Nakup zlata za varno prihodnost

Najprej nekaj kratkega o zlatu
Zlato je kovina, ki je že več tisočletji veliko vredna – več kot denar. Je rumene barve, prav tako pa je zelo raztegljiva, mehka, svetleča se, zato jo zlatarji oblikujejo v nakit. Poleg nakita pa se zlato uporablja tudi kot monetarni standard mnogih držav, uporablja pa se tudi v zobozdravstvu in elektroniki saj je zelo dober prevodnik toplote in elektrike. Njegova koda po standardu ISO 4217 je XAU.

Naložbeno oziroma investicijsko zlato kupuje vedno več ljudi. Z nakupom investicijskega zlata si delajo »zlate rezerve« za težke čase. Kot investicijsko zlato se uporabljajo zlati kovanci, ploščice (ki jih lahko dobimo v 10, 20 50 in 100 gramov, na njej je ime prodajalne, žig, čistina zlata, masa ploščice in serijska številka) in pa zlate palice lahko pa tudi nakit. Nakup zlata je odlična rešitev, za vse, ki želimo svoj denar varno privarčevati. Imetnik investicijskega zlata ni odvisen niti od finančnih ustanov, niti od borznega posrednika, niti od banke in konec koncev niti od države. Ko se pokaže potreba po denarju, svoje zlato po trenutni borzni ceni proda kjerkoli na svetu za katerokoli valuto, zato je nakup zlata odlična rešitev. Investicijsko zlato niso le novi kovanci, ploščice ali ingoti iz čistega zlata, temveč tudi kovanci iz vsaj 90 odstotkov zlata, ki so bili skovani po letu 1800 in so bili v državi izdajateljici redno plačilno sredstvo. Nakup zlata pa tudi prodajo lahko opravimo v vseh zlatarnah.

Prednosti nakupa investicijskega zlata:
– ob nakupu zlata in tudi prodaji naložbenega zlata, so tako fizične kot tudi pravne osebe, oproščene plačila davka na dodano vrednost
– fizične osebe so oproščene tudi plačila davka na kapitalski dobiček

Večino nakupov zlata lahko opravite tudi preko telefona ali pa interneta. Če želite še več informacij, je najbolje, da se obrnete na zlatarne, ki vam bodo dobro svetovali.

Z računovodstvom do preglednih financ

Kaj sploh je računovodski servis?

Računovodski servis je »podjetje« kjer se zaposleni ukvarjajo z računovodstvom.

Računovodstvo je dejavnost, ki se ukvarja z računovodskim spremljanjem, proučevanjem in prikazovanjem poslovanja. Je del informacijskega sistema v podjetju. Med računovodska načela, ki veljajo za poslovne dogodke spada tudi knjigovodstvo, ki pa je po zakonu obvezno. Računovodstvo si lahko razlagamo kot informacijska dejavnost v poslovni celoti, ki obsega sistemsko celoto računovodskega informiranja na podlagi računovodskega nadziranja in računovodskega analiziranja sredstev, računovodskega predračunavanja, stroškov in odhodkov, obveznosti do virov sredstev, prihodkov itd. Da se poslovni procesi pravilno odvijajo moramo le te nenehno spremljati, analizirati, obdelovati in prikazovati. Pri tem nam pomagajo evidence, ki zajemajo določen del poslovanja. Pomembno je, da ima vsako podjetje pa ni važno ali je majhno ali veliko, kvaliteten in dober računovodski servis. Če je računovodski servis uspešen, oziroma njegovo delo, je uspešno tudi podjetje. Oseba, ki je zaposlena v računovodskem servisu se imenuje računovodja/računovodkinja. Kot že ime pove, ta oseba vodi račune pa tudi opravlja vse delo, ki je v računovodskem servisu potrebno. Tako lahko na koncu zvemo ali ima podjetje prihodke ali stroške. Različne računovodske servise lahko najdete na internetu prav tako pa jih lahko najdete tudi v kakšnih oglasnih časopisih. Računovodski servisi morajo poleg urejanja računov zagotavljati tudi kvalitetno davčno svetovanje. Poleg klasičnega računovodskega servisa oziroma računovodstva pa se vedno več ljudi odloča za elektronski računovodski servis oziroma e-računovodstvo. Zelo znan računovodski servis oziroma podjetje, ki vam nudi elektronsko računovodstvo je BiroBonus. To podjetje vam nudi kvalitetno, zanesljivo in odgovorno delo. Poleg elektronskega računovodstva vam nudi tudi klasično računovodstvo, brezpapirno računovodstvo, davčno svetovanje in pa tudi razne tečaje.

Kratek opis in prednost različnih vrst računovodstva:

– klasično računovodstvo (preglednost dokumentov in pa preprostost dela)

– brezpapirno računovodstvo (pridobitev na času, dober pregled nad poslovanjem)

– elektronsko računovodstvo (dostopnost, manjši stroški, varnost in preglednost nad delom)