto obsojeni na izpadanje las, saj je njihova genska zasnova takšna, da povzroča tanjšanje in izpadanje las. Vendar pa vsak vzrok je mogoče ublažiti in izpadanje las omejiti in se uspešno boriti proti temu stanju, ki je zagotovo za vsakogar neprijetno in nezaželeno.

Družba, v kateri živimo, je precej občutljiva na urejenost lasišča. Ženske in moški porabijo precej denarja za to, da imajo urejene lase, saj je to znak urejenosti osebe, spada pod bonton in je pomemben vidik estetike. Zato je povem razumljivo, da vse s podobnimi težavami zanimajo ukrepi proti plešavosti. Pred tem pa je potrebno pogledati, kateri so najbolj pogosti vzroki za izpadanje las.

Med najpogostejše vzroke spada tako imenovani telogeni efluvij. V tem primeru se izpadanje las pojavi nekaj mesecev po sprožilnem dejavniku: lahko gre za stres, spremembe v hormonski sliki, nekatera zdravila, vnetne bolezni in pa tudi kakšna večja sprememba v prehranskih navadah. Običajno takšno izpadanje las ni trajno, saj se lasje že po nekaj mesecih obnovijo. Ta vzrok je nekoliko bolj prisoten pri ženski populaciji kot pa pri moški.

Naslednji dejavnik je androgena alopecija. Gre za podedovan gen, ki sproža tanjšanje in izpadanje las. Lahko se aktivira že zelo zgodaj in sicer v dvajsetih ali pa tridesetih letih. Pri moških se ta dejavnik najprej kaže pri redčenju las v področju senc, tako da je to eden tipičnih znakov, na katere je potrebno biti pozorni. V mnogih primerih pa osebe opazijo enakomerno tanjšanje las na celoten lasišču, čemur nato sledi tudi izpadanje las.

Več informacij in produktov

Dizajn Havaianas izdelkov

Havaianas je trendovska blagovna znamka, ki pokriva širok spekter izdelkov za ženske, moške in tudi za otroke. Če bi poskušali celotno paleto izdelkov dati na skupni imenovalec, ki bi jih vse opisal z njihovo glavno lastnostjo, bi lahko rekli, da je to: poletno doživetje. Havaianas japonke, sandali, superge, brisače in drugi izdelki imajo en skupen cilj in to je, preživeti poletje na maksimalno zabaven in intenziven način. Vsi izdelki blagovne znamke Havaianas imajo izrazito poletni dizajn, kar dajejo čutiti predvsem kombinacije barv. Barve so intenzivne in žive, kombinacije pa prefinjene in pestre. Sploh pa je poletna garnitura Havaianas dizajnersko nekaj res posebnega. Ste že kdaj bolj podrobno pogledali vzorce in potiske na teh izdelkih? Vsi temeljijo na posebni kompoziciji in množici detajlov, ki ustvarijo pristen razlikovalni element, če jih primerjamo s sorodnimi izdelki drugih blagovnih znamk.

Med najbolj popularne Havaianas izdelke spadajo moške, ženske in otroške japonke. Najbrž ni več nobena skrivnost to, da so prav Havaianas prve japonke, ki so prišle na trg v zahodnem svetu. V prejšnjem stoletju jih je brazilsko podjetje Havaianas lansiralo na trg. Potem pa je bilo le še vprašanje časa, da so se iz Brazilije razširile še na druge konce in kraje sveta. Vendar bodite pozorni, kajti niso vse japonke, ki jih lahko kupite v trgovinah originalne Havaianas. Posnemovalcev je na tisoče in tisoče, vendar pa so le ene tiste prave. Če si boste pomerili originalne Havaianas japonke, vam bo takoj jasno, zakaj so tako priljubljene. Izdelane so iz vrhunskega naravnega kavčuka in ne iz cenene plastike. Za tiste, ki so občutljivi na nekakovostne plastične materiale, so Havaianas japonke idealna izbira. Kavčuk je tako mehak, da daje občutek, kot da bi hodili po zraku. Z vsakim korakom se podplat japonk prilagodi obliki stopala. Kvaliteta materialov, vrhunski dizajn in dolgoletna tradicija so faktorji, ki dajejo jase signal, kje se nahaja kakovost.

http://www.superge.si/

Hrvaška Istra in njene znamenitosti

Hrvaška je država, ki že stoletja privablja obiskovalce iz celega sveta. Vsakdo, ki jo je v preteklosti že obiskal, se bo strinjal, da je to ena izmed geografsko najbolj raznolikih in kulturno najbolj zanimivih držav v Evropi. Eden izmed njenih najlepših delov je nedvomno hrvaška Istra. Nekateri jo imenujejo tudi Terra Magica ali čarobna zemlja. Gre za območje, ki ima dolgo dediščino, na njej so se srečevale različne kulture, ki so pustile svoj pečat. Na hrvaški Istri so se srečevali Rimljani, Kelti, Bizantinci, Slovani, Benečani in Histri. Ne smemo pa pozabiti, da je bila hrvaška Istra tudi del Avstro-Ogrske. Ne glede na to, kateri del Istre boste obiskali, povsod boste naleteli na kulturna in naravna čudesa.

