Factorystore: pijača za športnike

Lahko bi rekli, da je voda osnova življenja. Zagotovo se vsi zavedate, da je zadosten vnos tekočine pomemben prav za vsakega posameznika. Še posebej pa je potrebno poskrbeti za hidracijo v primeru športa oziroma rekreacije. Ukvarjanje s športom zahteva veliko tekočine, med drugim tudi pijače, ki vsebuje hranilne snovi. Factorystore je spletna trgovina, ki se ukvarja s prodajo koles in opreme za kolesa ter druge športne opreme. Nakup preko spletne trgovine je hiter in enostaven, ponudba pa je ogromna in sestavljena iz kvalitetnih izdelkov. Med drugim vam Factorystore ponuja tudi športno prehrano in pijačo.

Ponudba hrane in pijače za športnike je res velika, zato bo zagotovo vsak našel tisto pijačo, ki mu tudi po okusu najbolj ustreza. Športniki si boste tako lahko preko Factorystore zagotovili pijačo za hidracijo, energijo in tudi proteinske napitke. Pijača z izotonično energijo in močjo bo poskrbela za napolnitev praznih rezerv ogljikovih hidratov med športno obremenitvijo, medtem ko bo osvežilna pijača z okusom limete in limone poskrbela za dnevni vnos kalcija. Med pijačo za športnike boste našli tudi različne sadne vitaminske napitke, ki izboljšujejo kondicijo. Ravno tako pa je primeren tudi visokodoziran mineralni napitek ter pijača, ki je idealna kombinacija mineralnih snovi in vitamina C.

Poleg pijače si boste športniki lahko ogledali tudi ponudbo proteinskih napitkov. Takšni in drugačni napitki so pomembni za regeneracijo in gradnjo mišic. Za več informacij o pijačah za športnike obiščite spletno trgovino Factorystore.si. Ne pozabite preveriti še ostale ponudbe. Privoščite si kvalitetne izdelke, ki vam bodo omogočili zdravo in aktivno življenje.

Porcelan Stil commerce

Dvajsetletna tradicija v svetovanju in prodaji drobnega gostinskega inventarja je odlika podjetja Stil commerce. Stil commerce se ukvarja s celotnim programom za restavracije in druge kuhinje ter jedilnice. Prodajni program omenjenega podjetja namreč obsega opremo gostišč, hotelov, restavracij in drugih velikih kuhinj s hotelskim porcelanom, kozarci, kuhinjsko posodo, jedilnim priborom, servirnimi vozički in podobnim. Hčerinska firma podjetja Stil commerce, ki se imenuje Gastro stil d.o.o se od leta 2007 nahaja v Bosni in Hercegovini.

Poslanstvo podjetja Stil commerce je torej opremljanje velikih kuhinj in jedilnic z drobnim hotelskim inventarjem in banketnimi sistemi. Ekipa s svojim znanjem in izkušnjami ter s spremljanjem trendov želi ponuditi investitorjem inventar, ki bo pravi za njihov lokal tako po izgledu in kvaliteti, kot tudi ceni. Cilj omenjenega podjetja je dolgoročno sodelovanje, podjetje pa se pohvali z odličnostjo, profesionalnim odnosom, konkurenčnostjo in kvaliteto svojih uslug.

Podjetje Stil commerce vam nudi kvaliteten, sodobno oblikovan in tudi cenovno ugoden porcelan. Izdelki iz porcelana, ki si jih lahko ogledate na spletni strani Stil commerce so blagovne znamke Schonwald in Steelite. Če se boste pri ogledu slik izdelkov iz porcelana srečali s kakšnim vprašanjem, je najbolje, da kar kontaktirate ekipo podjetja Stil commerce, ki vam bo z veseljem priskočila na pomoč pri izbiri in nakupu porcelana. Poleg izdelkov iz porcelana pa preverite tudi ostalo široko in pestro ponudbo kvalitetnih izdelkov za vsako kuhinjo. Ponudite svojim gostom in sebi kar najboljše in poskrbite, da za kvalitetno in estetsko ustrezno gostinsko opremo tudi vi.

Kaj dobite, če najamete apartma na Rogli

Najeti apartma na Rogli je super izbira za preživljanje dopusta. Vsak apartma na Rogli je zgrajen v gorskem zidanem stilu, ki je značilen za to območje, kar daje preživljanju dopusta poseben pečat, ki je povezan z edinstvenim občutkom podeželja. Apartma na Rogli je več kot le nastanitvena kapaciteta, ampak je poleg tega tudi simbol bogate kulturne dediščine, arhitekturnih posebnosti in domače topline.

Če najamete apartma na Rogli, potem imate do njega odlične cestne povezave. Avtocesta, ki povezuje Ljubljano in Maribor je oddaljena od tega predela kakšnih 20 kilometrov, tako da je dostopnost enostavna. Kdor najame apartma na Rogli, ima na volja različne storitve, ki jih ta prekrasen del Slovenije ponuja. Seveda pa je dostopnost močno odvisna od letnega časa. Lepote teh krajev so številne, tako da so doživetja edinstvena ne glede na to, ali se odločite za obisk poleti ali pa pozimi. Seveda pa se za apartma na Rogli odločajo najbolj množično ljudje pozimi, ko je čas smučarske sezone. V primeru, da tudi vi planirate zimski obisk, predvsem če gre za čas šolskih zimskih počitnic, potem je pametno, da naredite rezervacijo dovolj zgodaj, saj gre za izjemno priljubljeno zimsko letovišče, ki privablja domače in tudi tuje goste. Tisti, ki boste najeli apartma na Rogli izven sezone, se boste podali v prekrasen zeleni del Slovenije.

Zreško Pohorje se uvršča med naravne znamenitosti, ki skupaj z Dravinjsko dolino ponuja izjemne priložnosti za sprehode in pohode. Navdušenci nad rekreacijo bodo prišli na svoje na številnih urejenih pešpoteh in kolesarskih progah, ki se vlečejo po kulturni krajini.

Prevajalska agencija in naravni govorci jezika

SlovarjiSodobna prevajalska agencija ima svoj poslovni proces organiziran tako, da delo poteka na različnih koncih sveta. Splet omogoča, da se določeno vrsto dela lahko izvaža v tujino. Dandanes lahko prevajalska agencija, ki se nahaja v Sloveniji, najame Indijca, da zanjo prevede besedilo v njegov jezik. Prav tako lahko prevajalska agencija v Sloveniji najame Kitajca, Japonca, Španca, Turka itn., da zanjo opravi prevode v svoje materine jezike. Največji problem pri bolj eksotični in manj govorjenih jezikih je bil v preteklosti v tem, da prevajalska agencija nikakor ni mogla priti do govorcev teh jezikov. Včasih je morala prevajalska agencija vse prevajalce najti doma, saj internet še ni bil tako razširjen in zaradi tega tudi možnosti za prenos dela v druge države niso bile tako razvite. Pri prevajanju gre za intelektualno delo, tako da ni potrebno seliti delovnih strojev, ampak le nekaj kilobajtov podatkov. To je poceni, hitro in učinkovito. Tisto pa, kar je pri tem najbolj pomembno je, da lahko prevode pripravljajo naravni govorici teh jezikov.

Potrebno je upoštevati, da nihče, ki se je jezika naučil, tega ne obvlada na tako visokem nivoju kot naravni govorec. Prav to je prednost, ki jo ima sodobna prevajalska agencija. Kadar gre za manj strokovna besedila, se naravni govorci tujega jezika veliko bolje odnesejo od drugih. Res pa je, da je pri strokovnih prevodih odgovorno prevajalska agencija bolj previdna in te raje zaupa domačim strokovnim prevajalcem. Prevajalec mora obvladovati oba jezika, tako tistega, v katerem je napisan original kot tistega, v katerega prevaja. Običajno pa oba jezika poznajo na dovolj visokem nivoju, da jim lahko prevajalska agencija zaupa prevajanje strokovnih besedil, le profesionalni prevajalci. Prevajalska agencija ima običajno nekaj prevajalcev, ki delo opravljajo redno v poslovnih prostorih in nekaj zunanjih sodelavcev. Kadar se odločate, kateri boste zaupali svoje delo, najprej zahtevajte testni prevod, saj boste tako prevzeli najmanj tveganja pri izbiri.

Kako pa naravni govorci uporabljajo slovarje?