Med največje znamenitosti, ki jih ponuja hrvaška Istra, spada rimski amfiteater, ki se nahaja v Pulju. Tudi mesto Rovinj je posebnost zase. Zagotovo ste že slišali, da ga mnogi imenujejo kar male Benetke, kar je izjemno laskav naslov, ki si ga zaradi svojih znamenitosti in posebne arhitekture nedvomno zasluži. Prav tako je nujen obisk mesta Poreč. V njem si boste lahko ogledali Evfrazijo in druge znamenitosti. Tudi za bolj umetniške duše ima hrvaška Istra kaj ponuditi. Ustavite se v Grožnjanu in videli boste zakaj. Vsi naravoslovci in posamezniki z zanimanjem za naravno zgodovino, pa se boste navdušili na krajem Bale. Tam so pred petnajstimi leti odkrili prvo okostje pravega dinozavra na območju Sredozemlja. To je doslej tudi edino takšno odkritje, tako da je Hrvaška posebnost tudi na tem področju.

Kulturni turizem, običajni turizem, naravne znamenitosti, neokrnjena narava in najlepše plaže v evropskem in svetovnem merilu se tiste značilnosti, ki vsako leto znova privabljajo obiskovalce iz celega sveta. Hrvaška je dežela prijaznih ljudi, ki veliko investirajo v izboljševanje turistične ponudbe, raven storitve je vsako leto višja in boljša, prav to pa je razlog, da se gostje tako radi vračajo.

http://www.campingrovinjvrsar.com/sl/Destinacija/Istria

Konference Hrvaška že vrsto let

Že vrsto let so konference Hrvaška med najbolj priljubljenimi v poslovnem svetu. Če želite svoje poslovne partnerje očarati, ni vseeno, kje se odvijajo konference Hrvaška pa jih nedvomno ne bo razočarala. Kot je vsem dobro znano, je Hrvaška turistična država, ki že mnoga desetletja veliko vlaga v turizem. V zahodnem svetu je poslovni turizem razširjen že precej časa, sedaj pa se konference Hrvaška širijo tudi na to območje. Zato je mnogo hotelov na Hrvaškem moderniziralo svoje objekte in prilagodilo ponudbo tudi temu segmentu trga.

Če se odločate, da bi se konference Hrvaška izpeljale tam, potem morate biti pozorni na nekaj ključnih elementov, od katerih bo odvisen uspeh vaše konference. Najprej morate določiti, kdo je ciljna publika. Velika napaka številnih konferenc je, da povabijo preveč raznolike goste, tako je program preveč širok in kadar raste zanimanje enih gostov pada zanimanje drugih in obratno. Na koncu pa se takšne konference Hrvaška izkažejo kot neuspešne. Zato raje pripravite več ločenih konferenc z ožjo vsebino za več različnih ciljnih poslušalcev.

Pomembno je tudi to, da so vsi govorniki dobro ozvočeni. Za konference Hrvaška je poskrbljeno v hotelih, ki imajo posebej opremljene konferenčne sobe. Najnovejša avdio video tehnologija omogoča, da je prenos glasu do vseh udeleženih najboljša možna. Kadar najemate konferenčno dvorano raje vzemite malce večjo kot premajhno. Sicer drži, da je običajno število povabljenih tisto, ki obvelja na koncu, vendar še vedno lahko pride kakšen dodaten pomemben gost. Še posebej takrat, ko je konferenca namenjena predstavitvi produktov, je vsa zainteresirana javnost dobrodošla.

Brez dvoma so konference Hrvaška odlična izbira. Pa ne le zato, ker so hoteli in konferenčne dvorane sodobno opremljene in privlačne, ampak tudi zato, ker lahko ob konferenci izpeljete še kakšen zabaven turistični program z obiskom kakšne znamenitosti ali pa pripravite sprejem gostov v kakšni kvalitetni gostilni z izbrano mediteransko hrano in pijačo.

http://www.maistra.si/