Kitajska, dežela kjer se te dotakne vrtinec drugačnosti

Kitajska je bila še do nekaj desetletij za turiste izredno zaprta država, danes je ena najbolj obiskanih turističnih ciljev. Turistično infrastrukturo najdemo tudi v najbolj odročnih predelih te zgodovinsko zelo bogate države in ne le v velikih velemestih. Kitajska je turistično izjemno zanimiva država z bogatimi naravnimi lepotami, ki vključujejo visoke planine, lepe reke, izvire in slapove, umetnost zgodovinskih gradenj, izjemno zanimive avtohtone živali (na prvem mestu je to prav gotovo panda), zanimiv rastlinski svet in številne druge znamenitosti. Do sedaj je bilo že več kot trideset zanimivosti vpisanih v UNESCO seznam svetovne dediščine. Kitajska je ena izmed najstarejših civilizacij na svetu, danes pa četrta po vrsti med največjimi državami sveta. S svojo skrivnostno religijo, filozofijo že skozi stoletja fascinira celotni zahodni svet, hkrati pa njihova kultura nehote povzroča v nekaterih deželah številna negodovanja in predvsem nerazumevanje. Na svojo bogato tradicijo je Kitajska izjemno ponosna in življenje tako v mestih, kakor tudi na deželi poteka v tradicionalnem stilu in duhu.  Kitajska je svojevrsten svet in, ko enkrat vstopimo vanj smo kratko malo presenečeni in presenečenja nas čakajo tako rekoč za vsakim vogalom. Življenje Kitajcev je že več kot štiri tisočletja tesno povezano s vsakodnevnim pitjem čaja. Njihov običaj je prirejanje čajank, predvsem ob praznikih. Kultura pitja, pa tudi samo kuhanje čaja je pri njih nekaj posebnega in se smatra kot prava umetnost. Obstajajo različni načini pitja čaja, pa tudi različne vrste. V Pekingu boste na primer deležni v veliki meri čaja iz jasmina, v Šanghaju postrežejo s zelenim čajem, v pokrajini Fujijan pa s črnim. Prav tako poznajo različne priprave čaja in načine serviranja. Peking leži v idiličnem okolju ob jezeru, kjer je turistom na ogled en del znamenite cesarske Poletne palače. Kitajski zid, vojska glinenih vojščakov tradicionalne kitajske vasi, vse to je Kitajska.

Deleži stroškov zdravljenja, ki jih krije dodatno zavarovanje

V Sloveniji imamo tako imenovan javni zdravstveni sistem, ki ga finančno podpirata obvezno in dodatno zavarovanje. Sistem je zasnovan tako, da ko neka oseba koristi storitve javnega zdravstvenega sistema, stroške v krijeta ti dve zavarovanji v celoti, vendar pa vsako v določenem deležu. To seveda pomeni, da oseba, ki nima veljavnega dodatnega zavarovanja, kar pomeni, da ne plačuje mesečnih premij, mora delež, ki bi ga sicer krilo dodatno zavarovanje, plačati sama.

Zato, da bi dobili boljši vpogled v te deleže, si poglejmo nekaj najbolj običajnih storitev, ki jih zagotavlja javno zdravstvo in deleže stroškov, ki jih pokriva dodatno zavarovanje. Dodatno zavarovanje krije kar 90 odstotni delež pri: zdravilih z vmesne liste, očesnih pripomočkih kot so očala, zobni protetiki in pri ne nujnih reševalnih prevozih. To pomeni, da nezavarovana oseba, mora sama plačati kar 90 odstotkov stroškov oziroma cene teh storitev ali zdravstvenih produktov. Zlahka si predstavljamo, da so ti zneski lahko izjemno visoki in lahko marsikomu uničijo finančno stabilnost, kar pa nima posledice le zanj ampak za celotno družino. Sicer pa so deleži doplačil, ki jih krije dodatno zavarovanje, ponekod tudi nižji. Za recimo storitve osnovne zdravstvene dejavnosti, znaša doplačilo 15 odstotkov, pri bolnišničnih storitvah pa od 5 pa do 15 odstotkov. Vendar tu govorimo o relativnih zneskih, Če gre za operativni poseg, ki bi stal recimo 50.000 evrov, znesek doplačila pa je 5 odstoten, to predstavlja doplačilo v višino kar 2500 evrov.

Racionalen premislek kaže na to, da je potrebno dodatno zavarovanje skleniti in skrbeti, da je urejeno, saj so lahko stroški, ki so povezani z našim zdravjem, precej visoki. Kriti te stroške iz lastnega žepa pa je za marsikoga težek zalogaj. Tisti mesečni znesek, ki ga predstavlja dodatno zavarovanje, je izjemno majhen, če ga primerjamo z zneskom, ki bi ga morali plačati v primeru, da bi potrebovali zdravstveno oskrbo.

http://www.vzajemna.si

Tonerji starejši laserskih tiskalnikov

Tonerji za laserske tiskalnikeTonerji za laserske tiskalnike niso vsi enaki. Če ste tudi vi lastnik laserskega tiskalnika in mislite, da se vam je izpraznil, potem boste morali kupiti novega. Ker pa se tonerji med različnimi znamkami med seboj razlikujejo, boste morali izbrati pravega. Vsak proizvajalec tiskalnika običajno izdeluje svojega. Seveda pa je tudi od samega modela laserskega tiskalnika odvisno, kakšen toner lahko uporabimo. Proizvajalci laserskih tiskalnikov na vsakih nekaj let zamenjajo osnovne lastnosti, s tem se spremenijo tudi tonerji. To pomeni, da če imamo sami doma starejšo različico nekega laserskega tiskalnika, potem skoraj zagotovo tonerji novejši modelov ne bodo primerni zanj.

Zaradi tega je veliko ljudi zaskrbljenih, da s časom ne bodo tonerji za njihove modele več dostopni, ker jih proizvajalec ne bo več izdeloval. Ta skrb je sicer deloma upravičen, saj se proizvodnja z leti res preneha, ampak običajno govorimo o zelo dolgem obdobju proizvodnje. Poleg tega pa ostanejo tudi zaloge še nekaj časa po tem. Mnogi svoje laserske tiskalnike menjajo zelo pogosto, mnogi se pokvarijo ali pa jih preprosto zavržejo, tako da s časom kupcev, ki jih zanimajo zastareli tonerji, ni več toliko kot na začetku.

V primeru pa, da tonerji za vaš specifični model res niso več nikjer dobavljivi, potem res še ni potrebno obupati. Obstajajo tudi seti za polnjenje oziroma obnavljanje. Prah za laserski tiskalnik, ki je sestavljen iz finih kosov plastike, ogljika in pigmenta lahko z nekaj spretnosti spraviei v njegovo notranjost. Nekateri stari tonerji to omogočajo na zelo lahek način, pri drugih pa je potrebno nekaj več spretnosti.

Netbook ali običajni prenosnik?

mini-prenosnikČe ste morda lastnik mini prenosnika ali pa se ste se kadarkoli odločali o tem, da bi si ga omislili, ste se verjetno srečali z vprašanjem, kakšne so pravzaprav glavne razlike med netbooki in prenosniki. Oboji nam sicer omogočajo, da ne glede na lokacijo ostanemo povezani z internetom, vseeno pa se v mnogih lastnostih razlikujejo.
Netbooki, kot je na primer HP mini prenosnik, so zasnovani z namenom, da uporabniku vsepovsod omogočajo enostaven dostop do svetovnega medmrežja. Majhni in izredno lahko mini prenosniki so kot nalašč za vse tiste, ki veliko potujejo, vendar se je potrebno na drugi strani zavedati, da ne omogočajo tolikšne učinkovitosti kot običajni prenosniki, poleg tega pa tudi ne podpirajo medijsko bolj zahtevnih medijskih aplikacij. Najbolj optimalna rešitev je ta, da netbook kombiniramo s prenosnikom, vendar si verjetno marsikdo ne more kar tako privoščiti obeh naprav.
Tudi prenosniki uporabniku ponujajo možnost povezljivosti na internet ne glede na lokacijo in vgrajen brezžični modul. Seveda je vse odvisno od posameznega modela, vendar se praviloma večji zaslon, večji trdi disk ter vgrajen DVD pogon kažejo v večji teži in posledično manj enostavni prenosljivosti naprave, a zaradi svoje večje zmogljivosti so prenosniki bolj učinkoviti pri zadovoljevanju naših vsakodnevnih računalniških potreb.
Ko se torej odločamo med neetbookom in prenosnikom, je vse odvisno od predvidenega načina uporabe. Če želite urejati videe, gledati filme ali igrati igrice, bo zagotovo boljša izbira prenosnik, če pa iščete učinkovito napravo, ki vam omogoča brezžično povezljivost, surfanje po internetu ter ohranjanje stikov vsepovsod po svetu, bo mini prenosnik zagotovo zadovoljil vaše potrebe.

Five fingers za tek znižujejo nevarnost poškodb

Five fingers za tek so obutev, ki je namenjena ljudem, ki si želijo čim bolj naravnega stika s podlago. Ljudje se nismo rodili s čevlji in zato je tek z bosim stopalom nekaj povsem naravnega. Vendar pa se vsi zavedamo, da je takšno početje nevarno. Razlog za to leži v tem, da se naša stopala niso učvrstila, ker smo od vedno navajeni hoditi in teči obuti. Zato pa five fingers za tek s svojim unikatnim dizajnom poskušajo simulirati tek, ki je čim bolj podoben bosemu, vendar pa vselej omogoča primerno zaščito stopal. Boso stopalo je na terenu izpostavljeno nevarnim predmetom in virom okužb, vendar pa to niso edine nevarnosti. Že sam tek sam po sebi predstavlja določeno tveganje. Vendar pa so študije pokazale, da tek z bosim stopalom znižuje tveganje za nastanek zvina stopala. Iz tega vidika tudi five fingers za tek znižujejo tveganje za takšne poškodbe, poleg tega pa five fingers za tek tudi omejujejo možnosti, da bi prišlo do vnetja stopal. Prav zvini in vnetja stopal so najpogostejše težave, s katerimi se srečujejo profesionalni in rekreativni tekači.

Pri tem pa velja opozoriti tudi na to, da tek z bosim stopalom, kateremu se približamo s five fingers za tek, lahko ob nepravilni tehniki vodi tudi v težave. Tisti, ki se odločate za nakup five fingers za tek morate na začetku znižati intenzivnost teka, saj se morajo noge najprej privaditi novi tehniki. Predvsem je pomembno, da stopal med tekom ne premikate preveč naprej, saj to izvaja dodaten pritisk na Ahilovo tetivo in meča.

Five fingers

Lesena okna so našemu domu okras

Marsikdo je v današnjem času mnenja, da so lesena okna preteklost. Vedno bolj so iskane umetne mase, ker je tehnologija zelo napredovala, so tudi okna iz umetnih mas cenjena in na zunaj marsikdaj ne prepoznamo ali gre za umetne materiale ali pa so to naravni materiali. Ali so res preteklost? Prepričajte se o ravno nasprotnem na spletni strani podjetja Maton.
Zakaj se odločiti za naravne materiale? Zato ker je les živi material, in tisti ki ga čutijo tudi z njim dihajo. Veliko ljudi je mnenja, da naj bodo okna iz umetnih mas v poslovnih prostorih, velikih stavbah, …

okno3

Individualne hiše imajo lesena okna.

Večinoma se odločijo za lesena okna ko gradijo ali prenavljajo individualne hiše. Les prinese vsakemu domu veliko več topline in prijetnega vzdušja. V dom se prikrade posebna toplina, ki zelo pomirjujoče in blagodejno vpliva na domače. Ker lesena okna potrebujejo veliko vzdrževanja, si lahko za lastni dom omislimo les, ker nam čas, ki ga posvetimo domu ni nikoli preveč. Če bomo les redno vzdrževali bodo lesena okna dobro tesnila še veliko let. Ker smo zelo radi doma in želimo, da je okoli nas sama pozitivna energija, si okna doma vedno polepšamo z zavesi.

Lesena okna moramo zaščititi s polknami. Tudi polkna so lahko lesena, lahko se pa odločimo za umetno maso, ker je ni potrrebno barvati in vzdrževati. Ker zelo čuvamo, da se toplotna energija ne izgublja po nepotrebnem, je priporočljivo, da imamo polkna zaprta, ko je zunaj velik mraz. In še zavesa je dobro da imamo zagrnjena in je tako izguba toplote zelo majhna. Če so zidovi tudi dobro izolirani, imamo zelo malo toplotne izgube. Ko kupujemo lesena okna je zelo pomembno za kakšno zasteklitev se bomo odločili. Največ toplote se izgubi prav zaradi slabo izolativne zasteklitve. Priporočljivo je, da se odločimo za troslojno zasteklitev in po možnosti dodanimi plini, ki nam omogočijo maksimalnjo izolativnost.

Ponudba je zelo široka. Na tgu je veliko kvalitetnih izdelkov. Odločiti se moramo in vsi stroški, ki jih bomo imeli z nakupom novih oken se nam bodo v zelo kratkem času povrnili.